Tänään sunnuntaina kannoimme Joukolassa kuusen pois ja muutenkin olemme pikkuhiljaa purkamassa joulujuttuja pois mökistä, joten kiva vielä palata muistoissa joulunpyhiin.

Joulupäivämme alkoi hiukan eritavalla, kun amerikkalaiseen tyyliin saimme ihailla, kun tytär availi tonttujen aattona tuomia paketteja. Aattonahan tytär ei ehtinyt avaamaan kaikkia paketteja, kun nukkumaanmenoaika tuli vastaan.Tarkemmin meidän jouluaatosta voi lukea edellisestä postauksestani. Tyttären paketeista avautui vaikka mitä kivoja juttuja, niistä ehkä tarkemmin myöhemmin omassa postauksessa.

Lähdimme ajelemaan mieheni sukulaisten luoksi kylään viettämään joulupäivää. Saunottiin. Kyläiltiin. Nautittiin glögiä. Ja taas syötiin hyvin. Tyttäreni serkut olivat saaneet joulupukilta lahjaksi kivoja pelejä. Joulupäivän ilta menikin pelatessa. Tai taisivat ne isä-veljekset olla eniten innoissaan pingispöydästä ja Twisteristä. Päivän parhaita hetkiä oli, kun sai seurata miten serkut huolehtivat pienestä serkkuvauvastaan. Tänä vuonna sitä on ruvennut arvostamaan sukua ja yhteisiä hetkiä entistä enemmän. Iso kiitos kivasta joulupäivästä vauvan kummitädille.

Tapaninpäivä alkoi riisipuurolla ja pitkästä aikaa ehdittiin ulkoilemaan kunnolla pitkään. Hetki vielä seurustelua sukulaisten kanssa ja sitten Kian nokka kohti Joukolaa. Ehdittiin juuri hyvin tapaninpäivän illalliselle kartanon väentupaan. Iltaa oli viettämässä 19 sukulaista.

Kaiken kaikkiaan joulumme oli perinteinen ja oli ihana jakaa yhteiset perinteet tyttären kanssa ensimmäistä kertaa. Yhdessäoloa ja hauskoja hetkiä, siitä oli tämä joulu tehty. Hiljentymistä, hyvää ruokaa, saunomista, joululauluja, hautaismaita, sukulaisia, valokuvia, leikkimistä, päiväunia. Ei stressiä jouluna tai ennen sitä, eikä kiirettä mihinkään.

Täytyy vielä loppuun mainita, että lupaukseni lapsiystävällisen joulun tekemiseen pitivät. Varsinkin lupaus vähemmästä somettelusta teki oikeasti hyvää, olin oikeasti läsnä, enkä toisella silmällä silmäillyt puhelinta.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla