Toivottavasti teillä kaikilla on ollut ihana leppoisa juhannusviikonloppu.

 Meillä on vietetty ensimmäinen juhannus vauvaperheenä. Juhannus meni hyvin perinteisin menoin omalla mökillä. Parasta juhannuksessa on suku, joka kokoontuu aina juhannuksena omille mökeille. Kyllä on riittänyt vauvallemme hoitajia, ihailijoita ja sylittelijöitä.

 Sukumme perinne on lipunnosto lauluineen ja maljan nostoineen. Vauva osallistui seremonioihin tyytyväisenä turvaistuimesta käsin. Hyttysverkko ympäröi istuimen, ettei vaan ötökät päässeet vauvaa pistämään.

 Mieheni lämmitti pitkin päivää savusaunaa ja illalla pääsimmekin kahden nauttimaan saunan lempeistä löylyistä mummin hoitaessa esikoistamme. Milloinkahan muuten uskallan tyttäremme ottaa mukaan savusaunan lämpöön? Kävin jopa heittämässä talviturkin järveen, mikä on minulle iso saavutus, sillä inhoan kylmää vettä. Savusaunassamme pitää olla saunajuomana aina kuohuvaa. Olikin rentouttavaa nauttia lasillinen sitä testatusti parasta cavaa tyyntä järvimaisemaa katsellessa. Savusaunominen kuuluu kyllä ehdottomasti mökkeilyyn.

 Lähitienoon juhannuskokot syttyivät valitettavasti niin myöhään (klo 22), että jouduimme vauvan kanssa jäämään jo yöunille. Tyttäremme menee nykyään yöunille klo 21 aikoihin ja nukahtaa rinnalle viimeistään klo 22. Mutta eipä haitannut, mikäs meidän tyttöjen nukkuessa hiljaisessa mökissä.

Lisäksi juhannusaattoomme mahtui pihahommia, ulkoilua ja kesäisen ruuan valmistamista ja nauttimista - leppoisa kesäpäivä siis vietetty. Instagramin seuraajat huomasivatkin, että juhannuspäivä meni puolestaan sukulaisten luona kyläillessä.

Juhannuspäivänä kysyin mieheltäni, että miksi ei lähdetty juhannuksena ulkomaillle, kuten viime vuonna. Viime vuonna nimittäin vietimme juhannuksen Prahassa, matkaraportti löytyy täältä. Mutta valitettavasti arjen pyörittämisen keskellä en ollut ajatellutkaan tätä mahdollisuutta. Ehkä sitten taas ensi vuonna olisi aika viettää juhannus muilla mailla.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla