Ensisijainen tarkoitus meidän perheen kaupunkilomalle Z'ürichissä oli hakea joulufiilistä joulumarkkinoilta. Pääsimmekin käymään kaksilla markkinoilla minilomamme aikana ja kyllä sieltä keski-Eurooppalaista joulutunnelmaa löytyi.

Tänä vuonna Zürichin Oopperan aukiolla oli ensimmäistä kertaa suuret joulumarkkinat. Meidän seurueemme suuntasi markkinoille päikkäreiden jälkeen illan suussa pimeän laskeutuessa.

Mulla ainakin oli tietty mielikuva täydellisistä keski-Eurooppalaista joulumarkkinoista - kiva miljöö, suloisia myyntikojuja, kuurainen maa ja glögimuki lämmittämässä oloa. Näitä kaikkea sain kokea Zürichissä. Joulumarkkinoiden kojuissa oli myynnissä mm. herkkuja, koriste-esineitä ja asusteita. Mutta suurimmassa osassa kojuista myytiin joko ruokaa tai gluehweinia. Joulumarkkinoilla oli lasten iloksi myös luistelurata ja lisäksi paikalle oli tuotu lumikasa, jossa lapset pääsivät kiipeilemään

Mutta voi apua miten paljon ihmisiä joulumarkkinoilla olikaan. Tiivis ihmispaljous loi vähän ikävää tunnelmaa, varsinkin kun mukana oli lapsia. Suosittelenkin näitä markkinoita ainakin illalla aikuisille, sillä paikka on täydellinen gluehweinin nauttimiseen. En sitten tiedä millainen väenpaljous markkinoilla olisi ollut arkena päiväsaikaan.

Ennen matkaa tiesin, että yhdet joulumarkkinat olisivat ainakin Zürichin päärautatieasemalla. Kyseessä on yhdet Eurooopan suurimmista sisätiloissa järjestettävistä joulumarkkinoista.

Me hypättiin lentokentällä junaan ja jäätiin pois juurikin Hauptbahnhofiia (Zürich HB) ja ensi töiksemme kaupunkiin päästessämme olikin kiertää kyseiset markkinat. Markkinoilla oli söpöjä kojuja, joissa myytiin erilaisia tuotteita.

Tärkein juttu näillä joulumarkkinoilla oli Swarowskin kristallein koristeltu suuri joulukuusi. Ja kyseinen joulukuusi olikin kerrassaan kaunis!

Tunnelma ei rautatieasemalla ainakaan päiväsaikaan ollut ihan sitä mitä itse toivoin löytäväni joulumarkkinoilta, ehkä asemahalli ei ollut minun mielestä ihan ihanteellinen miljöö joulumarkkinoilla, vaikkakin ihan kiva.

Täytyy kuitenkin todeta, nyt kun olen käynyt Zürichissä keväällä, kesällä, syksyllä ja talvella, että kesän lisäksi tämä joulunaika on ihanteellinen ajankohta matkustaa Zürichiin. Kaupunki oli näin jouluasussaan parhaimmillaan. Loppuun vielä fiilistelykuvia jouluisesta Zürichistä.

Heidi loves Zürich!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla