Tyttäremme ensimmäinen reissu mökillemme Joukolaan on onnistuneesti tehty

Eniten minua jännitti automatkat, että kuinka monta kertaa joudumme pysähtymään syöttämään vauvaa. Mökkimatkamme ei ole onneksi kovin pitkä; alle pari tuntia kesärajoituksilla. Turhaan jännitin, sillä molempiin suuntiin tyttäremme nukkui tyytyväisenä. Mitä nyt itki raivoisasti ennen nukahtamistaan. Mikä siinä muuten on, että ainakin meidän vauvan pitää hiukan itkeä vaikka kuinka väsyttäisi. Tyttäremme tuntuu nukahtavan rauhallisesti ainoastaan tissille.

Mökillämme  on helppo olla vauvan kanssa sillä lämmin vesi tulee ja menee, mikrossa voi lämmittää kätevästi pullomaitoa ja pyykinpesukoneessa voi pestä kätevästi vauvanvaatteita.

Lisäksi mökillä on innokkaita vauvanhoitajia jatkuvasti tarjolla. Mummi ja muut sukulaistädit ovat aivan innoissaan suvun uusimmasta tulokkaasta. Olen avusta kovin kiitollinen, sillä en osaa vielä tehdä kotitöitä vauva sylissä. Vauvastamme on nimittäin kovaa vauhtia tulossa kunnon sylimaakari.

Arkirutiinit hakivat hiukan vielä paikkaansa mökillä. Hoitopöytänä toimi muun muassa tuvan ruokapöytä.

Tytär nukkuu yllättävän vähän siihen nähden, että on vasta parin viikon ikäinen. Pääasiassa meidän aika mökillä menikin imettäessä. Yritin käydä vaunulenkillä mökkitiellä, mutta sain valitettavasti todeta, että Brio Smilet eivät ole riittävän jousitetut kiviselle ja soraselle tielle.

Meidän perheen isukki touhusi sen sijaan pari päivää pihalla tehden perunamaata ja kasvimaata. Saadaan sitten sadonkorjuun aikaan tehdä vauvalle kasvissoseita oman maan tuotteista.

Olen jo näiden muutamien viikkojen aikana huomannut miten tärkeää oma aika on. Tuntikin sellaista aikaa, että joku toinen ainoastaan hoitaa rakasta tytärtä, tekee minulle hyvää. On nimittäin rehellisesti sanottuna yllättävän raskasta, kun pieni ihminen vaatii sinulta jatkuvasti rintaa. Mökillä saunoin, lenkkeilin keväisessä maalaismaisemassa ja join lattea omassa rauhassani, samaan aikaan kun isukki tai sukulaistäti hoiti tytärtämme.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla