Yksi Dubain perhelomamme ikimuistoisimpia juttuja oli päästä vierailemaan maailman korkeimpaan rakennukseen Burj Khalifaan. Maisemat huipulta olivat ihan ok, mutta jopa enemmän vakuutuin kuin ihmettelin rakennusta maantasasta iltavalaistuksessa, kyyneliltä ei vältyttä taaskaan, niin mielettömän hämmästyksen ja uskomattomuuden tunteen Burj Khalifa minussa aiheutti.

Tyttären kaupunkiasu:

pusero: Benetton

housut: H&M

kengät: Next

Burj Khalifaan kannattaa ostaa pääsylippu etukäteen netistä täältä, näin saa varmistettua että liput eivät ole loppuunmyyty halaumanaan päivänä ja lisäksi liput ovat edullisempia etukäteenostettuina. Pääsylippuja on kahdessa eri hintaryhmässä, ennen ja jälkeen auringonlaskun sekä auringonlaskun aikaan. Itse en kuitenkaan ruvennut häsläämään Dubaissa netin kanssa vaan Aurinkomatkojen opas tuli hotellillemme henkilökohtaisesti myymään meille pääsyliput huipulle. Liput ostetaan 30min tarkkuudella ja me päädyimme klo 12 sisäänkäyntiin, sillä laskimme, että siihen mennessä ehtisimme rauhassa palmusaarelta Dubai Malliin ja etsimään sieltä sisäänkäynnin Burj Khalifaan.

Kerroinkin aikaisemmassa postauksessa, että Burj Khalifa on aivan kiinni Dubai Mall-ostoskeskuksessa ja sinne pääsee kätevästi metrolla. Dubain metroverkosto käsittää tällä hetkellä ainoastaan kaksi linjaa, joten tällaisen itä-helsinkiläisenkin oli helppo kaupungissa liikkua. Burj Khalifa/Dubai Mall-metroasemalta alkaa opasteet Burj Khalifalle, mutta kun pääsimme ostoskeskukselle asti opasteet loppuivat kuin seinään. Pikkaisen meinasin jo hermostua, että nytten myöhästymme sisäänpääsystä, mutta lopulta kysyimme myyjiltä ja vartioilta neuvoa ja löysimme oikean hissin, joka vei meidän oikeaan kerrokseen mistä Burj Khalifan sisäänkäynti löytyi. Valmiiksi ostettu lippu näytettiin työntekijälle ja pääsimme pitkän jonon perälle jonottamaan. Tosiaan jonotusta hisseille kesti noin 15-30 minuuttia, vaikka meillä oli etukäteen ostetut liput. Ennen jonotusta matkarattaat ja isot kassit sai ja tuli jättää säilytykseen.

Hetken jonotettuamme pääsimme hipsimään kohti hissejä käytävä tolkulla. Yksi parhaimmista kokemuksista oli hissimatka ylös, oli jotenkin uskomatonta ajatella, että alle minuutissa olimme 452metrin korkeudessa 125. kerroksessa. 125 kerroksessa pääsee kiertämään rakennuksen sisällä ympäri, jolloin pääsee näkemään maisemia rakennuksen kaikille puolille. Täällä sijaitsi myös pieni matkamuistomyymälä. Kerroksessa 124 sen sijaan oli erillinen näköalatasanne.

Olihan se hienoa katsoa Dubaita ylhäältä - korkeita rakennuksia, leiveitä maanteitä, valmistumia saaria, rakennusnostureita ja aavikkoa. Sitä vaan mietti, että mitenköhän pitkään tämä uskomaton rakentaminen jatkuu Dubaissa, kuinka pitkään he pystyvät vielä keksimään uskomattomia rakennushankkeita. Esimerkiksi tämä maapallon kartan muotoon rakennettava saarirykelmä näkyi Burj Khalifan huipulta.

Mutta suurimman huomion taisi viedä tyttäreni Hoo. Oli jotenkin suloista, kun ihmiset tulivat puhumaan ja kertomaan, että eivät he mitään maisemia katso vaan ihastelevat suloista tytärtämme. Kyllähän minä äitinä tiedän, että minulla on maailman kaunein tytär, mutta olihan se liikuttavaa, että hän vei monen muunkin huomion vaikka olimme melko upeassa paikassa sillä hetkellä. Moni pyysi jopa lupaa saada ottaa kuvan Hoosta, ajatus kuulosti korvaani lähinnä kauhistuttuvalta ja ystävällisesti vastasin pyyntöihin kieltävästi.

Kuten alussa mainitsin, isoimman vaikutuksen minuun teki se, kun auringon laskiessa ihastelimme Burj Khalifaa maantasalta. Uudesta vuodesta rakennukseen oli jätetty ledvaloshow, mikä oli jotain niin mieletöntä, että itkin. En tiedä mikä siinä niin vetosi tunteisiin, mutta kun pienenä ihmisenä katseli rakennusta ylöspäin, joka vaan jatkui ja jatkui, menin ihan sanottamaksi. Ja taisin hieman liikuttua. Tähän kun lisättiin lentävät linnut ja upeat kukkakuviot, niin huomasin vaan toistelevani että "uskomatonta, uskomatonta". Burj Khalifan edessä on iltaisin klo 18 jälkeen aina puolen tunnin välein Dubai Fountain suihkulähdeshow, mitä ihmiset kerääntyvät katsomaan sankoin joukoin. Me onneksi olimme paikalla juuri kuin edellinen suihkulähdeshow päättyi, joten pääsimme änkeytymään eturiviin. Koko perhe sitten seurasimme, kun vesi liikkui musiikin tahtiin ja olimme haltioissamme.

Tämä on kyllä sellainen must-juttu Dubaissa ja kyllä se kannatti kokea.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla