Päätin yllättää mieheni kokoamalla hänen isyyspakkauksen. Ensimmäisen raskauden aikana en tällaista tehnyt, johtuen ehkä siitä, että hypisteltiin molemmat äitiyspakkauksen sisältöä. Lokavauvalle emme ottaneet äitiyspakkausta, joten tällaiselle pakkaukselle oli nyt hiukan tarvettakin. Olen miettinyt isyyspakkauksen sisältöä jo monta kuukautta ja pikku hiljaa keräillyt siihen juttuja. Isyyspakkauksessa on tuotteita sekä vauvalle että isille, vauvajutut ovat pääasiassa sellaisia, joille meillä on tarvetta ja jotka koimme ensimmäisen vauvavuoden aikana hyödyllisiksi.

Tuntuu, että tämän toisen raskauden osalta mies on ollut hiukan ulkopuolinen, mikä on ehkä ymmärrettävää, sillä arki on vaan nyt niin paljon erilaisempaa kuin ensimmäisen raskauden aikana. Elämän keskipiste on tällä hetkellä Hissu, toisin kuin ensimmäisen raskauden aikana elämä vain pyöri masun ja odotuksen ympärillä. Vaikka meillä on ollut viime aikoinakin yhteistä kahdenkeskistä aikaa miehen kanssa, niin silloinkin puhe on keskittynyt pääasiassa esikoiseen.

Annoin isyyspakkauksen kun mies palasi toivottavasti viimeiseltä poikienviikonloppureissultaan ennen synnytystä ja päästiin yhdessä muistelemaan mitä se vauva-arki onkaan samalla kun tuleva tuplaisä kävi läpi isyyspakkauksen sisältöä.

Kokosin kaikki isyyspakkaustuotteet hoitolaukkuun*, jota hänkin tulee sitten kanniskelemaan tulevaisuudessa. Toinen kiva netissä pyörivä idea on kerätä isyyspakkaus vauva-ammeeseen, mutta meillä amme jo löytyykin esikoisen peruilta.

Pakkauksen vauvanhoitotuotteita olivat vaipat ja erilaiset puhdistukseen liittyvät tuotteet. Hankin muumivaippoja, sillä esikoisemme rupesi käyttämään muumivaippoja joskus puolenvuodeniästä lähtien, emmekä muita merkkejä käyttäneetkään tämän jälkeen. Hauska nyt päästä testaamaan miten muumivaipat toimivat ihan vastasyntyneellä. Ainun vanutyynyillä** teimme esikoisen päivittäiset pienet silmien ja ihonputsaukset, vedessä kostutetulla vanutyynyllä on miellyttävä putsata vauvan ihopoimut, ja näin luultavasti tulemme toimimaan lokavauvankin kohdalla. Vauvan pumpulipuikoilla** on hyvä putsata vauvan napaa ensimmäisten päivien aikana ja jatkossa tietysti korvat. Puhdistuspyyhkeitä** käytetään kun ollaan kodin ulkopuolella ja niillä putsataan pikkuisen peppu, kasvot ja kädet tarvittaessa, tiettyjen brändien puhdistuspyyhkeet tuoksuvat muuten niin kamalilta, että ne ovat joutuneet meillä siivouskaappiin ja niillä pyyhitään kodin tasot. Esikoisen vauva-aikana jouduimme käyttämään kosmetiikkaa hyvin vähän, joten siitä oppineena en ole hamstrannut purkkiarmeijaa meille. Esikoinen kylpi pitkään joka toinen päivä ainoastaan niin, että hänet pestiin vedellä ja harvoin jouduimme käyttämään erillistä pesuainetta ja sekin lähinnä hiustenpesuun. Ainun pesuvaahto** soveltuukin sekä vauvan ihon että hiustenpesuun. Esikoisen ihoa emme joutuneet rasvaamaan kuin vasta lähempänä vuoden ikää, ja toivon, että tulokkaankin iho pysyy hyvänä pitkään, mutta varmuuden vuoksi ajattelin, että on hyvä olla hoitovoidetta** mahdollisia ongelmakohtia varten.

Vauvanvaatteissa mietin erityisesti isiä, että millaisia vaatteita hän aikoinaan tykkäsi pukea ensimmäiselle vauvallemme. Niinpä halusin isyyspakkaukseen ehdottomasti kietaisubodyn ja Livlyltä löysin kauniin bodyn, jossa on näppärät napit koko etuosassa. Hennesin puolipotkuhousut olivat meidän molempien lemppareita esikoisen ollessa vauva, eipä tarvinnut erillisiä sukkia. Vauvan viihdyttämistä ja isin ja vauvan yhteisiä lukuhetkiä varten ostin hauskan kuvakirjan, jossa seikkailee "elävä" hämähäkki.

Isyyspakkauksen isän tuotteet olivat uudet kotiverkkarit isyyslomaa varten, sikari varpajaisiin, miehen suosikkikahvia Nespressolta (jaksaa sitten valvoa katkonaisten öiden jälkeen) ja ehkäisyvälineitä. Lisäksi miehen kosmetiikkavalikoima kaipasi täydennystä, joten Dermosililta hankin uuden kasvojenpesuaineen, kasvorasvan ja dödön, on muuten tyylikkään näköisiä pakkauksia.

Vauvan ruokailuun ja suuhun liittyvät jutut isyyspakkauksessa oli tuttipullot ja äidinmaidonkorviketta. Toivon, että tällä kertaa emme joutuisi antamaan äidinmaidonkorviketta alusta lähtien, mutta kaiken varalta sitä on hyvä olla kaapissa valmiina, ettei heti kotiutumisen jälkeen tarvitse lähteä lähikauppaan. Tuttipulloja on sitä varten, että isi voi sitten ruokkia pienoista joko korvikkeella taikka pumpatulla maidolla, nämä lasiset Natursutten tuttipullot*** ovat ihan mielettömän sympaattisen näköisiä, lasi on kestävää ja tuttiosa on luonnonkumia. Ainun lusikat** olivat ainoat lusikat mitä meillä oli käytössä esikoisen vauva-aikana, näissä lusikoissa on lämpösensori eli lusikan kärki vaihtaa väriä, jos ruoka on liian kuumaa ja tässä pakkauksessa tulee mukana vielä kätevä säilytysrasia. D-vitamiinia ruvetaan antamaan vauvalle jo 2-viikon iästä alkaen, joten niitäkin on hyvä olla valmiina kotona ja luulenpa, että se on isä joka alussa muistaa aina antaa vauvalle vitamiinit, kun äitinä olen jossain synnytyksen jälkeisissä aatoksissa ja vauvahuumassa. Tutteja voisin haalia vaikka kuinka paljon, niin suloisia ne ovat, mutta sillä esikoisemme ei ikinä oppinut syömään minkäänlaista tuttia, vaikka kävimme kaikki ei mallit ja laadut läpi, niin olen siitä oppinut, että lähdetään maltilla liikenteeseen tähän tuttijuttuun.

Mitä kaikkea meidän isyyspakkaus lopulta sisälsi:

hoitolaukku

vaippoja

puhdistuspyyhkeitä

vanulappuja

topseja

pesuainetta

voidetta

hiusharja

d-vitamiinia

tuttipulloja

tutteja

äidinmaidonkorviketta

aterimia

hammasharjoja

vauvanvaatteita

ensikirja

purulelu kutiaville ikenille

kotivaatteita isille

kosmetiikkaa isille (kasvojenpesuaine, dödö, kasvorasva)

kondomeja

kahvia

sikari

Nyt on isäkin saanut oman pakkauksensa ja perehdytetty pintapuolisesti vauvanhoitoon. Nyt vaan ootellaan yhdessä kuukauden päivät.

* BabyBjörn hoitolaukku saatu

** Ainu-tuotteet saatu

*** Natursutten lasiset tuttipullot saatu

Kommentit (6)

LauraN
1/6 | 

Tosi kiva idea! Näitä onkin nyt näkynyt blogeissa, en itse hoksannut tuollaista miehelle tehdä kummastakaan lapsesta. Mulla muuten maito nousi tokasta jo sairaalassa vaikka ekan kanssa syötin lisämaitoa jonnekin 9 päivän ikään saakka. Jospa menis samalla lailla helpommin myös sinulla toisen kanssa!

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Sitä minäkin toivon, että tällä toisella kerralla maitoa rupeaisi tulemaan heti riittävästi. Ainakin nyt vaikuttaa hyvältä, siltä rehellisesti sanottuna, rinnat ovat muuttuneet jo melkoisesti tämän raskauden aikana ja selkeästi valmistautuvat maidon tuottamiseen. Ja tällä kertaa en meinaa luovuttaa niin helposti kuin ehkä tein esikoisen kohdalla.

Vierailija
2/6 | 

Moi, sulla on aivan ihana blogi! Kateellisena täällä luen... :D Osaisitko neuvoa minua, ei liity nyt ihan tähän mutta jos tilaa tuolta livlyltö vaatteita, miten niiden palautus onnistuu? Kiitos etukäteen

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Kiitos kauniista palautteesta, vaikkakaan mitään syytä sinulla ei ole kadehtia. :)

Valitettavasti en osaa sanoa miten Livlyn oma palautus onnistuu, sillä en ole joutunut sitä testaamaan. Mutta vinkiksi, että Livlyn oman verkkokaupan postituskulut ovat mielestäni todella kalliit Suomeen, joten siitä syystä kannattaa katsoa olisiko esim. BabyShopissa myynnissä haluamiaan Livlyn tuotteita. https://fi.babyshop.com/livly/s/376 Livlyn omassa verkkokaupassa on toki laajin valikoima ja erityisesti alen aikaan paikka on taivas ja silloin ei edes isot postituskulut haittaa.

Vierailija

Porvooseen on muuten avattu uusi lastenvaateliike, joka myy Livlyn vauvan vaatteita. Myös rusetteja löytyy :) Olen itse tilannut Livlyltä vaatteita suoraan, toimitus on tosi nopea, mutta hinta sen verran suolainen, että olen tilannut isomman satsin kerralla. Ale-vaatteita ei ainakaan jossain vaiheessa saanut palauttaa, mutta varsinkin loppualeista voi tehdä todella hyviä löytöjä, joten silloin olen uskaltanut tilata riskillä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla