Olen edelleen ihan haltioituneena viime viikonlopusta. Vietimme nimittäin mieheni kanssa miniloman tyylikkäässä Hämeenkylän kartanossa. Kyseessä on uniikki kartanohotelli Länsi-Vantaalla, joka tarjoaa täydelliset puitteet pieneen irtiottoon arjesta ja totaaliseen rentoutumiseen.

Meidän matka-aikamme lomalle kesti ainoastaan 20 minuuttia ja mikä tunnelmallinen paikka meitä perillä odottikaan. Toistelin vaan ääneen, että "wau" "mieletöntä" "kaunista", kun Hämeenkylän kartano rupesi näkymään mäen päältä ja saavuimme historiallisen kartanon pihaan. Uskomatonta, että pääkaupunkiseudulta löytyy tällaisia helmiä, jonka olemassaolosta ainakin itse olen tiennyt vasta muutaman viikon ajan. Oletko sinä kuullut aikaisemmin tästä kartanohotellista?

Meillä oli viikonloppuna mieheni kanssa hieman aihetta juhlaankin, sillä tällä viikolla meillä on parisuhteemme 10v vuosipäivä. Veimme tyttäremme ensimmäistä kertaa yökylään ja halusimme lähteä nauttimaan laatuajasta kodin ulkopuolelle pois kotiaskareiden äärestä, upea kartanomiljöö tarjosikin tähän täydellisen mahdollisuuden. Vietimme Hämeenkylän kartanolla aikamme hemmotteluviikonlopun merkeissä, jonka sain koettavaksi blogini kautta. Kartanon hemmotteluviikonloppupakettiin kuuluu majoittautuminen 2-hengen huoneessa, iltasauna, uima-altaan ja kuntosalin käyttö, 3-ruokalajin illallinen ja aamiainen.

Meidät otettiin Etukartanossa sijaitsevassa vastaanotossa todella ystävällisesti vastaan ja kerrottiin, että majoittautuisimme Sivukartanossa. Hämeenkylän kartanolla hotellihuoneita sijaitsee kolmessa eri rakennuksessa; Etukartanossa, Sivukartanossa ja Niittysiivessä. Kartanohotellista löytyy erilaisia huonetyyppejä, jotka kaikki on remontoitu ja sisustettu tyylikkäiksi ja toimiviksi parin viime vuoden aikana.

Me saimme huoneeksemme Sivukartanon sviitin. Olin totaalisen haltioutunut sviitistä, kun astuimme sinne sisään ja ihastus vain vahveni minilomamme aikana. Sviitti oli todella tyylikäs ja se oli sisustettu kartanohenkisesti. Toki olin katsellut kuvia hotellihuoneista etukäteen ennen lomaa, mutta vasta paikan päällä näki miten laadukas ja kaunis sviitti ja muut kartanon tilat olivatkaan. Esittelen sviittimme tarkemmin seuraavassa postauksessa.

Huoneessa meitä odotti kylmässä oleva kuohuviini ja tuoreita hedelmiä. Lasillinen kuohuvaa romanttisessa miljöössä rakkaan kanssa, mitä sitä voisi muuta toivoa viikonlopulta. Tsin tsin!

Auringonvalossa kylpevä kartanon lumoavan kaunis pihapiiri historiallisine rakennuksineen  houkutteli meidän kuitenkin ulos. Nautimme ulkoilusta kartanon piha-alueella ja ihastelimme satoja vuosia vanhoja puita. Kartanon puistossa on tunnelmallisia kävelypolkuja, suloisia penkkejä, ikivanhoja tammia ja isoja nurmialueita.

Hämeenkylän kartanolla on vaikka minkälaisia harrastusmahdollisuuksia. Kuntosali sijaitsee Niittysiipi-rakennuksessa ja sieltä on kauniit peltomaisemat. Kartanon pihapiirissä on kaksi tenniskenttää, joille meidän harmiksemme ei oltu vielä ehditty tekemään kevätkunnostusta. Vastaanotosta saa lainata Jopo-pyöriä, sävelysauvoja, ulko- ja sisäpelejä ja kirjoja.

Hemmottelupakettiin kuuluu mahdollisuus saunomiseen. Iltaisin saunassa on naisten ja miesten vuoro, mutta me olimme varanneet päivälle yksityisen saunavuoron. Puimme päällemme ehkä maailman pehmeimmät kylpytakit ja hipsimme puutarhan poikki Niittysiipeen, jossa saimme rauhassa rentoutua saunan hyvissä ja juuri pehmeän lämpimissä löylyissä ja välillä käydä pulahtamassa uima-altaassa. Saunajuomat nautimme vilvoitteluhuoneen yhteydessä olevalla terassilla auringon valossa.

Saunan jälkeen kelpasi rentouttava hieronta. Sviittimme vuode oli nimittäin Unikulman upea muhkea moottorivuode, jossa on myös valmiita hierontaohjelmia ohjelmoituna. Totaalinen rentoutuminen! Heidi loves!

Vähän siistimpää päälle ja päätimme mennä Etukartanossa sijaitsevaan aulabaariin alkudrinkeille ennen illallista. Aulabaarissa vallitsi tyylikäs meininki.

Illallinen tarjottiin ravintola Soihdussa, joka sijaitsee Etukartanon alakerrassa. Ravintolaan on myös oma sisäänkäynti ja iso aurinkoinen terassi pääkartanon takana. Ravintolassa vallitsi kotoisa rento tunnelma, joten ravintolaan on helppo tulla ruokailemaan, vaikka ei yöpyisikään kartanolla. Sama sisustustyyli jatkuu ravintolassa kuin muissakin tiloissa, tosin ehkä hieman rennommalla asenteella.

Nautimme 3-ruokalajin illallisen ja ruoka oli todella hyvää. Menun tyyli oli tällä hetkellä skandinaavinen, mutta vielä ei tiedä millaisia muutoksia uusi ravintolapäällikkö tulee ruokalistaan tekemään. Kuulemma mieheni pääruaksi nauttima hirvenlinahampurilainen (mieheni kehui valtavasti) on kartanon klassikkkoannos ja se pysyy menulla vastaisuudessakin. Ravintolassa on oma lasten menu, joka kuulosti varsin herkullisesti.

Mutta miten mahtavaa olikaan, että joku valmisti ruan valmiiksi ja sen sai nauttia rauhassa, ilman häsläystä, aikuisessa seurassa ja vain keskittyä keskustelemiseen ja ruan nauttimiseen. Tällaisiä hetkiä kyllä osaa arvostaa näin lapsiperheen arjen keskellä.

Tyytyväisinä ja kylläisinä hipsimme nukkumaan Sivukartanolle ja saimme vielä nauttia kesäisestä illasta ja mielettömästä hiljaisuudesta, joka kartanolla vallitsi. Oli vaikea uskoa, että vain kivenheiton päässä alkaa pääkaupunkiseudun vilinät.

Mutta mikä tunne olikaan herätä aamulla, kun takana oli hyvin nukuttu yö upeassa sängyssä muhkean untuvapeiton alta. Sviitin valkoisilla ylellisillä 100% puuvillalakanoilla oli varmasti oma osansa hyviin uniin.

Hotelliaamiainen on yksi parhammista jutuista hotelliyöpymisissä. Niin nytkin. Hämeenkylän kartanon aamiainen runsas ja sisälsi kaiken mitä perinteiseltä hotelliaamiaiselta voi vaan toivoa. Iso plussa tuli vielä hieman normaalia laajemmasta teevalikoimasta. Oli luksusta syödä rauhassa pitkän kaavan mukaan kahdestaan aamiaista.

Pian aamaisen jälkeen oli kuitenkin aika palauttaa upean sviittimme avain ja kiittää henkilökuntaa hyvästä huolenpidosta. Tällaiset irtiotot arjesta ja aika rakkaimman kanssa tekee kyllä ihmeitä. Tulemme muistamaan Hämeenkylän kartanon ja sen upean miljöön aina. Ehkä seuraavalla kerralla tapaamme myös kartanon kiltin kummituksen.

Oli täydellistä, kiitos.

hemmotteluviikonloppu saatu blogin kautta

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla