Sain jo pitkän aikaa sitten kutsun Santa Marialta tulla nauttimaan omasta ajasta, kuulemaan vinkkejä arjen pyöritykseen sekä herkuttelemaan maistuvaa ruokaa. Tähän kutsuun vastasin mieluusti kyllä! Kyseinen bloggaajatilaisuus oli eilen illalla ja miten mieletön ilta olikaan!

Santa Maria on maustanut suomalaisten arkea jo vuosikymmenten ajan. Syksyn mittaan valikoimaa on kasvatettu sekä luomumausteilla että etnisillä uutuuksilla. Santa Marialla onkin Extra Fine Selection maustesarja, jonka mausteet ovat erityisen laadukkaita ja puhtaita. Santa Maria haluaa muistuttaa meitä suomalaisia, että erityisesti mausteet tekevät ruasta maistuvan ja herkullisen.

Tilaisuus järjestettiin upeassa Aallonkodin kattohuoneistossa, josta oli upeat maisemat Finlandia-talolle ja Eduskuntatalolle. Sisällä vallitsi lämmin tunnelma, vaikka ulkona myrskysi. Kynttilän valaisimat, ruoka tuoksui ja kun käteeni annettiin lasilinen hyvää kuohuvaa, tiesin, että ilta olisi rentouttava.

Illassa oli puhumassa Lujasti lempeä -bloggaaja, psykoterapeutti Maaret Kallio. Mä niin tykkään Maaretista ja hänen ajatuksistaan, niin ihastuttava esiintyjä ja puhuja, että hänen sanojaan ja ajatuksiaan vaan imee itseensä. Maaret herätteli katsomaan arkea uudesta vinkkelistä ja milloin arki on hyvällä mallilla. Tärkein omaan mieeleni jäänyt pointti oli, että arjessa rakkaus, työ, leikki ja terveys pitää olla hyvässä tasapainossa, mikään näistä ei saa viedä arjesta liian isoa osaa, kun asiat ovat tasapainossa on arki hyvää. Maaret myös painotti, että pikkulapsiarki on usein raskasta aikaa parisuhteelle ja vanhempien tulee hankkia myös kahdenkeskistä aikaa, ja kun Maaret näin sanoo, niin meinaan vastakin pyytää lastenhoitajaa meille, että pääsen miehen kanssa kaksin vaikka treenaamaan tai illalliselle. Päätin muuten hankkia käsiini Maaretin ja Osmo Kontulan Happy End - kirjan.

Illallisesta vastasi ruokakirjailija Hanna Gullichsen miehensä Joonaksen kanssa. Pariskunta jakoi helppoja vinkkejä parempaan arkiruokaan. Heidän nikseistään mieleeni jäi erityisesti mausteiden käyttö ruanlaitossa, hyvä kuivaruokavarasto sekä vinkkien kysely rohkeasti ravintolassa, kun syöt jotain hyvää. Me saimme illalla muun muassa lohta, johon pariskunta oli saanut innoituksen Soil Wine Roomista. Meillä on kotona muuten Hannan kirjoittama Safkaa Skideille - keittokirja, suosittelen, helppoja reseptejä arkeen. Ruoka oli taivaallista ja ruokailun päätti Hanna äidin tekemä herkkukakku.

Kiitos Santa Maria täydellisestä illasta! Tämän illan eväillä arkeni maistuu ehdottomasti paremmalta.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla