Pieni perheemme oli Päivä Tukholmassa -risteilyllä ja meillä oli mietittynä yksi kohde maissaoloajalle - Junibacken. Kyseessä on lapsille suunnattu museo, tai oikeastaan sisäleikkipaikka, jossa pääsee vierailemaan ja leikkimään Astrid Lindgrenin sekä muiden pohjoismaisista lastenkirjoista tuttuihin satumiljöihin. Ja paikka on kerrassaan mieletön ja ihastuttava!

Junibacken sijaitsee Djurgårdenin saarella, eli samalla saarella, jossa ovat huvipuisto Gröna Lund ja hieno Vasa-museo. Me matkustimme Tukholmaan Siljalla ja pääsimme näppärästi lähelle Junibackenia bussilla 76, joka lähti keskustaan päin Siljan terminaalin vierestä. Bussimatka kesti alle 15minuuttia ja Junibackenia lähinnä oleva bussipysäkki oli Djurgårdenille vievän sillan kupeessa, pysäkiltä oli kävelyä enää joitakin satoja metriä. Menopaluulipun bussiin ostimme näppärästi jo etukäteen laivalta ja vaunuissa istuva lapsi ja niitä työntävä vanhempi pääsevät bussiin ilmaiseksi, aivan kuten Helsingissä. Rattaita ei saa viedä sisälle Junibackeniin, joten mekin olimme osanneet varautua tähän ottamalla mukaan lukon, jolla kiinnitimme matkarattaamme Junibackenin edessä vaunuille varatulle paikalle.

Junibacken koostuu neljästä erillisestä tilasta - satutori, satujuna, Peppi Pitkätossun Huvikumpu sekä vaihtuva näyttely, joka tämän vuoden ajan on Muumit Junibackenissa.

Satutorilla lapset pääset leikkimään ja tutustumaan satukirjoista tuttuihin paikkoihin, paljon oli vielä meidän perheelle tuntemattomia satuja, mutta se ei intoa haitannut ja kun eteen tuli tuttu talo, kuten Katto-Kassisen koti, niin olo oli satumainen. Junibackenin satujuna oli meidän aikuisten mielestä parasta. Satujunassa matkataan leijuvassa junanvaunussa upeissa Astrid Lindgrenin kertomuksissa, matkalla kohdataan kaikki tutut: Marikki, Eemeli, Katto-Kassinen, Ronja Ryövärintytär ja Veljeni Leinojamieli. Junamatka on kerrassaan fantastinen ja satujen paikat kauniita ja jopa pelottavia, entistä kivemmaksi matkan teki, että omassa vaunussa kuuluvan selostuksen sai suomenkielellä, jolloin lapsikin sai enemmän irti tästä satuhetkestä. Satujunan päätepysäkki oli lähellä Peppi Pitkätossun Huvikumpua. Huvikumpu oli täydellinen keittiöineen ja makuuhuoneineen, seinällä roikkui jopa kuva Pepin merikapteeni isästään eli talo oli täynnä kivoja yksityiskohtia, Herra Tossavainen seikkaili talon katolla ja pihalla pääsi Pikku-Ukon selkään ratsastamaan.

Eniten aikaa Junibackenissa meidän perhe kulutti Muumilaaksossa, siellä oli muumitalo, Kuka lohduttaisi Nyytiä? -kirjasta tuttu karuselli, uimamaja, Suuren vuoren rinteet sekä silta. Ja entäs se Kuinkas sitten kävikään? -kirjan metsä, jonka puissa kasvaa punaisia isoja hedelmiä, sekin oli Muumilaaksossa.  Muuminäyttely oli satumainen ja meidän kaksivuotias oli haltioissaan aivan kuten me vanhemmat.

Junibackenista löytyy kiva sirkuskahvila, jossa mekin lounastimme hyvää kotiruokaa. Vaihtuvalta lounaslistalta jokainen löytää varmasti jotain syötävää, minkä lisäksi tarjolla oli herkullisia makeita leivonnaisia. Paikan myymälässä oli paljon erikielisiä lastenkirjoja sekä joitakin leluja ja lastentavaroita.

Kaikkiaan Junibackenissa saa ajan kulumaan nopeasti, mutta meille jäi vielä aikaa kävellä rauhassa Tukholman keskustaan kahville ja shoppailemaan ennen kuin meidän piti palata takaisin laivaan. Suosittelen ehdottomasti Junibackenia, jos matkustat lasten kanssa Tukholmaan.

Kommentit (2)

Sundaysunday
1/2 | 

Kiitos vinkistä! Tiedän Junibackenin nimeltä, mutta en tiennyt yhtään että paikka on näin ihana ja pikkulapsille suunnattu. Voi näköjään hyvin mennä jo 2-vuotiaan kanssa. Pidetään mielessä sitten joskus kun Tukholmaan suunnataan.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

joo, Junibacken on täydellinen paikka taaperoikäiselle. Ja hieman isommille lapsille paikka on varmasti maaginen, kun pääse tutustumaan tuttujen satujen paikkoihin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla