Meillä ei ole kotona istutettu raeruohoa, ostettu narsisseja tai mietitty monen päivän menuita, sillä kotona on näyttänyt viime päivinä vähän sekaiselta.

Meidän perhe on nimittäin pian lähdössä neljäksi päiväksi kaupunkilomalle Berliiniin. Ollaan pakkailtu ja koeajeltu uusia matkarattaita, Stokke Scootteja.

Muistan omasta lapsuudestani tietyt pääsiäisperinteet Joukolan mökillä, kuten pääsiäiskokot, kanojen yön aikana munimat yllätykset pipoihin ja pääsiäissunnuntaina suklaamunien etsinnät ympäri Joukolaa. Tahdon tarjota jatkossa tytöllenikin perinteitä, mutta ainakin tänä vuonna pääsiäinen vietetään muualla kuin Joukolassa.

Tänään ehdimme käymään Fallkullan kotieläintilalla hakemassa pääsiäisfiilistä ja katsomassa vastasyntyneitä karitsoja, kilejä ja tipuja sekä muita kotieläimiä. Suosittelen kyllä Fallkullaan kaikille perheille, ihana helppo retkikohde, ja ilmainen. Ainakin meidän pikkuneiti oli ihan innoissaan kotieläimien näkemisestä.

Berliiniin on luvattu hiukan sateista säätä, mutta onneksi säätiedotukset ovat vaihdelleet viime päivinä, joten saatamme nähdä auringonkin. Hauska päästä näkemään miten saksalaiset viettävät pääsiäistä ja onkohan kaupunki ihan suljettu pyhien aikana, ainakin kaupungissa on pääsiäismarkkinoita ja -kokkoja. Meidän suunnitelmissa on käydä katsomassa pakolliset nähtävyydet, kuten Brandenburgin portti, Checkpoint Charlie, East Side Gallery ja holokaustimuistomerkki. Odotetuin juttu on vierailu Berliinin elälintarhassa. Muuten meillä ei ole isompia suunnitelmia, menemme fiiliksen mukaan ja istumme mahdollisimman paljon kivoissa kahviloissa.

Yritän päivittää Instagramia reissun aikana, jos vaan löydän kaupungista WLANeja. Instagramista löytyy myös tieto siitä, miksi pääsiäinen oli viime vuonna jotain uskomatonta.

Rauhallista pääsiäistä kaikille. Ja sukulaisille terkkuja mökille, viettäkäähän aurinkoinen pääsiäinen!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla