Tänään on ollut juhlapäivä, minulla on nimittäin ollut nimipäivä. :) Onnittelulaulut aamulla, lahjat vuoteeseen ja lippu salossa aamusta alkaen. Suvussamme on tapana juhlia näin kesäisin nimipäiviä. Ihana tapa ja syy mielestäni koota suku yhteen jollekin huvilalle kahvittelemaan. Muistan lapsuudestani, että nimipäivät oli minulle isompi juttu kuin juuri ennen joulua sijoittuvat syntymäpäiväni. Itseasiassa kun päätimme raskausaikana tyttäremme tulevan nimen, katsoin pian milloin pääsemme juhlimaan hänen nimipäiviään.

Kakkukahvien sijaan keksin sunnuntain kunniaksi tarjota suvulle ja ystäville kesäisen brunssin. Tarjolla oli mieheni tekemää perunasalaattia, itse savustettua lohta, sillejä, kylmäsavustettua lohta, leipiä, leikkeleitä, hedelmiä, croisantteja ja juustokakku. Juomaksi tarjottiin Freixenetin cavaa, pommacia, kahvia, appelsiinimehua ja hittijuttu oli jäävesi näin helteisenä päivänä. Nimppareiden suosituin "ohjelmanumero" taisi olla meidän neidin ihailu. Neiti jutteli ja tapitteli vieraiden kanssa. Vieraat tykkäsivät brunssista kovasti, joten ehkäpä Heidinpäivä brunssista tulee perinne huvilayhteisössämme.

JOUKOLAN PERUNASALAATTI

uusi perunoita

herkkukurkkuja

capriksia

kevätsipulia

punasipulia

persiljaa

oliiviöljyä

Paras Heidinpäivä lahja minulle oli, että tyttäreni oppi tänään kääntymään selältä vatsalleen. Viimein hän sai alle aikaisemmin jääneen käden pois jumista. Voi minun pientä rakasta kun hän kehittyy niin kovaa vauhtia, että ei meinaa perässä pysyä. Välillä mietini, että oppiikohan tyttö kääntymään laisinkaan, kun viettää niin vähän aikaa päivässä lattialla. Sylittelijöitä on nimittäin riittänyt viimeisten viikkojen aikana, joten tyttö ei ole joutunut olemaan yksinään lattialla kovinkaan paljon. Mutta onneksi vähempikin aika lattialla näytti riittäneen.

Mutta nyt lähden nukkumaan. Huomenna saadaan ihania mökkivieraita.

Onko teillä tapana juhlia nimipäiviä?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla