Viime syksynä tein listaa meidän perheen tarpeellista vauvanhoitotarvikkeista. Kyseiselle listalle pääsi jo silloin hoitopöytä, mutta haluan vielä hehkuttaa tämän kalusteen perään. Monessa perheessä kyseinen kaluste jää tarpeettomaksi muutaman kuukauden käytön jälkeen, mutta meillä hoitopöytää on käytetty tähän päivän asti ja varmasti tulemme käyttämään vastaisuudessakin.

Hoitopöytämme on Ikean Sniglar ,eli se kaikista tavallisin hoitopöytä, ja se on osoittautunut todella käytännölliseksi. Sanoo minä, joka vannotti raskausaikana, että hoitopöytä on ihan turha kaluste. Kiitos siis ystävillemme, jotka antoivat pöydän, kun se jäi heillä tarpeettomaksi. Vaipanvaihdot, vauvanhoito ja vauvan pukeminen on jo kymmenen kuukauden ajan tapahtunut pääasiassa hoitopöydällä. Minulla meni noin kahdeksan kuukautta palautua raskaudesta ja sen ajan alaselkäni oli todella kipeä ja vaikutti ikävästi arjen pyörittämiseen. Tämän vuoksi oli hyvä, että vaipanvaihto sujui vaivottamasti hyvällä korkeudella. Vauvamme on lisäksi rauhallinen ja viihtyy hyvin hoitopöydällä, eikä lähde pyörimään tai venkoilemaan siitä pois, joten hoitaminen on luonnistunut mukavasti. Mitä nyt ihan alkuviikkojen aikana pikkuinen lähinnä itki kun rupesimme vaihtamaan hänen vaatteitaan tai vaippaa.

Hoitopöydän alla on hyvää säilytystilaa. Kun kaikki tarpeellinen on käden ulottuvilla ei vauvaa tarvitse jättää yksin hoitopöydälle. Itse säilytän hoitopöydällä vaippojen lisäksi vauvan kosmetiikkaa, kosteuspyyhkeitä, hiusharjoja ja sukkia. Vaatekaappi on aivan hoitopöydän läheisyydessä, joten vaatteetkin ovat lähes käden ulottuvilla. Jos näin ei olisi, pitäisin myös vauvan perusvaatteita hoitopöydällä.

Raskausaikana hamstrasin paljon turhaakin kosmetiikkaa vauvaa varten sillä loppujen lopuksi olemme nimittäin pärjänneet melko vähillä tuotteilla.

Pikkupesut teemme joko kostuttamalla vanulappuja vedellä tai kosteuspyyhkeillä. Ainun Vauvan pumpulipuikolla on turvallista putsata pikkuiset korvat. Äitiyspakkauksen kynsisakset ovat ihan ehdottomat.

Tyttömme iho on pysynyt aina todella hyvänä. Kylpyveteen olemme laittaneet joitakin kertoja öljyä, jotta vauvan iho on saanut lisää kosteutta. Äitiyspakkauksesta saamaamme hoitovoidetta olen laittanut tytölle muutaman kerran hiertymiin tai ihottumaan. Huomasin muuten, että uudessa äitiyspakkaus ei ole enää hoitovoidetta.

Tytöllämme on ollut hiuksia syntymästä lähtien ja nyt kun hiukset ovat kasvaneet on niiden hoito oma projektinsa. Tytön hiukset ovat todella hauraat ja menevät varsinkin yön aikana pahaan takkuun.

Vasta viime kuukausien aikana olemme pesseet tytön hiukset Ainun pesunesteellä, joka on tehnyt hiuksista pehmeämmät ja helpostikammattavat. Niinä päivinä kun hiuksia ei pestä laitan tytön takatukkaan selvityssuihketta, jotta saan takkutukan selvitettyä. Takkuiseen tukkaan oiva apuväline on ollut Tangle Teezer-harja (saatu blogin kautta). Äitiyspakkauksen harjalla hiukset saa puolestaan harjattua nätisti sileäksi, mutta isoja takkuja sillä ei kyllä selvitetä.

Hoitoöljyä laitoimme vauvan päähän alussa, jotta karsta irtosi nätisti pois. Äp-harja on ollut oivallinen apu myös tässä karstanpoistossa.

Pinnejä ja pampuloita tytöllä onkin jo jonkin verran, sillä nykyään saan laittaa päivittäin jonkun hiusjutun tytön päähän, jotta hän näkisi maailmaa kasvaneiden etuhiuksiensa takaa.

1. hoitoalusta IKEA SKÖTSAM 2. pikkupyyhe IKEA TVINGEN

3. laatikkosetti IKEA SKUBB 4. hoitopöytä IKEA SNIGLAR

5. Helmi Baby puhdistuspyyhkeet 6. Helmi vanulaput

7. äitiyspakkaus harja, hammasharja, kylpylämpömittari, kynsisakset

8. Ainun Vauvan pumpulipuikot 9. Muumivaipat

10. XZ Muumi Niiskuneiti selvityssuihke

11. Tangle Teezer Magic Flowerpot 12. KappAhlin kietaisumallinen body

13. H&M potkuhousuja 14. Tiny Love mobile

15. Ubbi vaipparoskis 16. H&M kypypyyhe

 Onko teillä hoitopöytä ollut tarpeellinen vai turha hankinta?

Kommentit (5)

1/5 | 

Meillä hoitopöytä on ollut kyllä todella hyödyllinen hankinta. Ostimme pöydän esikoisellemme(2012) käytettynä, ajatellen juurikin sitä jos hoitopöytä jää käyttämättä. Nyt sitä on käytetty jo pikkuveljelläkin. Nyt pikku hiljaa hoitopöydän käyttö alkaa vähentymään, koska pienempikin käy jo aktiivisesti potalla. Pidämme kuitenkin pöydän vielä niin kauan kuin kuopus sitä edes harvakseltaan tarvitsee.  Laitetaan sitten hyvä kiertämään.

Olemme kokeneet hoitopöydän juuri siksi yhdeksi parhaimmista hankinnoista vauva-ajalle, koska kaikki tarvittava on käden ulottuvilla. (Meillä on myös vaipparoskis kiinni hoitopöydän toisella sivulla.) Ja toisekseen minun selkäni ei olisi kestänyt joka vaipanvaihdon yms hoitotilanteen hoitamista lattialla tai sängyllä.

Toisille varmaankin täysin turha kapistus, mutta meillä eniten/pisimpään ollut käytössä niistä tavaroista mitä ostettu jo esikoisen  raskausaikana.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014
2/5 | 

en osannut arvatakaan, miten näppärä hoitopöytä on käytössä. Kaikki tarvittava on käden ulottuvilla ja työskentelytaso on ergonominen.

Meilläkin oli ennen vaipparoskis hoitopöydän vieressä. Jossain vaiheessa siirsin sen pois, kun en halunnut sen olevan samassa huoneessa missä tyttäreni nukkuu.

3/5 | 

Niin meillä onkin hoitopöytä kylpyhuoneessa. Ei meilläkään varmaan muuten olisi roskis siinä kiinni. =)

Sateenkaarinotkon Minttu
4/5 | 

Moi, onko teillä tuota kollaasissa olevaa Ubbi-vaipparoskista? Jos on niin minkälaisia roskapusseja olette siinä käyttäneet? Mahtaako tavalliset 25 litran roskapussit sopia tähänkin roskikseen?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla