Meidän perheessä koitti vihdoin odotettu retkipäivä, kun suuntasimme eräs torstai-ilta Eläinmuseoon, eli virallisesti Luonnontieteelliseen museoon. Viimeksi tytär on käynyt Eläinmuseossa syksyllä isänsä kanssa vietttäessään koti-isäkuukausia, mutta nyt Hissu rupesi puhumaan valtavasti Eläinmuseosta sen jälkeen kun olemme lukeneet kotona moneen kertaan Miina ja Manu pääkaupungissa-kirjaa, jossa päähenkilöt vierailevat Luonnontieteellisessä museossa. Kun kotona sain kuulla pienen tyttöni useasti toistelevan "joskus mennään Eläinmuseoon", niin olihan se retkipäivä sovittava.

Torstaisin Eläinmuseo on auki klo 19 asti, joten silloin ehtii hyvin vierailemaan museossa myös hoito- ja työpäivän jälkeen. Näin arki-iltana vieraillessa museossa oli erityisen mukavaa, sillä saimme olla melkeinpä oman porukan kesken ja tutustua eläimiin rauhassa. Eläinmuseo on kiva paikka taaperolle, sillä toisin kuin eläintarhassa, lapsi näkee helposti eläimiä oikean kokoisina lavastetuissa elinympäristöissä. Ja kyllä meidän Hissu viipottikin haltioituneena museossa, ihmetteli, osoitteli eläimiä ja toisteli ääneen kaikkea näkemäänsä. Kaksivuotiaan suosikkeja olivat valtava norsu, mammutit sekä tietysti dinosaurusten luurangot. Me vanhemmat yritimme pysyä perässä ja samalla imeä itseemme kaikkea hyvää tietoa eläimistä, linnuista ja hyönteisistä.

Luonnontieteellinen museo on kiinni aina maanantaisin, kuten museoilla on tapana. Aikuisilta maksaa sisään 13€ ja koululaisilta 6€, alle 7-vuotiaat pääsevät museoon ilmaiseksi. Lastenvaunuille on parkki museon aulassa, hissit liikkuvat kerrosten välissä, museon kahvila on alhaalla ja ylimmässä kerroksessa on pöytiä omien eväiden syöntiä varten, eli helppo tulla lasten kanssa.

Meidän museovierailun jälkeen Hissu on kutsunut kaikkia museoita Eläinmuseoiksi ja useampana aamuna hän on kertonut käynnistään Eläinmuseossa, taisi olla mieluisa retki pikkuiselle.

Kommentit (4)

Sanna_M
1/4 | 

Valkoinen olisi ihana, sopisi niin lokakuussa syntyvälle tytölle kuin pojallekin 😀 Isosiskoille ei koskaan tullut hankittua,vaikka haaveissa/suunnitelmissa olikin,josko nyt? 😀

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla