Tyttären ensimmäinen joulu yhdessä perheen ja suvun kanssa on vietetty Joukolassa. Tällä viikolla on vauvalla riittänyt ihmettelemistä, kun ensiksi kannetaan metsä sisälle tuvan nurkkaan ja sitten jatkuvasti vaan syödään. Meidän mökkeily jatkuu täällä edelleen.

Joulu sujui meillä rauhallisesti ja perinteisesti. Aattoaamu kului kuusta koristellessa, joka oltiin tuotu sisälle jo edellisenä päivänä. Tänäkään vuonna ei tarvittu pitkää kuusenhakureissua, sillä sopiva kuusi löytyi vain parin metrin päästä mökistä. Aattoaamuun kuuluu ehdottomasti Joulupukin Kuuman linjan katsominen telkkarista. Liikutuin jälleen kun kuuntelin miten joulupukki kivasti jutteli lasten kanssa. Rupesin jos miettimään sitä joulua, kun tyttäreni haluaa soittaa jouluaattona joulupukille. Pieni pikasiivouskin tehtiin vielä aamulla ja tytär auttoi tohkeissaan, eli halusi syödä imurinjohtoa, kuten kuvasta näkyi.

Joulurauhan julistusta menimme kuuntelemaan perinteisesti tätini mökille naapuriin. Tykkään perinteestä, että koko suku kuuntelee yhdessä julistusta ja samalla nautimme jouluaaton ensimmäiset glögit. Julistuksen jälkeen istahdamme pitkään pöytään syömään riisipuuroa. Tänä jouluna pöydän ääressä meitä oli 12 henkeä. Meitsi sai mantelin!

Puuron ja päikkäreiden jälkeen meidän perhe lähti kolmistaan Joululaulukirkkoon. Aikaisempina vuosina olemme käyneet jumalanpalveluksessa, mutta ajattelimme, että tällainen Joululaulukirkko olisi helpompi ja rennompi tilaisuus mennä vauvan kanssa. Ja sitä se olikin ja tytär viihtyi hyvin tunnin kirkonpenkissä laulaen ja heijastimilla leikkien. Kävimme viemässä kynttilät hautausmaalle tyttären edesmenneiden isovanhempien muistoksi.

Kirkonmenojen jälkeen oli aaton yksi parhaista hetkistä kun söin tyttäreni kanssa kahdestaan välipalaa kuusen valossa ja kuuntelimme radiosta tullutta Antti Tuiskun joulukonsertia. Oli jotenkin harras tunnelma, kun muut olivat joko kirkossa tai ulkona ja kahdestaan tyttären kanssa nautimme joulun tunnelmasta. Itkin taas. Muutenkin nyt joulunaikaan minulla on ollut jotenkin liikuttunut olo, kyynel on tullut silmään kun olen saanut pidellä tytärtäni sylissä. Kuinka kiitollinen voinkaan olla nyt. Ja tytär oppi joulunpyhien aikana vilkuttamaan. Suloista. Nyt hän sitten tervehtii jatkuvasti kaikkia. Kuten esimerkiksi valokuvaaja, kuten tuosta yhdestä kuvasta näkyy.

Tytär meni päivän toisille päikkäreille. Päikkäreiden aikaan tontut olivat käyneet tuomassa paketteja kuusen alle. Tytär olikin herättyään ihmeissään ja sai avata elämänsä ensimmäisen joululahjapaketin. Laitoimme mekot päälle ja lähdimme jouluillalliselle suvun kartanolle. Avaamattomat joulupaketit jäivät odottamaan Joukolan kuusen alle seuraavaa sopivaa hetkeä.

Tytär jaksoi yllättävän hyvin koko pitkän illallisen. Oli alkupaloja, pääruokia ja jälkkärikin. Itse en saanut syötyä jouluähkyä, sillä syötin samalla vauvalle sopivia jouluruokia tyttärelle. Suku oli haltioissaan pikkuisesta ja hauskoja hetkiä jäi muistoksi kun katselimme pikkuisen joulutontun touhuja. Illallisen jälkeen sukulaistyttö jakoi kuusen alle ilmeistyneitä joululahjoa ja availimme paketteja hauskoissa tunnelmissa. Tyttären nukkumaanmenoaika oli mennyt jo tunti sitten ja lähdimme takaisin Joukolaan.

Joukolassa tytär nukahtikin välittömästi saatuaan yökkärin päälle. Me aikuiset lämmitimme glögiä ja rupesimme samalla availemaan paketteja. Instasta onkin voinut nähdä minkä yhden mahtavan jutun sain pukilta. Onnellisina menimme nukkumaan, jotta voisimme herätä joulupäivään.

Joulupäivä alkoi tyttärellä pakettien availulla. Mutta joulupäivästä ja tapaninpäivästä lisää seuraavassa postauksessa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla