Minulla oli kaksi toivetta Zürichin matkallemme, päästä joulumarkkinoille (niistä lisää myöhemmin täällä blogissakin) ja mennä kahville johonkin ihastuttavaan tunnelmalliseen kahvilaan.

Tottakai Zürichissä ollessaan pitäisi mennä näyttäytymään ja kahvittelemaan ostoskatu Bahnhofstrassella sijaitsevaan suklaavalmistaja Sprünglin omaan kahvilaan. Sinne siis suuntasimme aluksi, mutta paikka oli niin täynnä ja meluisa, jotenka se ei vastannut odotuksia miellyttävästä kahvihetkestä, käännyimme pois. Jostain matkaoppaasta bongasimme kuitenkin onneksemme Péclard Zurich im Schoberin ja päätimme sunnuntaikävelyllämme suunnata sinne.

Péclard Zurich im Schober sijaitsee Vanhassakaupungissa raatihuoneen lähettyvillä. Ulospäin paikka näyttää tavalliselta pieneltä kahvilalta, mutta sisällä odottikin uskomattoman tunnelmallinen ja viehättävä kahvila, joka oli lattiasta kattoon viritetty jouluiseen asuun. Heti alussa on myymälä, jossa myydään Péclardin herkkuja, leivonnaisia, makeisia ja suklaata. Kun kävelee peremmällä alkaa kahvila-osuus, joka on levittäytynyt kolmeen eri kerrokseen. Paikka on sen verran suosittu, että jonitimme pöytään pääsyä reilu 15min, mutta kyllä kannatti, sillä meidät ohjattiin upeaan punaiseen salonkiin, jossa Hissullekin löytyi oma pieni punainen rokokoo-tuoli. Päädyimme ottamaan listalta lattet ja kevyeksi lounaaksi bagelit ja mysliä. Tuo mysliannos oli kerrassaan herkullinen, kermavaahtoa ja kaikki, enpä ollut vastaavaa ennen nauttinut, oli tajuttoman hyvää, tosin kevyttä se ei enää ollut. Paikassa vallitsi upea tunnelma ja kaikki pienetkin yksityiskohdat oli mietitty. Esimerksi tarjoilijoiden vanhat työasut olivat täydelliset tässä vanhassa perinteisessä kahvilassa. Ja pieni taapero oli ihmeissään runsaista joulukoristeista.

Suosittelen ehdottamasti menemään tähän kahvilaan erityisesti näin joulun aikaan ihmettelemään paikan jouluista ilmettä ja nauttimaan samalla kupillinen hyvää kahvia. Samalla kun istut hienolla rokokootuolilla, voit pohtia meneekö tässä joulukoristelu jo hiukan yli. Ei minusta, sillä paikka oli mystinen, tunnelmallinen ja lämmin. Jännä tosin kuvitella miltä kahvila näyttää, sitten kun se on riisuttu jouluasustaan.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla