Ensimmäisen äitiysvapaapäivän aamuna kello oli poikkeuksellisesti herättämässä klo 7.00, tätä en ollutkaan kokenut koko kesälomani aikana. Syynä oli, että tyttärellä oli ensimmäinen kerhopäivä ja aamupuurolla tulisi olla klo 8.00 jälkeen. Aamutoimet sujuivatkin kivuttomasti, sillä olin miettinyt edellisiltana kaiken valmiiksi. Mies oli myös vielä kotona, sillä hänkin luonnollisesti halusi olla saattelemassa tytärtä ensimmäistä kertaa kerhoon.

Olimme kerrankin ajoissa perillä, ärsyttää nimittäin, että olen nykyään kaikkialta sen 10 min myöhässä, kuinkahan paljon myöhästyn jatkossa kun mukana on kaksi lasta. Tapasimme hoitajat ja keskustelimme heidän kanssaan alkavasta kerhourasta. Tyttö hyppäsikin heti kerhon päivärytmiin menemällä aamupalapöytään käsienpesujen jälkeen. Olimme mieheni kanssa aamiaisen ajan paikalla keskustellen hoitajien kanssa ja seuraillen, miten tytär käyttäytyi oman hoitajansa kanssa. Kun Hissu puuron jälkeen siirtyi innoissaan leikkimään, tajusimme, että nyt olisi oivallinen aika meidän vanhempien poistua paikalta. Halit ja pusut ja kertomiset, että missä vaiheessa päivää tulisin hänet kerhosta hakemaan. Ei itkuja, kuten ensimmäisinä päiväkotipäivinä. Kerhoaloitus ei tuntunut lainkaan pahalta, päin vastoin, taustalla on kuitenkin yksi lukukausi päiväkotielämää.

Mies lähti töihin ja itse suuntasin kerholta aamiaiselle ja päädyin Espresson Houseen. Bagel ja latte maistuivat herkullisilta ja hetken minut valtasi samanlainen tunne kuin esikoisen äitiysloman alussa, sellainen onnellinen ja vapautunut olo. Pyörähdin Hennesillä etsimässä Hertalle vauvanvaatteita, mutta mukaani tarttuikin Hissulle Frozen-mekko, tyttö kun puhuu Frozenista päivittäin ja naamiaisiakin on tulossa ensi kuussa, joten pitäähän pikkuneidillä olla oma prinsessamekko. Ruokakaupassa tein parin päivän ostokset ja kävelin, en kovinkaan reippaasti, kauppakassien kanssa kotiin. Tavarat paikoilleen kaappeihin ja sitten lähdinkin jo hakemaan taaperoa kerhosta.

Kerholla oli ilo nähdä tyytyväinen lapsi, joka oli laulanut, leikkinyt, syönyt ja kuunnellut satuja. Siellä hän tyytyväisenä istui vierekkäin uuden kaverinsa kanssa ja lukivat yhdessä tietokirjaa. Hoitajat ehtivät tarkkaan kertomaan miten ensimmäinen aamupäivä kerhossa oli Hissun osalta sujunut ja he kaikki olivat haltioissaan miten reippaasti tyttö oli käyttäytynyt, kuulemma näkee, että on tottunut toimimaan tällaisessa paikassa, kiitos päiväkodin. Oloni oli niin huojentunut ja kiitollinen, että tajusin hakea tyttärelle tätä kerhopaikkaa sen verran hyvältä paikalta tämä vaikuttaa, kiitos ystävättärelleni vinkistä.

Lähdimme kotia kohti. Kotona lämmitin nopeasti meille edellisenä päivänä valmistamaani ruokaa ja keskustelimme ruokapöydässä mm. kerhopäivästä. Lounaspöydästä saattelin tyttären päikkäreille. Verhot kiinni, unilelu esiin, vesimuki yöpöydälle, pusut ja ovi raolleen. Ja pian loppuikin höpöttely lastenhuoneessa. Kello taisi tässä vaiheessa olla noin 12.30. Siistin keittiön, laitoin pesukoneen pyörimään ja tyhjensin kuivaustelineeltä vaatteet paikoilleen jne. jne.  - en pysty rentoutumaan ennen kuin kaikki tekemättömät kotityöt on tehty.

Päivän ensimmäinen itse tehty latte. Sitten koneelle - sähköpostit, blogikommentit, yms. ja turvakaukalon etsinnän aloittaminen. Olikin kauhea huomata, että toimitus Stokken turvakaukaloihin olisi 4 viikkoa, pakko siis soittaa suoraan lastentarvikemyymälöihin, jos jostain löytyisi oikean värinen Stokken turvakaukalo meille. Soitto Baby Styleen, josta lupasivat, että uusi Stokken turvakaukalo olisi meillä parin viikon sisällä ja jos näin ei tapahtuisi saisimme myymälästä kaukalon lainaan, jotta saadaan pienokainen turvallisesti sairaalasta kotiin. Upeata asiakaspalvelua ja viimeinenkin hankinta vauvaa varten oli nyt hoidettu, rento fiilis.  Avasin myös edellisenä päivänä postista noutamani paketin, josta paljastui blogin kautta saamani BabyBjörnin hoitolaukku ja tutustuin mitä kaikkea muuta laukku sisälsikään.

Klo 14.30 lastenhuoneesta kuului tuttu huutelu "äitiii, saanko herätä?". Toki saat rakas. Päivän parhaimpia hetkiä on kun tytär herää päikkäreiltä iloisena ja energisenä. Leikittiin duploilla, katsottiin kuvia Muumimaailmasta ja tyttö halusi myös sovittaa uutta prinsessamekkoaan. Laitoin pyykit kuivumaan. Ruokaa rupesin valmistamaan neljän jälkeen, tänään vuorossa oli Mifun testaus ja reseptiksi olin valinnut Mifunaran. Mieheni tuli töistä kotiin ja lähes heti koko perheemme istuutuikin päivällispöytään.

Klo 17 pikaiset heipat ja pusut ja lähdin suuntaamaan kohti Kaivopuistoa, sillä olin varannut odottavan äidin hieronnan Naminasta ensimmäisen äitiysvapaapäivän kunniaksi. Perillä minua odotti aasialainen hoitola, upeat tuoksut ja lämmin tunnelma. Hemmotteluhetki teki hyvää keholleni. Mieleni oli rentoutunut täydellisen hieronnan jälkeen. Vannotin itselleni, että käyn hieronnoissa jatkossa useammin.

´Kotimatkalla ihailin kotikaupunkiani, joka oli vielä kovin kesäinen.

Kotiin ehdin juuri iltasadulle. Iltarukous, pusut tytölle ja yövalo päälle ja sitten toivomaan, että tyttö nukahtaisi nopeasti, sillä hänellä on nyt parin viikon ajan ollut tapana huudella sängystään tunnin verran ennen kuin lopulta nukahtanut.

Vaihdettiin miehen kanssa kuulumia. Syötiin iltapalaa. Hetki taas kerran tietokoneella. Telkkarista jotain hömppää. Sänkyyn menin kymmenen jälkeen. Takana onnistunut ja rento ensimmäinen äitiysvapaapäivä, ilman hermojen menetystä missään tilanteessa.

kerhoreppu saatu blogin kautta

hoitolaukku saatu blogin kautta

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla