Heräsimme tytön kanssa vieri vierestä sängystäni kello kahdeksan aikoihin virkeinä.

Aamutoimet kuluvat mökillä samaan tapaan kuin kotonakin - aamupesu, päivävaatteet, hiusten harjaaminen ja hammaspesu. Aamut Joukolassa on jotenkin ihanan rauhallisia, Iskelmä-radio soi taustalla ja leikin lomassa voi vilkuilla vaikka meidän omaa pihapupua. Pupusta onkin tullut ihan paras juttu Hissun mielestä ja rusakon nähdessään hän toistelee "pu, pu". Itse tykkään aamuisin hengailla yöpaidassa niin pitkään kuin mahdollista. Tänä aamuna tapahtui muuten yksi merkittävä asia, jonka instan seuraajat jo kuulivatkin.

Aamupalaa ja muutenkin ruokaa on kivempi laittaa mökillä kuin kaupunkikodissa, kun keittiö on tuvan yhteydessä. Askareiden lomassa on helppo seurailla tytön touhuja ja tyttö on tyytyväinen kun kaikki ollaan jatkuvasti samassa tilassa. Aamupalaksi tänään oli tarjolla voileipiä. Syömme nykyään melko harvoin enää puuroa aamiaiseksi ja nautimme aamulla joko jugurttia tai rahkaa marjoilla tai voileipiä. Itselleni tein päivän ensimmäisen laten ja nautimme rauhassa yhdessä aamiaisesta. Aamiaisen aikana kuunneltiin Tuiskun uusinta levyä ja luettiin eilispäivän hesarista levyn ylistävä arvio. Hyvä Antti!

Pikaisesti itselleni päivävaatteet päälle ja ulos. Mökillä on ihanaa, kun voi samoissa rönttäverkkareissa kulkea viikon eikä meikkiä tarvitse käyttää. Ihonhoito rutiineista pidän tosin kiinni mökilläkin, eli pesut, seerumit ja voiteet kuuluvat aamuihin ja iltoihin. Toki sitten kun lähtee käymään kylillä kaupoilla pitää laittaa hiukan siistimpää päälle ja laittaa jopa huulikiiltoa huuliin.

Lähdimme tytön kanssa hakemaan päivän hesaria noin puolentoista kilometrin päässä olevilta postilaatikoilta. Matka taittui hiljalleen, sillä aina välillä piti pysähtyä ihastelemaan puita, kukkia, lintuja, perhosia tai järveä. Aurinko lämmitti mukavasti ja sain heittää päällä olevan takin pois, päässä soi "käyn ahonlaitaa minä ilman paitaa". Takaisin päin tullessa ulkoilma rupesi ramasuttamaan tytärtä ja hän nukahtikin vaunuihin mökkitiellä.

Joukolaan päästyämme nopeasti lounasta pikkuiselle, vaipan vaihto, verhot kiinni ja omaan pinnasänkyyn nukkumaan unilelun kanssa.

Tytär nukkuu mökillä minun vanhassa lastenhuoneessa. Tytön mökkisänky on mieheni vanha, tosin itsekin olen lapsuudessani nukkunut aivan samanlaisessa pinnasängyssä, jossa on tuollaiset pallot. Onko muillekin kyseinen sänkymalli tuttu?

Rupesin myös selvittämään, että onko tuo kuvassa näkyvä tuoli, joita Joukolassa on useampikin, kenties Lundian valmistama. Ainakin tyyli on kovin lundiamainen. Ainakaan nykyiseen Lundian mallistoon kyseinen tuoli ei kuulu, vaikka se onkin todella kiva ja kokoontaitettuna menee pieneen tilaan.

Päikkäreiden aikana tiskasin. Mökkikeittiössä on pieni tiskikone, jonka välttämättä halusin keittiöremontin yhteydessä, sillä inhoan tiskialtaassa lojuvia likaisia astioita ja muutenkin tiskaamista, mutta välillä on kiva tiskata pienet tiskit pois välittömästi. Lisäksi laitoin tavaroita paikoilleen ja siistin sisätiloja. Otin kuvia remontoidusta pikkuvessasta tulevaa postausta varten, mutta en ollut tyytyväinen kuviin, joten päätin siirtää kuvaamisen huomiselle ja toivoa parempaa valoa ja inspiraatiota.

Siistimisen jälkeen otin monen, eli neljän, päivän jälkeen koneen esille ja menin kuistille nauttimaan järvimaisemasta kahvikupin ja välipalan ääressä ja lukemaan sähköposteja.

Sähköpostiin oli tullut merkittäviä uutisia, kuten päätös tytön päivähoidosta. Saimme ensisijaisen toiveemme, eli aivan kotimme vieressä olevan päiväkodin, jossa tytön pitäisi nyt sitten aloittaa syksyllä. Itkuhan minulla pääsi, kun mietin, että pikkuiseni aloittaa päivähoidossa, mutta samalla olin todella iloinen, että saimme ensisijaisen hoitopaikkatoiveemme.

Soitin myös ystävälle, ilmoitin kummeille Eevan aamuisesta uudesta taidosta, katsoin Linkedinistä mitä businesselämään kuuluu, maksoin laskuja, bloggailin hiukan ja luonnostelin tätä postausta. Koneella saa kyllä ajan kulumaan nopeasti ja niin paljon kuin vain haluaa.

2,5 tunnin  jälkeen tytön huoneesta rupesi kuulumaan kolinaa ja hulinaa. Sängystä löytyikin hyvinnukkunut tyttönen istumasta, joka leikki jo kovasti unileluillaan. Pupupehmot antoivat pusuja toisilleen, niin liikuttavaa.

Jos tyttö nukkuu pitkät päikkärit, kuten tänään, hän saa melko pian herättyään välipalaa. Tänään tarjolla oli tyttären herkkuhedelmiä, eli viinirypäleitä. Niitä upposikin tyttöön melkoinen määrä ja aina välillä piti taas taputtaa sen kunniaksi miten hienosti ruokailu sujuu.

Hissu tykkää touhuta lelujen ja kodinesineiden kanssa aina kun siihen tulee mahdollisuus. Niin nytkin hän kaivoi minun vanhojen lelujen joukosta muutaman lelun, suosikkeja ovat tällä hetkellä pikkulegot. Toki tyttären leikkiessä pikkulegoilla pitää tarkkailla ettei hän laita niitä suuhunsa, mutta onneksi tunnen tyttäreni ja hänen tyylinsä, että hän ei pahemmin ikinä syönyt leluja.

Sitten ulos nauttimaan aurinkoisesta kelistä! Joukola sijaitsee järven rannalla ja meillä on kaksi eri rantaa, sauna- ja veneranta. Mentiin tytön kanssa saunarantaan istuskelemaan isolle laiturille. Tätä kyseistä rantaa olisi tarkoitus muokata entistä lapsiystävällisemmäksi ja hiekkakuorma pientä beachiä varten tulikin jo mökille. Tytöstä on hauska seurata lainehtivaa vedenpintaa laiturinraoista, pienet ne ovat ilot pienellä. Samalla minä suunnittelin savusaunan sisustamista ja kauhulla mietin tulevaa saunan kattoremonttia.

Minun ollessa noin kolmevuotias on mökkipihaan rakennettu leikkimökki. Leikkimökki on edelleen todella hyvässä kunnossa, onhan sitä ehditty moneen kertaan maalaamaan ulkoapäin. Leikkimökin kalusteet on pelastattu vanhasta sukuhuvilasta. Nyt mökillä ollessa Hissu onkin viihtynyt leikkimässä leikkimökissä mumminsa kanssa useasti ja nyt minäkin pääsin mukaan ensimmäisille yhteisille kahvikesteillemme. Niin suloisesti tyttö kaatoi minulle kahvia mukiin ja tarjosi sokeriakin. Kahvikutsuleikkien lomassa tyttö piti jatkuvasti suloista pientä ryystämistä muistuttavaa ääntä. Että rakastankin tätä omaa pikkutyttöäni.

Menin sisälle valmistamaan päivällistä, tytön jäädessä ulos touhuamaan mummin kanssa. Tein helppoa grilliruokaa niistä aineksista mitä kaapista löytyi, sillä emme olleet käyneet kylillä kaupoilla moneen päivään. Hyvät ruoat kuitenkin sain aikaiseksi ja jälkkäriksi pakastimesta löytyi jopa jätskiä.

Sitten tuli saunan pesään ja puolen tunnin kuluttua pääsimmekin tyttöni kanssa saunomaan mietoihin ja pehmeisiin löylyihin. Tänään uskallettiin jopa heittämään hiukan löylyä. Välillä vaikea edelleen uskoa, että olen niin onnekas, että minulla on oma tytär, jonka kanssa saan jakaa näitä arkisia asioita.

Isäihminenkin saapui juuri sopivasti Helsingistä mökille ja pääsi heti tekemään tyttösen iltatoimia. Yökkäri, puuro, hammaspesu, iltapusut, verhot kiinni, maito, unilaulu ja nukkumaan. Klo 19.30 lastenhuoneesta kuului jo uninen hengitys.

Iskä toi mukanaan kunnostamansa sodanaikaisen pyörän, jolla hän viiletti ympäri mäkiä. Miehelläni on kyllä aina menossa kaikenlaisia projekteja.

Minulle mieheni toi mukanaan postissa tulleen FDS:n paketin, josta paljastui Muuton Dotseja Joukolan makuuhuoneeseemme laitettavaksi. Puiset Dotsit sopivat täydelliset mökkitunnelmaan.

Saunomisen jälkeen kokoonnuttiin kuistille ilta-aurinkoon juomaan lasilliset cavaa. Järvi oli tyyni ja mieli jo kovin kesäinen.

Poikkeuksellisesti avasin illalla television, sillä sieltä tuli Kaisa ja Luksuskodit. Mökillä tulee harvoin seurattua televisiota ja kyllä kaupungissakin televion katselu on vähentynyt valtavasti lapsen syntymän jälkeen. Tällä hetkellä seuraan televisiosta/netistä lähinnä päikkäreiden aikaan kaikkia mökki-ja sisustusohjelmia, lemppareita ovat Huvila&Huussi, Pientä mökkiremonttia, Suomen kaunein mökki, Mira ja miljoonakodit (loppu) sekä tämä Kaisa ja Luksuskodit. Lisäksi katson intohimoisesti Ruudusta Manhattanin äitiyskonsulttia ja Katsomosta Ensitreffit alttarilla Ruotsi. Eli kaikkea ihanaa hömppää, ai että.

Loppuillan aikana oli vielä tiedossa muun muassa miehen lentonäytös. Rakastan hänen leikkimielistä harrastustaan.

Klo 22 aikoihin menin maate.

Takana mukava päivä, sillä saimme viettää sen kokonaan Joukolassa eikä ollut menoja minnekään. Lisäksi koko perhe oli taas yhdessä monen päivän jälkeen.

MITÄ JÄI KERTOMATTA:

- tytär heräsi klo 5, enkä saanut häntä enää rauhoittumaan omaan sänkyynsä. Onneksi hän nukahti vielä viereeni ja heräsimme normaaliin tapaan kahdeksan aikoihin. Seuraavana yönä tyttö palasikin normaaleihin 12h katkeamattomiin yöuniin.

- aamiaisella Hissu heitti heti alkuun hienosti hänen leipänsä päälle laittamani juustot ja vihannekset sivuun

- latet eivät maistuneet yhtä hyviltä kuin kotona, sillä paikallisen ruokakaupan valikoimiin ei kuulunut vielä kahvikoneessa käyttämäni kahvimaito

- tyttö sai lounaaksi purkkiruokaa. Ja kylläpä se hänelle maistuikin!

- itseäni lähinnä huvitti valtavasti erääseen postaukseen tullut negatiivissävytteinen kommentti

- pikkuinen sai mielettömät raivarit, kun joutui pois saunasta

- iltapuuro aiheutti jälleen hiukan kitinää, mutta lopulta se upposi kaikki tyttöön

Olipa kiva tehdä pitkästä aikaa tällainen meidän päivä-postaus. Tykkäättekö lukea näitä? Itse ainakin mieluusti luen seuraamistani blogeista myös arkisia juttuja.

Kommentit (3)

2/3 | 

Nämä meidän päivä-postaukset on mun suosikkeja :-) Ihanaa kesää teille ja kiitos kivasta blogista! t.Päivi

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla