Eilen isänpäivän aamuna yritettiin tyttären kanssa kuiskutella valmistaessamme isille aamiaista. Taisimme epäonnistua olemaan herättämättä iskää, sillä tyttö vähän väliä kiljahteli iloisesti "isiii" ja kävi kolkuttelemassa makuuhuoneen ovea. Isi oli toivonut miehekästä aamiaista ja sen hän saikin, eli pekonia, munaa, papuja ja kahvia. Vihdoin sain aamiaisen valmiiksi ja osan tytön aamutoimista tehtyä ja menimme herättämään meidän rakkaan isä-ihmisen. Pikkuneiti kävi heittämässä vaan lahjapaketin sängynlaidalle ja pakeni paikalta. Minä lauloin, päädyin lopulta "paljon onnea", joka kuulosti jotenkin naivilta. Mitä isänpävänä pitäisi laulaa? Isi sai aamiaisen vuoteeseen, muutaman paketin ja ennen kaikkea tytön tekemän onnittelukortin. Pikkuneitikin tuli takaisin halattavaksi. <3 Syötiin lopulta koko perhe aamiainen vuoteessa ja vaan nautittiin siitä hetkestä ja sunnuntaifiiliksestä.

Sillä ulkona oli kamala harmaa ja märkä keli, joten oltiin mukavuudenhaluisi ja jäätiin aamupäiväksi leikkimään sisälle. Katsottiin Late Lammas ja laulettiin muutamaan otteeseen Soiva Laulukirja läpi. Oleilimme rennosti yökkäreissä siihen asti, kunnes piti laittaa päivävaatteet ylle ja lähteä ihmisten ilmoille. Laitoin miehen ja lapsen istumaan auton takapenkille laulamaan Antti Tuiskua ja lähdimme ajamaan kohti Sipoota.

Isänpäivän brunssille menimme Gumbostrand Konst & Formiin. Pieni mutkitteleva tie vei läpi upean miljöön ja kauniiden merellisten maisemien, lopulta päädyimme vanhaan pihapiiriin. Mieheni kysyi, että mistä ihmeestä minä aina keksin näitä uniikkeja paikkoja, jostain puskaradiosta minä tämänkin paikan bongasin. Ajomatka meiltä Sipoon Gumbostrandiin oli ainoastaan vajaa 20 minuuttia ja perillä meitä odottikin tämä tajuttoman magee paikka ja tuntui että olisimme tulleet ihan eri maahan. Kyseessä on 1950-luvulta peräisin olevassa K. Hartwall Oy:n entinen tehdasrakennus, jossa on valmistettu mm. limonadipullojen keraamisten korkkien sinkkiosia. Nykyään kunnostetussa ja tyylikkäässä tehdasmiljöössä on vaihtuva taidenäyttely, täydellinen design- ja sisustusmyymälä ja bistro, jossa on sunnuntaisin tarjolla brunssi ja arkisin lounasta. Brunssitarjoilut olivat mielettömän herkullisia ja isi sai juhlan kunniaksi jopa erityisen hyvää olutta. Välillä käytiin vähän katselemassa taidenäyttelyä, joka on muuten ihan mielettömän kaunis, juuri minun mieleen olevia tauluja, ja tyttö nautti kun pääsi juoksentelemaan ja ilakoimaan, ja voi että kun hän ihmetteli pupu- ja kettutauluja. Kaikki postauksen kuvat ovat Gumbostrandista. Niin täydellinen paikka, tänne tulen varmasti uudestaan.

Isänpäivä jatkuikin sitten yksityisasioiden parissa, joten ei niistä sen enempää blogissa. Olen kiitollinen, että tyttärelläni on huolehtiva ja läsnäoleva isä. Olet Lassi isänpäiväsi ansainnut joka päivä. <3

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla