Yksi tämän joulun joulunkalentereistamme on muumi kirjajoulukalenterin (ollut muuten tosi kiva ja fiksu) ja perinteisen Partiolaisten joulukalenterin lisäksi ollut perheen yhteinen puuhajoulukalenteri, jonne olen keksinyt joka päivälle jotain jouluista tekemistä. Kalenterin innoittamana ollaan tehty kivoja retkiä mm. Kansallismuseon kuusimetsään, Tuomaan Markkinoille ja Suomenlinnan linnoitustontun reitille. Miettiessäni tekemisiä joulukalenteriin muistin, että Helsingin Talvipuutarhassa on joulun aikaan jotain erityistä ja mielenkiintoista myös lapsille. Joulu on nimittäin pääsiäisen ohella sesonkiaikaa Talvipuutarhassa.

Niinpä me yksi aamupäivä tyttöjen kanssa lähdettiin etsimään tonttuja Talvipuutarhasta, tai kuten kaksivuotiaani totesi "viidakosta". En ollut käynyt Talvipuutarhassa pariin vuoteen ja miten hauska retkikohde se olikaan pikkuneidin kanssa! Näin jouluna Talvipuutarha on pukeutunut jouluasuun ja paikassa on upeita juolukukkia, kuten hyasintteja, joulutähtiä ja amarylliksiä. Lasten iloksi tontut ovat levittäytyneet ympäri puutarhaa metsäneläimiä seuranaan. Kyseessä siis oikein tunnelmallinen joulumaa, jossa on aivan erityinen miljöö.

Taaperon mielestä parasta oli kiivetä ylös vesiputouksen päälle, ihmetellä tonttuja niiden piiloissa ja tietysti syödä eväitä. Talvipuutarhassa onkin useita pöytäryhmiä, joille on helppo levittää eväänsä. Miten hauska olikaan huomata kuinka iäkkäämmällä väellä on tapana tulla nauttimaan pientä makeeta ja termarikahvia puutarhan kauniiseen miljööseen.

Vauva sen sijaan nautti puutarhan raikkaasta ilmasta ja syömisen jälkeen nukkui päikkäreitä vaunuissaan. Talvipuutarhaan ei saisi muuten ottaa lastenvaunuja, mutta itse en tätä ajatellut etukäteen, enkä näin ollen ollut varautunut kantorepulla, joten törkeästi vein vauvan vaunuissa sisälle. Onneksi käyntikerralla oli vähän väkeä, joten vaunuja pääsi näppärästi työntämään käytävillä.

Luulenpa, että tästä eväsretkikohteeta tulee meidän joka jouluinen perinne.

Joulukoristelu on esillä Talvipuutarhassa loppiaisen yli 8.1.2017 asti. Vinkiksi vielä lapsiperheille, että Nukketeatteri Sytkyt esittää joulusadun Sampo Lappalaisen Joulu Talvipuutarhassa 26. ja 28. joulukuuta sekä 6. ja 7. tammikuuta. Talvipuutarhan osoite on Hammarskjöldintie 1 ja me menimme tyttöjen kanssa perille raitiovaunulla 8.

Normaalit aukioloajat: ti klo 9.00–15.00, ke–pe klo 12.00–15.00, la–su klo 12.00–16.00

Seuraavat poikkeukset:  24.- 25.12. suljettu, ma 26.12. klo 12–16, pe 6.1.2016 klo 12–16

Stokket ja hoitolaukku saatu

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla