Vihdoin päiväkotiarki päättyi meidän perheessä, Hissun viimeinen hoitopäivä oli nimittäin viime perjantaina. Olipa hiukan ikävä päätös taaperon päiväkotiuralle, sillä viimeisten viikkojen aikana päiväkodissa oli melkoista hulinaa lomajärjestelyiden vuoksi. Hissu jäi monena heinäkuun aamuna itkien hoitoon, sillä vaikka päiväkotimatka, rakennus ja piha olivat tuttuja, niin vastassa oli vieraat hoitajat, tuntemattomat isommat lapset ja vieras tila. Tilanne oli samanlainen kuin viime syksynä, kun Hissu aloitti päiväkodissa, silloinkin hän jäi aamuisin itkien hoitoon, mutta poishakiessa oli helpottava kuulla, että itse hoitopäivä oli sujunut hyvin. Vaikka päivät sujuivat tytöllä päiväkodissa hyvin myös nyt heinäkuussa, niin olihan se rankkaa, kun huomasi, että lapsi ei olisi halunnut, että vanhempi lähtee pois hänen luotaan. Jotenka vinkiksi vaan tuleville vanhemmille, joiden lapsi on ehkä aloittamassa päiväkodissa nyt syksyllä, että kannattaa ajoittaa tulevana kesänä omat lomat heinäkuulle tai valjastaa tukiverkosto lastenhoitoapuun heinäkuussa, jos haluaa säästää lapsensa turhilta muutoksilta. Itse olin jotenkin naivisti ajatellut, että kyllähän kokenut päiväkotilainen Hissu pärjää pari viikkoa heinäkuussa tutussa päiväkodissa. Pärjäsi kyllä, mutta kyyneliltä ei vältytty.

Olin siis iloinen kun keväällä lomia ilmoittaessamme olin laskeskellut, että kyllä saamme Hissun hoitokuviot jotenkin järjestettyä sen viikon ajan, kun me molemmat vanhemmat olemme vielä töissä, kunhan vaan tyttö pääsisi pois poikkeusjärjestelyiden jaloista. Miehen loma alkaa tosiaan vasta tänään ja itselläni parin viikon päästä. Meidän koko perhe lomailee tänä kesänä samanaikaisesti ainostaan yhden viikon, mutta ehkä parempi näin, että saatiin Hissu mahdollisimman aikaisin kotihoitoon. Kiitos kuuluu nyt äidilleni, joka on tällä viikolla viettänyt Hissun kanssa kesäpäiviä maalla.

Mutta kun lapsi on maalla, tarkoittaa se sitä, että meillä vanhemmilla on ollut nyt lapsivapaa arki. Ollaan rehellisesti sanottuna nautittu tästä hyvin erilaisesta arjesta ja tehty iltaisin töiden jälkeen vaikka mitä kivaa. Ollaan pyritty menemään mahdollisimman aikaisin töihin, lähempänä kello 6, jotta meille jäisi paljon yhteistä vapaa-aikaa iltoihin. Muistan, että ennen esikoisen syntymää vietimme babymoonin Oslossa, nytkin oli tarkoitus, että elokuussa olisimme lähteneet kaksin kaupunkilomalle ennen vauvan syntymää, mutta luulenpa, että nämä kotikaupungissamme Helsingissä vietetyt kesäpäivät riittävät meille tämänkertaiseksi babymooniksi.

Tottakai on pitänyt päästä ulos syömään, kun kerta on tarjoutunut mahdollisuus syödä hyvää ruokaa kaikessa rauhassa, ilman että tarvitsee vahtia miten paljon vieressä istuva nirsoilee, sotkee tai hakkaa lusikalla pöytää. Halusin ehdottomasti päästä syömään tänä kesänä avattuun Rosteriin. Koska Kape, hän on vaan niin symppis kokki. <3 Rosterin paikalla, Havis Amandan ja kauppatorin laidalla, sijaitsi aikaisemmin Sasso, joka oli meidän suosikkiravintola, onhan siellä tullut juhlistettua mm. meidän kihlajaisia ja vuosipäiviä. Rosterissa oli rento ystävällinen meininki, hyviä drinkkejä, iso kaunis ravintolasali, helposti lähestyttävää ruokaa, mutkattomuutta ja  yllättäviä makuja. Meidän viime päivien fiilistä kuvaa hyvin se, että päädyttiin Rosteriin melko ex-tempore ja meille löytyi kiva pöytä ilman pöytävaraustakin. Alkuun join tajuttoman hyvän alkoholittoman Maiden Voyage-drinkin, otimme 3 alkupalaa yhdessä jaettavaksi ja vielä päälle omat pääruat.

Ollaan tehty myös sellaisia asioita, joista olen haaveillut jo pitkään. Finnair-pyörän kyydissä ihailimme sateista, mutta kaunista kotikaupunkiamme kylki kyljessä istuen. Haven on mielestäni Helsingin tyylikkäin hotelli ja sen baarissa istuimme pitkään nauttien samalla toiveidemme mukaisesti valmistettuja drinkkejä. Työväenasuntomuseo oli tooodella kiva ja mielenkiintoinen museo Alppilassa ja siellä on non-stopina opastuskierroksia - suosittelen ehdottomasti käymään täällä Helsingin salaisuudessa. Oli mykistävää nähdä konkreettisesti miten helsinkiläiset perheet ovat asuneet 1900-luvun alkupuolella, jopa 8 henkinen perhe on mahtunut hyvin elämään yhden huoneen kodissa. Hernesaaren rannassa kävimme nauttimassa kesäfiiliksestä. Kino Engelin Kesäkino on Helsingin ainoa ulkoilmaelokuvateatteri. Siellä Torikortteleiden sisäpihalla vilttiin kääriytyneenä pimenevässä illassa oli jotenkin huikeeta katsoa hyvä elokuva. Taidettiin miehen kanssa molemmat nukahtaa jossain vaiheessa väsymyksen vuoksi kesken elokuvan, mutta kun käveltiin leffasta kesäyössä kämpille niin totesimme yhteenääneen, että olipa kiva kokemus käydä Kesäkinossa katsomassa meille epätyypillinen elokuva.

Iltaisin ollaan kävelty nukkumaan Katajanokalle, jossa olemme olleet talonvahteina sukulaiseni kodissa. Haave omasta kodista Katajanokalla on vaan vahvistunut tämän viikon aikana. Olisi täydellistä asua rauhallisessa kaupunginosassa, joka olisi kuitenkin kävelymatkan päässä keskustan palveluista ja menoista.

Piknik Suomenlinnassa on kuulunut parisuhteemme perinteisiin jo kymmenen kesän ajan, joten nyt tällekin ihanuulle järjestyi helposti aikaa. Evääksi nappasimme mantereen puolelta pizzapaloja ja hyppäsimme Suokin lauttaan, siinä vaiheessa päivää, kun Suomenlinna rupesi jo tyhjenemään turisteista. Levitimme piknikvilttimme samalle rantatörmälle, jossa hääpäivänämme kävimme ihailemassa auringonlaskua neljä kesää sitten. Nyt nautimme lämmittävästä auringosta, herkuttelusta, Helsingin silhuetista, joutsenperheen touhuista ja siitä, että saimme olla siinä hetkessä kaksin, aivan rauhassa.

Mutta nyt ajelemme jo kaasupohjassa Joukolaan Hissun luo. Ikävä on valtaisa. Tyttö sen sijaan on tuntunut nauttivan mökkielämästä mumminsa ja isotätinsä kanssa keräillen vadelmia, lintuja tutkien ja saunoen. Täytyy olla vaan kiitollinen, että meillä on pieni mutta läheinen tukiverkosto. Vaikka meille tarjoutunut babymoon tuli tarpeeseen ja parisuhde kiittää, niin ihanaa, että tämän viikon sumplimiset ja ajelut mökin ja kodin välillä ovat nyt ohi. Nyt alkaa isin ja tyttären yhteinen loma ja minunkin kotiäitiys on jo aivan nurkan takana.

Kommentit (6)

pia
1/6 | 

Aivan ihana postaus <3 ja tälläisiä kahden keskisiä aikoja osaa äitinä niin eri tavalla arvostaa, koska niitä on vähän. kahdenkeskiset ajat antaa parisuhteelle virtaa pitkäksi aikaa <3 nyt on meillä kyllä ollut hävettävän vähän sitä yhteistä aikaa mutta sitäkin enemmän kesäloma matkusteluja perheenä. syksyllä taidetaan laittaa lapset hoitoon ja tutustua miehen kanssa haikon kartanoon kahden <3

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Me ollaan tänä vuonna käyty miehen kanssa kerran kuussa treffeillä, näin ollaan varmistettu, että tärkeää parisuhde aikaa tulee viettettyä, kun treffipäivät on merkitty kalenteriin. Ja parasta on ollut aina näiden treffien odottaminen, sellaista kivaa kutinaa vatsanpohjassa. Mutta olihan tämä babymoon ihan poikkeuksellista, sillä joskus ollaan treffeillä käyty vaan nopeasti syömässä ja sitten juostu ikävissämme kotiin lapsen iltatoimille.

Mekin ollaan vietetty rakkauslomia Haikossa, ihanaa jos teillekin sellaiseen tulee mahdollisuus. Toinen kiva minilomakohde on ollut Långvik.

Leena
2/6 | 

Ihanan viikon olette viettäneet! Kyllä kaupunkiasumisessa on paljon hyviä puolia ja te olette kyllä todella aktiivisia löytämään aina uusia juttuja ja käyntikohteita.

Me valitsimme aikoinaan rauhallisen Laurinlahden, joka on mielestäni lapsiperheelle ihanteellinen asuinpaikka. Harvemmin kyllä tuli vuosien mittaan lähdettyä varsinkaan iltaisin Helsinkiin; kaikki perheelliselle tärkeät asiat kun löytyivät nurkan takaa(ratsastus, uimahalli, jäähalli, venesatama, uimaranta jne). Nyt kun olemme jälleen kahden, rupesimme miettimään kaupunkiasumista uudelleen(asuin aikaisemmin Siltasaaressa). Muutammekin Kalasatamaan - taloa rakennetaan jo.

Kaikkea hyvää teille, on mukava lukea blogiasi!

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Olen haaveillut myös Kalasatamasta, nyt kun etsimme isompaa asuntoa. Keskusta-asumisessa olisi se ilo, että nauttisi enemmän kauniista Helsingistä, nyt kun oma arki pyörii pitkälti Itä-Helsingin palveluiden ja harrastusten parissa.

Kivaa, että seuraat blogiani, kiitos.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla