Ehdotin miehelleni, että palkattaisiin siivousfirma tekemään meille joulusiivous. Mies siihen, että sama raha käytettäisiinkin siihen, että minä ja Hoo mentäisiin hotelliin yöksi pois jaloista ja hän tekisi perusteellisen joulusiivouksen kotona tuona aikana. Mitä?!? Mistä mä olen löytänyt tällaisen miehen? (vastaus: Päijät-Hämeestä yli 10vuotta sitten) Kyllä tämäkin vaihtoehto käy minulle vallan mainiosti!

Ainut tehtäväni oli siis buukata taaperolle ja minulle hotellihuone Helsingin keskustassa. Vietetiin päivä ja ilta tyttären kanssa muun muassa pyörimällä Tuomaan Markkinoiden karusellissa. (mene muuten Tuomaan Markkinoille, jos et ole jo käynyt. Ei tarvitse Helsingin hävetä kyllä yhtään Keski-Eurooppailaisille joulumarkkinoille) Yö nukuttiin tytön kanssa ritirinnan ihanissa valkoisissa hotellilakanoissa. Mitä nyt heräilin tunnin välein tarkistamaan, että ei kai tyttö ole pudonnut sängystä tai siihen, että pikkuvarpaat tai -sormet olivat nenässäni/silmässäni/suussani. Ja se pieni huomio, että pikkuinen nukahti 2 tuntia myöhemmin kuin normaalisti, kunnes tajusin sammuttaa yövalon. Ja minä kun olin hieman suunnitellut, että olisin rentoutunut herkuttelemalla ja lukemalla hotellihuoneessa, sen jälkeen kun lapsi on nukahtanut. No, seuraavalla kerralla tajuan, että tyttö tykkää nukkua pimeässä, kun en ole sitä vielä puolessatoista vuodessa nähättävästi oppinut. Loppujen lopuksi nukuttiin tytön kanssa lähes yhdeksään asti ja hipsittiin valmiiseen aamiaispöytään, miten jonkun muun valmistama aamiainen voikin aina maistua niin hyvältä. Ja tytär sai suurta ihastelua aamiaisella muilta majoittautuvilta hänen suloisuutensa ja hyvien pöytätapojen vuoksi. Mun mussu. <3

Jännitti kirjautua ulos hotellista ja lähteä kotiin. Millaisessahan kunnossa kotimme olisi? Mies nimittäin rekrytoi kaksi ystäväänsä mukaan siivoustalkoisiin. Mutta turhaan jännitin, Late oli tehnyt perusteellista työtä. Pojat olivat siivonneet koko illan ja yön, välillä siemaillen punaviiniä. Miehet olivat siivonneet kolmiomme lattiasta kattoon - imurointi, lattioiden pesu, tiskaus, pölyjen pyyhintä, lakanoiden vaihto, roskien vienti, ovenkahvojen ja valokatkaisimien tahranpoisto, peilien ja lasipintojen pyyhintä, jääkaapin pesu, uunin pesu, mikroaaltouunin pesu, WC-istuimen ja pesualtaan puhdistus, suihkun pesu ja roskakaapin pesu jne. jne.. Wau!

Suosittelen lämmöllä tälläistä joulusiivousta muillekin äideille. Kiitos rakas sekä S & A! Nyt saa joulu tulla rennoin mielin puhtaaseen kotiin.

Kommentit (6)

Huhaa siivoja kantsii palkata
1/6 | 

En tiedä mitä teilläpäin siivous maksaa mut meillä 30e tunti. Siivooja meillä tekee nuo vakiona kahdessa tunnissa eli 60e ja lähes puolet saa vielä veronpalautuksessa takaisin. Eli on halvempaa kuin hotelli.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Pyysin tarjousta siivousfirmasta ja he arvioivat, että perussiivoukseen kuluisi heiltä meidän kolmiossamme 4 tuntia. Pojat tosin tekivät hieman totaalisemman siivouksen kuin siivousfirma olisi tehnyt ja aikaa kului reilusti yli tuon arvioiduin. Ja koko tuon ajan mä sain ottaa rennosti, on mulla melkoinen aviomies. <3

Vierailija
2/6 | 

Ihana mies sinulla :) Me ruukataan siivota joulusiivous koko perheellä jaloissa luutun kanssa pyörien kaikki neljä lastamme,. 5v, 4v, 3v, ja 10kk:n ikäiset. Muutoin meillä tehdään JOKA IKINEN viikko samanlainen siivous mitä yllä mainitsit paitsi jääkaappia ja uunia ei siivota kuin pari kolme kertaa vuodessa :) Mikronkin luutuan joka päivä samalla kun siivoan ruoka-astiat pois pöydästä! Pesuhuone seiniä myöten pestään noin kerran kuukaudessa, mutta jokaikiseen viikkosiivoukseen kuuluu lattioiden imurointi, mattojen imurointi mattotampparilla sekä mattojen tuuletus ulkona. Lattioiden luutuaminen, pölyjen pyyhkiminen (kaikki tasot, ovet, ovenkahvat, seiniä myös siltä korkeudelta mihin lapset yltää käsillään) ikkunat ja peilit pyyhitään joka viikko.. vessan pytty yltäpäältä sekä allas ja vessassa oleva korivaunu sekä hylly pyyhitään joka viikko sekä ulko-ovi ulkopuolelta ja sisäpuolelta. Tyykkään että on siistiä kun sitä sotkua kuitenkin syntyy näinkin isossa perheessä, vaikkei meillä edes ole iso perhe :D Mukavaa joulun odotusta teille!

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Hän on kyllä ihana. <3

Siivoaminen on kyllä helpompaa kuin lapsi ei ole pyörimässä jaloissa, joten kunnioitus sinulle kun onnistut siinä neljän lapsen kanssa.

Meilläkin on aina siistiä, mutta tämä joulusiivous oli vähän totaalisempi vuosisiivous.

Ihanaa joulun odotusta teidän perheelle!

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Mieheni osallistuu kyllä kiitettävästi kotijuttujen hoitamiseen, mutta tää oli kyllä ihan spessujutt. Huomaa kyllä, että nykyään tapaamme liian harvoin ystäviä, sillä miehenkin ystävät ilmoittautuivat vapaaehtoisesti näihin talkoisiin. Saivatpahan samalla tosiaan yhteistä aikaa ja juteltua poikienjuttuja.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla