Tänään olen perinteiseen tyylin aloittanut joulun odotuksen, sillä kävin perheeni ja sukulaisten kanssa Helsingin Tuomiokirkossa laulamassa Hoosiannaa. Vähintään viimeisen kymmenen vuoden ajan olen joka vuosi aloittanut kirkkovuoteni Tuomiokirkossa. Helsingin Tuomiokirkkoon oli tullut iloksemme lasten leikkipaikka, joten messu sujui leppoisissa tunnelmissa tyttären leikkiessä, lukiessa ja piirtäessä. Hieno idea seurakunnalta! Mikä siinä muutenkin onkaan, että joka vuosi kun Hoosianna kajahtaa, niin liikutus on taattu. Toinen liikutuksen aihe tänään oli kun kävin ehtoollisella Hissun ja sukulaisrouvien kanssa, niin kauniisti papit siunasivat tyttären alttarilla. Kirkkokahveilla ja ihastelemassa Stockmannin jouluikkunaa, sitten pitikin kiiruhtaa kotiin päikkäreille.

Eilen saimme kodin laitettua jouluisampaan asuun virittämällä jouluvaloja, hankkimalla joulukukkia ja ripottelemalla Aarikan tonttuja ympäri asuntoa. Olohuoneen nurkkaus odottaa vielä joulukuusta, mutta muuten koti rupeaa olemaan jouluinen. Ensi viikolla luvassa postausta meidän kodista ja sen jouluisammasta asusta. Ja kiva jouluinen arvontakin on tiedossa! Viimeiset joululahjat kipaisin eilen hankkimassa Itiksestä tyttären ja miehen nukkuessa päikkäreitä. Joku ilta pitää pitää joululahjavalvojaiset ja paketoida viimeisetkin lahjat, mutta sitten helpottaa. Ai paitsi joulupukki pitää onnistua rekrytoimaan. Eilen ja tänään leivottiin koko perhe pipareita ja miehen kanssa nautittiin eilen glögiä tyttären mentyä nukkumaan. Ai ja voi miten innoissaan Hissu oli tänään kun avasimme yhdessä luukun Partiolaisten adventtikalenterista. Radioon on viritetty Jouluradion taajuus. Kyllä tästä joulufiilis nousee. Oli mieletöntä viettää viikonloppu perheen kesken, ilman sen isompia suunnitelmia. Seuraavat viikonloput ennen joulua ovatkin täynnä erilaisia juhlia.

Ainut stressinaihe on tällä hetkellä Hissun oma joulukalenteri, joka on vielä vaiheessa. Olen hankkinut kalenteria varten puisia hedelmiä ja vihanneksia Lelukauppa Tingelingistä, mutta vielä pitäisi löytyä inspis paketoida jokaikinen yksilö. Sitten voisikin sujauttaa pikkuiset paketit kalenterilokeroihin ja ripustaa kalenteri tyttären omaan huoneeseen. Niin ja kyllä mua vähän ahdistaa tuleva pakkausurakka sillä meidän perheen Zürichin matka lähestyy. Ja ehkä mua vähän stressaa se, että en osaa rentoutua ja häslään vaan jotain kaikki arki-illat, nyt kun pitäisi vaan nauttia tästä rauhallisesta joulun ajan tuomasta tunnelmasta ja lapsen ilosta. Ehkä teen itselleni lupauksen, että luovun turhasta suunnitellusta ja elän tässä hetkessä.

Rauhallista sunnuntai-iltaa sinulle. Kauniita unia, oman kullan kuvia.

Miten sinun ensimmäinen adventti sujui?

Kommentit (2)

tinka
1/2 | 

Just sopivasti tuli kirjoitettua tästä jouluhössötyksestä.
Ehkä ihminen osaa nauttia olennaisesta vadta kun meinaa menettää kaiken.
ihmejatavis.blogspot.fi

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Mä haluaisin vaan osata nyt pysähtyä nauttimaan tästä joulunajan tunnelmasta ja olla perheen parissa. Pelkään, että yht´äkkiä tajuun, että joulukuun on mennyt ohi hujauksessa.

Rauhallista joulun odotusta teidän perheelle.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla