Tärkein syy miksi aikanaan päätin ottaa äitiyspakkauksen rahan sijasta oli, että laatikko olisi oivallinen ensisänky vauvallemme. Itsekin olen aikanaan nukkunut äitiyspakkauslaatikossa, joten oli jotenkin sympaattinen ajatus, että tyttärenikin pääsee nukkumaan laatikkoon

Miten hyvä ensisänky laatikko onkaan ollut. Sopivan pieni ja kevyt ja mukana oli patjakin. Makuuhuoneemme on hyvin pieni, mutta laatikko on mahtunut täydellisesti olemaan sänkymme vieressä. Vierestä tytär on ollut helppo siirtää rinnalle syömään ja nukkumaan tai takaisin omaan sänkyynsä. Laatikko laitettiin riittävän ison tason päällä, ettei se pääse keikkaamaan lapsen liikkuessa. Toisaalta meidän pieni on kylläkin ruvennut pyörimään sängyssä vasta viimeisen kuukauden ajan. Ja silloin kun tytär ei osannut nukahtaa vielä itsekseen, isä-ihminen tuuditti hänet uneen heijaamalla koko laatikkoa tason päällä. Saimme ystäviltämme lainaan ihanat reunukset ja pienen peiton laatikkoon. Näitä varmasti myydään lastentarvikeliikkeissä tai kätevä ihminen ompelee ne itse.

Nyt kun tytär on puolivuotias, äitiyspakkauslaatikko ei toimi meidän kodissa enää vauvan sänkynä, sillä pari viikkoa sitten tytär muutti nukkumaan omaan huoneeseensa pinnasänkyyn. Laatikko rupesi käymään hiukan pieneksi pituussuunnassa ja erityisesti leveyssuunnassa, sillä tytär rupesi liikkumaan ja pyörimään unissaan. Mutta yllättävän pitkään äitiyspakkauslaatikko oli ihana sänky pienelle tyttärellemme. Mutta näin ne vauvat kasvaa ja tämä laatikkoaika päättyy tähän. Haikeeta.

Tyhjään äitiyspakkauslaatikkoon aijon tallettaa seuraavaksi tyttäreni suosikkivaatteita.

Onko lukijoissa muita, jotka ovat itse nukkuneet laatikossa?

Tai tehneet laatikosta ensisängyn lapselleen?

ps. Ollaan käytetty äitiyspakkauksen sisältöäkin, eikä pelkästään laatikkoa. Ahkerassa käytössä ovat olleet mm. vesilämpömittari, kynsisakset, purulelu, makuupussi ja fleecehaalari.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla