Viime viikolla Helsingin Kluuvin kauppakeskukseen Aleksanterinkadun varteen avautui kahvinystävän paratiisi - Paulig Kulma. Kulmassa on kahvilan lisäksi paahtimo, pieni kahvikauppa ja mielenkiintoisena juttuna baristakoulu. Paulig Kulma on ihan mieletön - kerrassaan upea kahvila kahdessa kerroksessa, jonka sisustus on todella lämmin. Tarjolla on hyvää kahvia ja Pure HEROn raakakakkuja. Kulma sijaitsee täydellisellä paikalla vilkkaan Aleksin varrella, joten tänne on helppo tulla nauttimaan arkea piristävä hyvä latte. Kuulin heti huhua, että kahvilassa tarjotaan viikonloppuisin brunssia ja päätimme mennä testaamaan uuden kahvilan ja sen brunssin heti ensimmäisenä viikonloppuna.

Olimme kahvilan ensimmäiset brunssiasiakkaat ja valitettavasti jouduimme olemaan todellinen harjoittelukappale. Astuimme kahvilaan klo 10.30, jolloin selvisi, että brunssi on tarjolla vasta klo 11 alkaen (olisivat ehkä voineet asiasta ilmoittaa, kun brunssista alunperin tiedustelin). Mutta nyt siis sinulle tiedoksi, että brunssi on tarjolla la-su klo 11-16. Meidät ohjattiin sitten pöytään kuluttamaan tuota 30minuuttia. Kun kello kävi lopulta klo 11 selvisi, että brunssi on valmispaketti, johon kuuluu salaatti yhdellä lisukkeella, raakakakkupala, lasillinen mehua, kahvi/tee ja lasi kuohuvaa. Hintaa tälle setille on 27€ (!?). Korkeasta hinnasta huolimatta otimme brunssin, olimmehan sitä puoli tuntia odottaneet. Halusin oman kahvini lattella, paikan esimies rupesi aluksi jotain nikottelemaan, että kyseessä on paketti, johon kuuluu vain joko kahvi tai tee, mutta ymmärsi pian olemaan joustamaton ja sain lopulta latteni maksamalla 2,5€ lisää. Saimme maksettua mutta sitten odottelimme salaattejamme toiset 30min. Onneksi taaperoni oli saanut heti syödäkseen smoothien ja mustikkaraakakakkua, hyviä muuten molemmat. Kun sain salaattini lopulta eteeni, niin tietysti vauva herää siinä vaiheessa päikkäreiltään, äidin tuuria. Salaattia saa muuten myös lounaalla. Brunssin pelasti Pure HEROn raakakakkupala ja oli mun lattekin hyvää. Brunssille ei pysty muuten varaamaan pöytää. Kaikki hässäkkä ja huono viestintä olivat toivottavasti vain alkukankeutta.

Paikan maineen pelasti minun silmissäni todella ystävällinen barista, joka työskenteli meidän ollessa pääasiassa kahvilan kassalla, hän osasi asiakaspalvelutaidon, osa vielä vähän harjoitteli. Ja tulen antamaan kahvilalle vielä uuden mahdollisuuden joskus, sen verran kiva interiööri paikassa on (keinuvat korituolit sydänsydän) ja sijainti on täysi kymppi. Ja paikan kanelipulla pitää mennä ehdottomasti syömään. Ja baristakouluun olisi kiva päästä, yksi salaisista haaveistani itseasiassa. Kivaa muuten, että pe-la Paulig Kulma on avoinna jopa klo 23 asti.

Kommentit (2)

piah
1/2 | 

Todella mielenkiintoinen brunssipostaus :) Toivottavasti oli vain alkukankeutta :) baristakoulutukseen olen myös itse haaveillut. Tein joskus koulun harjoittelun yhdestä ammattitutkinnostani mm. cofee housessa ja oli kyllä huippu kivaa työtä. tottakai aikaisija aamuja ja myöhäisiä iltoja töissä :/

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Paljon tulee käydyksi brunsseilla ja välillä tulee vastaan tällaisia kokemuksia, jotka eivät ole kaikilta osin ihan täydellisiä.

Tässä kovasti tosiaan mietin, että voisinko ilmoittautua alkuvuoden baristakoulutuksiin, lähinnä katson milloin vauva päästää minut 8 tunniksi pois luotaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla