Kaupallinen yhteistyö Hotel Rantapuiston kanssa

Minä, vauvani, ystäväni ja lähes vuorokausi hotellissa Helsingissä. Oliko tämän kokoonpanon miniloma täysi sähläys vai onnistunut irtiotto arjesta?

Hotel Rantapuisto kutsu minut blogin kautta hotellilomalle merelliseen miljööseen. Alkuun piti miettiä, että kenet pyytäisin mukaani hotellilomalle. Tällainen hotellilomahan olisi täydellinen siinä tilanteessa, kun vauva-arki rupeaa väsyttämään liikaa, niin mikä olisikaan parempi vaihtoehto kun varata huone hotellista, jättää vauvanhoito isi-ihmisen tai isovanhempien vastuulle ja vaan nukkua pois univelkaansa, tämä vaan vinkiksi teille äiti-kollegat. Mutta sillä itseäni ei väsymys onneksi ainakaan vielä paina, täysimetys asettaa tiettyjä rajoituksia ja pelkän vauvan kanssa on niin helppo liikkua, oli itsestäänselvyys, että ottaisin mukaani kolmikuukautisen kuopukseni. Aikuisseuraksi pohdin hetken aikaa puolisoani, mutta koska me saamme kuitenkin kahdenkeskistä aikaa ihan riittävästi kuukausittaisilla treffeillä ja arjessa päivittäin, tajusin pyytää huonetoveriksi Rantapuistoon ystävättäreni. Näen minulle tärkeää ystävää liian harvoin, koska ruuhkavuodet. Mutta nyt meillä oli lähes vuorokausi aikaa viettää aikaa pelkästään tyttöjen kesken.

Viime viikonloppuna kirjauduimme siis sisälle Hotel Rantapuistoon Helsingin Vuosaaressa. Tiedossa meillä oli rentoa olemista, hyvää ruokaa, upeaa arkkitehtuuria ja rauhoittumista merellisissä maisemissa.

Uskomatonta, että vain 15 kilometrin päässä Helsingin keskustasta sijaitsee tällainen paikka! Rantapuisto on 60-luvulla valmistunut Pohjoismaiden Yhdyspankin (myöhemmin Suomen Yhdyspankin) koulutuskeskukseksi. Paikassa huokuu sen pitkä historia pienissä yksityiskohdissa ja hotellissa voi aistia kuinka hyvinä aikoina Rantapuistossa on kurssitettu monia pankkilaisia. Laman ja pankkien fuusioiden jälkeen Rantapuisto muuttui 2000-luvulla kokoushotelliksi. Oleellinen osa hotellia on sen ympäröivä luonto, joka tulvii sisälle isoista ikkunoista ja tarjoaa oivalliset ulkoilumaastot hotellivieraille.

Ehottomasti yksi parhaimmista, tai paras, juttu hotellissa on sen arkkitehtuuri. Sanoisin, että Rantapuiston arkkitehtuuri on itsessään syy mennä paikan päälle. Ystävättäreni kanssa molemmat ihastelimme ääneen lomamme aikana useampaankin eri otteeseen rakennuksen sisätiloja. Koulutuskeskuksen on aikoinaan suunnitellut arkkitehtipariskunta Ragnar ja Martta Ypyä, jotka saivat inspiraatiota suunnitteluun Alvar Aallon arkkitehtuurista. Ragnar työskenteli nimittäin Aallon arkkitehtitoimistossa 1920-luvulla. Paikka on täynnä alkuperäisiä yksityiskohtia - kauniita valaisimia, eri puulajeja materiaalivalinnoissa, takkoja,kauniita kalusteita. Rakennukset yhdistyvät toisiinsa pitkillä lasikäytävillä, on atrium-pihoja, suuria tiloja - paikka on upea kokonaisuus.

Toinen hyvä syy tulla Rantapuistoon on illallinen hotellin ravintolassa. Me nautimme kolmen ruokalajin illallisen ravintolasalissa, jota valaisivat kauniisti kynttilät ja lämpöä paikkaan toi upeassa takassa loimunnut tuli. Nostimme puolukkacava-maljat ystävyydelle ja ystäväni viime aikaisille onnistumisille. Vauva nukkui hetkiä tyytyväisenä kaukalossaan ja minä sain nauttia todella hyvästä ruoasta. Ravintolan ruoka oli tajuttoman hyvää! Arvostan, että ravintolan menu elää vuodenaikojen mukaan ja itsekin nautin paikassa kauden ekat blinit. Vinkiksi sinullekin, että blinimenu on tarjolla Rantapuistossa 25.2 asti. Ystävättäreni on kokonaan kasvissyöjä ja hänkin löysi helposti syötävää ravintolan tiiviltä menulta. Monta tuntia kului höpötellen asioita ja tulimme taas siihen tulokseen miten hienoa on olla juuri nyt kolmekymppinen nainen ja elämä on mallillaan. Jälkkärin kohdalla hihkuimme ilosta, jonka jälkeen kiitimme ravintolahenkilökuntaa.

Illallisen jälkeen hipsimme kynttilöin valaistuja käytäviä pitkin merisiipeen, jossa meidän Superior-huoneemme oli. Huone oli ilmeisesti remontoitu jokunen aika sitten ja lopputulos oli varsin siisti ja miellyttävä. Huone oli ihanan tilava ja sinne mahtui kivuttomasti sänkyjen lisäksi vauvalle varattu pinnasänky ja lastenvaunutkin. Parhain asia hotellihuoneessamme oli ehdottomasti sen isot ikkunat ja niistä avautunut maisema merelle päin. Kun sain Hertan nukkumaan pidimme vielä ystävän kanssa pyjamapartyt juoruamalla ja nauttimalla lasilliset shampanjaa yömyssyksi. Niitä elämän kivoja hetkiä. Sitten olikin aika nukahtaa pehmeiden hotellin valkoisten pussilakanoiden väliin. Erityismaininta muuten sängyn hyvästä tyynyvalikoimasta.

Naureskelin etukäteen, että ystäväni pääsee hotellilomalle ilman lapsiaan ja joutuu kuitenkin nukkumaan yönsä pienen vauvan kanssa samassa huoneessa. Kiitos ystävättäreni hyvien unenlahjojen tai hotellin hyvien sänkyjen, mutta seuralaiseni ei onneksi herännyt jokaiseen yösyöttöön.

Aamulla nukuimme pitkään, pistimme aamutossut jalkaan ja sipsuttelimme aamiaiselle hotellin ravintolaan. Nautin siitä, että minun ei tarvinnut hoitaa kuin vauvan aamutoimet, tämähän oli melkein kuin lapsivapaa loma, sillä samaan aikaan esikoinen sai tosiaan viettää laatuaikaa isänsä kanssa kaksin. Aamupalalla oli tarjolla kaikki onnistuneeseen hotelliaamiaiseen kuuluvat elementit. Itse hymyili  erityisesti hyvän puurolautasen ja kauniin kahvikupin äärellä. Mikäs siinä oli nauttia aamiaista todella rauhallisessa miljöössä kynttilöiden luodessa tunnelmaa. Vinkiksi muuten, että Rantapuistossa tarjoillaan sunnuntaisin brunssia klo 12-14. Itse koin viime vuonna paikan äitienpäiväbrunssin, jota voin vaan suositella kaikille.

Aamiaisen jälkeen olikin aika kerätä kimpsut ja kampsut kasaan, kiittää Rantapuistoa ja sen henkilökuntaa onnistuneesta tyttöjen minilomasta ja ajella muutama kilometri omaan kotiin. Kiitos Rantapuisto!

Stokke Cruci runko saatu

Kommentit (6)

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Hotellissa ei tarvitse miettiä tekemättömiä kotitöitä ja ruoka tulee valmiina pöytään - heti pari hyvää syytä lähteä hotellilomalle. Ja ne lakanat hotelleissa! 👌 Itse haaveilen seuraavaksi minilomasta Porvoossa. Ja oon tosiaan ollut aikaisemmin hotellilomalla kotikaupungissaan sekä puolison, tyttäreni että ystävien kanssa - täydellistä vaihtelua arjella ja tuntuu kun olisi käynyt kauempanakin matkalla.

Tiia
2/6 | 

Rantapuisto on ihana paikka varsinkin kesällä. Aikoinaan kun oli palkkatöissä, Rantapuistossa pidettiin lähes kaikki meidän koulutukset. Monta kertaa olen miettinyt, että pitäisi tehdä kesälomareissu Rantapuistoon lasten kanssa. Kiitos hyvästä postauksesta!

Pia
3/6 | 

Mä niin rakastan hotelli että kylpylä lomia perheen kanssa :) ja sellainen meillä on ollut alusta asti perinteenä tehdä ainakin kahdesti vuodessa. :) Olemme myös välillä  olleet miehen kanssa kaksin hotelliöitä ihan kotikaupunkimme hotellissa <3 vaikka onkin kyse yhdestä yöstä kaksin, niin tuntuu että tunteja olisi paljon enemmän :) Seuraavaksi suuntaamme perheen kanssa yyteriin lomalle ja sitä odotetaan jo kovasti :) Toinen ehdoton suosikkimme on Vuokatin Katinkulta ja tottakai Kuusamon tropiikki <3 Koko perhe rentoutuu, kun pääsee täysin lomalle töistä, kotitöistä ja arjesta. se on joka sentin arvoista :)

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Samoin, hotellilomat kotikaupungissa joko ystävien tai puolison kanssa ovat olleet upeeta vaihtelua arjelle. Kiitos muuten noista kylpylävinkeistä, meidän perheen pitäisi nimittäin matkustaa enemmänkin kotimaassa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla