Jipii, pitkästä aikaa brunssirintamalla on tapahtunut ihania uudistuksia! Perheemme kävi testaamassa Söderkullan kartanon brunssin pari viikkoa sitten ja tästä on pakko hehkuttaa täällä blogissakin.

Söderkullan kartano sijaitsee nimensämukaisesti Söderkullasta, jonne meiltä itä-Helsingistä ajoi alle 20minuutissa. Perillä meitä odotti  jugendtyylinen päärakennus ja mietimmekin, että pääsimme nopeammin kotoa tällaiseen upeaan miljöösen kuin Helsingin keskustaan brunssille. Kartano sai uudet yrittäjät vuoden 2015 lopulla ja he ovat aloittaneet ravintolatoiminnan ensiksi lounastarjoilulla ja nyt lisänneet tarjontaan sekä sunnuntaibrunssit että à la carten. Kartanolla näyttää olevan erilaisia tapahtumia ja sinne voi mennä vaikka vaan viinilasillisille, paikka on kuin kuntalaisten oma olohuone.

Söderkullan kartanon brunssi käsittää alkupalapöydän, lämpimiä ruokia sekä jälkiruokapöydän. Me pääsimme nauttimaan herkullisesta kala- ja salaattipainotteisesta alkupalapöydästä (lohipiirakka, tonnikalasuupalat, mätimunat ja sillikaviaari) sekä jälkkäriksi maistelin muun muassa taivaallista suklaahalkoa. Tällaisena kalakasvis-ruokavaliota noudattavana ihmisenä, en valitettavasti saanut mitään lämmintä ruokaa, mutta mieheni kyllä kehuskeli hyvää kanaa ja lihapullia. Kartanon brunssin menu muuttuu ilmeisesti joka sunnuntai, esimerkiksi viime sunnuntaina oli alkupalapöydässä tarjolla blinejä ja ystävänpäivänä tarjolla on mm. salaatteja, kalaa, kanaa ja jäätelöä. Kartanon kokki on ammattitaitoinen, joten joka kerta saa varmasti herkullista ruokaa, me ainakin pääsimme kiittelemään hyvästä ruasta. Kannattaa seurata Söderkullan kartanoa facebookissa, sillä sinne omistajat päivittävät sunnuntaibrunssien alustavia menuita.

Hyvän ruan lisäksi Söderkullan  kartanolla oli paljon positiviisia asioita, jotka tekivät sunnuntaibrunssista erityisen. Miljöö, kotoisa tunnelma ja lapsiystävällisyys. Yksi parhaimmista jutuista oli omistajat ja heiltä saatu ystävällinen palvelu, meille tultiin pöytään ohjauksen jälkeen esittelemään menuu ja lisäksi ruokailun aikana kysyttiin ystävällisesti kuulumisia. Miljöö on erityinen ja oli kiva kuulla omistajilta paikan historiasta. Kaiken kruunasi rento lapsiystävällinen tunnelma ja kiva leikkinurkkaus, joka takasi sen, että ruokailun päätteeksi me vanhemmat saimme vielä nauttia rauhassa jälkiruoat, kun tyttären ruokailu oli jo ohi.

Mene tänne ja varaa pöytä vaikka heti seuraavalle sunnuntaibrunssille!

Söderkullan kartano, Söderkullantie 701, Sipoo, sunnuntaibrunssi klo 12-16, 25,- / hlö • 5-12 v. 12,50 • 0-4 v. 1,- / ikävuosi

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla