Kaikki rupeaa olemaan valmista joulua varten. Hyasintit tuovat jouluntuoksua kotiin, jääkaappi on täytetty Stockmannin Herkusta hankituilla herkuilla, lahjat on paketoitu ja odottavat säkissä joulupukkia, lipaston päällä oleva jouluseimi kertoo joulun sanomasta,  Jouluradio ja Spotify soittavat joulumusiikkia ja jouluvalot luovat valoa kotiimme.  Kynttilät palavat ja Valkoisesta Lautturista hankittu Ontwerpduon Tallow-kynttilä* on tämän joulun ehdoton kynttiläihastukseni. Vaarin saaresta tuotu joulukuusi sai valot ja odottaa huomisaamun koristelua.

 

Jälleen kerran joulu tuli jotenkin yllättäen. Ihan en ole päässyt samanlaiseen joulutunnelmaan kuin aikaisempina jouluina, sillä edessä on kaupunkijoulu mökkijoulun sijasta. Huominen jouluaatto on kuitenkin täynnä tärkeitä perinteitä ja uskon, että joulun ilo ja läheiset tuovat joulun myös tänne Helsingin kotiimme. Aamu aloitetaan Joulupukin Kuumalla linjalla ja kuusen koristelulla, Joulurauha mennään kuuntelemaan sukulaisten kanssa Katajanokalle joulupuuron ääreen, tyttären päikkäreiden aikaan ajattelin mennä yksin tai äitini kanssa veisaamaan kirkkoon ja viedä kynttilän isäni haudalle. Sitten alkaakin jouluilta ja joulupukki tulee käymään kylässä, kovasti ollaan tyttären kanssa tästä joulupukin tulosta juteltu, mutta saa nähdä miten käy kun joulupukki oikeasti astuu sisään. Joulupöytään on varattu kaikenlaista herkkua ja aaton ajattelin päättää käymällä vielä yöllä kirkossa, tätä mahdollisuutta kun maalaisjouluissa ei ole ollut. Mutta luvassa siis tärkeitä perinteitä ja ennen kaikkea yhdessäoloa.

 

Tytär menee pian nukkumaan ja sitten taidamme lämmittää mieheni kanssa mukilliset glögiä ja hiljentyä joulun viettoon kynttilänvalossa.

 

Tahdonkin toivottaa sinulle onnellista ja rauhallista joulua.

Heidi

*kynttilä saatu blogin kautta

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Hyvää joulua sinne myös! Ihanaa kun sisällätte myös joulun sanoman jouluunne. Harvemmin kun siitä edes kuulee enää. Niin myös täällä.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Kiitos. Jouluni sujui hyvin, vaikkakin joulunpyhät kuluivat taas liian nopeasti. Välillä tosiaan kaiken kaupallisuuden keskellä unohtuu, miksi joulua todellisuudessa vietetään. Hyvää alkavaa uutta vuotta sinulle.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla