Myönnän, rakastan hotelleja. Se hetki kun avaat hotellihuoneesi oven ensimmäistä kertaa ja olet välittömästi tyytyväinen näkemääsi, on jotenkin kutkuttavaa. Viime vuosien ajan ulkomaanmatkoilla olen halunnut panostaa hotelliin paljon enemmän kuin esimerkiksi silloin, kun matkustimme mieheni kanssa kaksin. Äidiksi tulon jälkeen olen myös tehnyt useammankin minimatkan kotikaupunkiini yöpymällä jossain kivassa hotellissa, helppo ihana tapa ottaa irtiotto arjesta. Ja kyllä Helsingin hotellitarjontaa onkin hemmoteltu viime vuosien aikana, kun vanhoja hotelleja on uudistettu totaalisesti ja lisäksi kaupunkiin on avattu täysin uusia hotelleja. Viimeisin hotelliuutuus on kesällä Fabianinkadulle avautunut F6.

Meillä oli mieheni kanssa neljäs hääpäivä elokuussa ja lokakuussa juhlimme kuudetta kihlapäiväämme, joten kekkasin, että näiden kahden romanttisen päivän puoleenväliin olisi upea saada vielä joku miniloma, ennen lokavauvan syntymää. Aina pitää olla joku hyvä syy tällaiselle spesiaalille jutulle. Niinpä varasin meille yön uudesta boutiquehotellissa F6:sta. Ylellinen hotelliloma kotikaupungissa oli täydellinen tähän hetkeen, kun haluan pysytellä lähes kävelyetäisyydellä Kättäristä. Tytär meni ensimmäistä kertaa elämässään yökylään (olemme kylläkin viettäneet samaan aikaisesti öitä erossa tytöstä, mutta aikaisemmin hoitaja on tullut meille kotiin tai mökille, mutta nyt hän pääsi ihan oikeasti yökylään toisaalle ilman meitä vanhempia) ja meillä alkoi vuorokauden kestänyt parisuhde aika.

Hotel F6 oli juuri sitä mitä odotin ja kaipasin. Hotelli on tyylikäs ja meidät toivotettiin kohteliaasti, mutta rennosti, tervetulleeksi. Hotelli on sisustettu art deco-tyyliin eri kulttuureja yhdistellen; sisustus on yllätyksellinen, omaleimainen ja tumma. Hotellissa on viihtyisä, rauhallinen ja kodikas tunnelma. Hotelli on melko pieni, käsittäen 66 huonetta kolmessa eri hotelliluokassa. Meidän huoneemme oli Standard-tason huone, ja sekin oli varsin tilava ja tyylikäs. Ja entäs huoneen kylpyhuone, kyllä!

Miniloma kotikaupungissa käsittää meillä jo tiettyjä vakiintuneita perinteitä - kulttuuria ja illallinen hyvässä ravintolossa. Tällä kertaa halusimme kuitenkin ottaa mahdollisimman rennosti ja toimia ilman aikatauluja ja suuria suunnitelmia. Niinpä teatteri/elokuva/ooppera vaihtui kuljeskeluun käsikädessä kesäisessä Helsingissä. Pöydän olin varannut Ravintola Lyonista, jossa nautimme viiden ruokalajin illallisen, joka tosin kaikkine keittiöntervehdyksineen taisi lopulta olla yli kymmenen ruokalajin illallinen. Ruokailun jälkeen keskimme etsiä laillisen salakapakan Torikortteleista ja melko nopeasti paikan löysimmekin googlettelemalla (Katariinankadulla oleva musta ovi) saamiemme vinkkien perusteella. Kannattaa muuten ehdottomasti etsiä tämä baari, ihan mieletön paikka ja olin ihan fiiliksissä tästä erilaisesta drinkkibaarista, itse kun tykkään tämmöisistä jännistä jutuista. F6 tarjosi oivallisen tukikohdan kaupunkilomalle, sillä se sijaitsee rauhallisen kadun varrella, mutta kuitenkin aivan kivenheiton päässä Esplanadista, Stockmannista ja Kauppatorista.

Yömyssyt nautimme ystävien kanssa hotellin omassa baarissa Runarissa, joka on saanut nimensä hotellikoiran mukaan. Runar-koiran työajat ovat kuulemma virka-aikaan sijoittuvat, joten me emme valitettavasti tavanneet sitä. Tähän coctailbaariin kannattaa ehdottomasti poiketa drinkeille, vaikka hotellissa ei yöpyisikään, sen verran tyylikäs sisustus, letkeä palvelu ja hyviä drinkkejä baarissa on.

Kun takana on hyvin nukuttu yö ylellisessä vuoteessa on vuorossa miniloman kohokohta - aamiainen, koska #aamupalarakkaus.  Aamiainen oli tarjolla kotoisassa aamupalahuoneessa, jonka keittiössä emäntä valmisti haudutettua puuroa, aivan kun olisi kylään mennyt. Aamiainen ei ollut kovin monipuolinen, mutta käsittäen kaikki tärkeät elementit ja varsinkin kun monet olivat lähiruokaa ja luomua olin onnellinen. Nautimme rauhallisesta aamiaishetkestämme paperihesaria lukien ja käsintehtyjä karjalanpiirakoita syöden.  Hauska yksityiskohta oli muuten ruoka-alustaan painettu How to make your stay a true Helsinki experience? (mark when done) - opas. Rastin saa esimerkiksi, jos bongaa sauvakävelijän, käy paikallisessa saunassa saunomassa (Löyly kallis, Harjutori autettinen) tai uskaltautuu käymään viidessa baarissa Kalliossa.

Kyllä tällainen vuorokausi ihanassa hotellissa tekee ihmeitä ja omaa kotikaupunkiaankin katsoo ihan toisin silmin. Ja täytyy todeta, että on minulla hyvä mies, vaikka se välillä valitettavasti unohtuu arjessa. Seuraava tällainen irtiotto arjesta onkin mahdollinen luultavasti vasta kuukausien päästä, mutta siihen on onneksi täydellinen syy.

Suosittelen F6 kaikille Helsinkiin tulijoille ja tietysti myös helsinkiläisille, sillä tämä hotelli nousi ainakin omaan hotellien kärkikolmikkoon,

hotelliyöstä saatu alennusta

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Ihanaa <3 hyvin saman oloinen kuin hotelli Fabian -näyttää tyylikkäältä, mutta tuntuu kotoisalta 😊 yövyttiin elokuussa Fabianissa, kun vietettiin viikonloppuloma miehen kanssa Helsingissä, ja ihastuttiin kovasti :) Lux-huone oli <3 samaa mieltä,että hotelliin kannattaa panostaa, vaikka loma olisikin vuorokauden tai pari -täytyypä testata seuraavaksi tämä F6 :) kiitos vinkistä !

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Helsingissä on tosiaan useampi tällainen tyylikäs ja kodikas boutiquehotelli. Oma hotellisuosikkini on pitkään ollut Haven, joka kuuluu samaan ketjuun mainitsemasi Fabianin kanssa. Itse haluan seuraavaksi yöpyä Lilla Robertsissa. Mutta F6 oli kyllä täydellinen, suosittelen!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla