Joulun aika on kyllä täynnä perinteitä. Yksi omaan jouluuni liittyvistä perinteistä on Tuomaan Markkinoilla käyminen. Muistan kuinka ennen vanhaan äitini kanssa kävelimme aina Espalla Tuomaan Markkinoilla ja nyt olen viime vuosina käynyt lapseni/lapsieni kanssa markkinoilla Senaatintorilla. Helsinki voi olla nykyään ylpeä näistä markkinoista, koska ne kilpailevat tunnelmallaan monen eurooppalaisen joulumarkkinan kanssa. Senaatintori on upea paikka markkinoille kun kaunis valkea Tuomiokirkko luo jylhän ja vaikuttavan taustan kojuille, tänne kannattaakin tulla pimeän tultua kun sekä markkinoiden että hallintokorttelin jouluvalot luovat tunnelmaa. Hollannista keskelle toria tuotu vanha kaunis karuselli on mieletön ja karuselliajelu kuuluu ehdottomasti kokea. Vaikka jono karusellille saattaa joskus olla pitkä, niin loppujen lopuksi odostusaika jää lyhyeksi, sillä sen verran paljon väkeä karuselli vetää jokaiselle ajolle. Nykyään Tuomaan Markkinoilla on rajattu selkeästi anniskelualue, jossa voi eurooppalaiseen tyyliin nauttia lämmittävästä glögistä. Joulupukki on tavattavissa omassa kojussaan päivittäin. Kojuista voi tehdä hyviä lahjalöytöjä tai ostaa herkkuja joulupöytään. Täältä löytyy se  leppoisa joulufiilis. Tuomaan Markkinat ovat auki 22.12.2016 asti.

Kommentit (2)

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Pukekaa lämpimästi päälle, ettei hyvää tunnelmaa kylmyys häiritse. Etsikää joulupukki karusellin läheisestä kohusta, siitä Aleksin puolelta. Kyseinen pukki, tai niitähän on tietysti vaan yksi maailmassa, oli varsin hyvä ja hauska tyyppi.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla