Mun pitkään palvellut Ikea nojatuoli sai uuden päällisen ja tätä kautta monta lisävuotta kodissamme.

Olen ostanut tämän Ikean nojatuolin joskun 2000-luvun alussa silloiseen lapsuudenkotini omaan huoneeseeni. Muistan kuinka ystävättäreni kanssa sullottiin iso nojatuoli hänen pienen Toyotan peräloostariin ja kuskattiin se kaksin Ikeasta kotiin. Siitä asti tuoli on kiertänyt mukanani pari opiskelija-asuntoa, mieheni ja minun ensimmäisen yhteisen kodin ja nyt se on ollut reilut viisi vuotta meidän ikiomassa kodissa. Ei voi moittia Ikean laatua, kun nojatuoli on näin monta vuotta kestänyt mukana elämänmenoissa.

Tai kyllä nojatuoli kaipasi hiukan uudistusta. Nojatuolin päällinen oli alusta asti valkoinen ja rupesi pikkuhiljaa kellastumaan pesuista huolimatta ja lisäksi kangas meni puhki käsinojista. Heitin vanhan rikkinäisen päällisen roskiin ja marssin Vantaan Ikeaan ostamaan uuden päällisen. Kotona tajusin, että tuolihan oli hieman muuttanut muotoon vuosien varrella eikä oma yksilöni olekaan Ektorpin nojatuoli, kuten olen pitkään luullut, joten eihän ostamani päällinen sopinut tuoliini. Tarkemmin kuin katsoo, niin oma nojatuolinihan on aivan erinäköinen kuin Ektorp.

Olin siis tilanteessa, että rakas nojatuolini oli ilman päällistä. Onneksi muistin Bemzin. Ruotsalainen Bemz valmistaa nimittäin päällisiä Ikean nykyisiin ja vanhoihin tuoleihin, sohviin ja nojatuoleihin. Parasta Bemzissä on sen laaja, siis tajuttoman laaja kangas valikoima. Bemzin verkkokaupassa on hyvät havainnekuvat, joista näkee miltä oma nojatuoli näyttäisi tietyllä uudella kankaalla. Parasta kuitenkin on, että verkkokaupasta pystyy tilaamaan viisi kangasnäytettä veloituksetta. Minäkin tilasin näytteet ja sitten perheen kesken valitsimmme suosikkimme. Sekä minun, mieheni että tyttären suosikki oli Zinc Grey Raffia ja kyseisestä kankaasta tehty päällinen lähti tilaukseen. Toimitusaika oli varmaankin lähes pari viikkoa, sillä päälliset ilmeisesti valmistetaan yksitellen tilauksesta Baltiassa. Parasta kuitenkin oli, että päällinen toimitettiin kotiovelle.

Nyt olen tyytyväinen ja mun tärkeä löhötuoli sai kaipaamansa piristyksen.

Sellaisia tärkeitä uutisia meidän olohuoneesta. :)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla