Kela julkaisi tänään perjantaina virallisesti Äitiyspakkaus 2016, vaikka kuvat uusista tuotteista ehtivät jo keskiviikkona hetken aikaa leviämään somessa. Sain ilokseni kutsun julkistustilaisuuteen, joka tänä vuonna pidettiin Designmuseossa Lapsen Vuosisata-näyttelyn yhteydessä. Tästä tilaisuudesta en halunnut olla pois, sillä onhan uudistunut äitiyspakkaus aina jännittävä nähdä näin pienen lapsen vanhempana.

Kela kuuntelee asiakkaitaan tarkasti ja tänäkin vuonna uudistukset perustuivat Kelan saamaan palautteeseen. Uutuutena vuoden 2016 äitiyspakkauksessa on pehmoinen unilelu, jota pienen vauvan on mukava pitää kiinni. Unipupurievulle pakkauksesta antoi tilaa purulelu, joka ei tämän vuoksi mahtunut enää mukaan. Hygieniatuotteisiin uutuutena tuli talkki, mitä on kuulemma myös pakkaukseen kovasti toivottu.

Tänä vuonna äitiyspakkauksessa on poukkeuksellisen paljon puolipotkuhousuja. Vauvamuoti muuttuu ja sen takia äitiyspakkauksessakin on nyt enemmän käytännöllisiä housuja potkupukujen rinnalla. Itse ihastuin erityisesti noihin harmaisiin housuihin, vaikuttivat erityisen pehmeiltä ja hiukan paksummilta collegehousuilta. Punaiset ja turkoosiraidalliset puolipotkuhousut ovat kokoa 50-56, mikä on hyvä juttu, sillä muistelin, että tyttären vuoden 2013 pakkauksessa housut olivat kovin kovin isoja ja siis pääasiassa potkuhousuja.

Myös bodyja on uudessa äitiyspakkauksessa useampi. Kuosit ovat hauskoja, joskin värimaailma on hyvin laaja ja ehkä enemmän poikamainen. Pakkauksessa on nyt sekä kietaisu- ja jatkopalabodyja sekä tavallisia bodyja. Jos nyt saisin vauvan, niin käyttäisin kyllä varmaankin ainoastaan kietaisubodyja, ne ovat sen verran näppärä pukea pienelle vauvalle.

Toppahaalari ja makuupussi ovat Kelan saaman palautteen perusteella vuodesta toiseen vanhempien suosikkituotteita. Toppahaalariin viime vuonna tullut uutuus, siitä että haalarista on mahdollista tehdä myös pussi, sai jäädä, mikä ymmärrettävää, sillä ominaisuus lisää käyttöaikaa. Sekä ulkohaalari että kevyt toppapuku ovat vuonna 2016 ruskeansävyisiä. Kevyt ulkopuku on saanut uutuutena huppuun suloiset korvat. Makuupussi on tänä vuonna sininen karhukuviolla. Nämä haalarit ja makuupussi ovat kyllä äitiyspakkauksen hittijutut ja näistä tuotteista voi aina hauskasti päätellä minkä vuoden vauvasta on kyse kun kulkee kadulla. Meidän perheessä nämä tuotteet olivat aikanaan ahkeralla käytöllä ja mielestäni kyseiset haalarit ja makuupussi pelkästään ovat jo erinomainen syy valita äitiyspakkaus 140€ äitiysavustusrahan sijasta.

Hygieniatuotteisiin tuli tosiaan uutuutena talkki. Viime vuoden uutuuset kuumemittari ja nännivoide saivat jäädä pakkaukseen. Omat suosikkituotteeni; harja, lämpömittari, hammasharja ja kynsisakset ovat edelleen pakkauksessa mukana, hyvähyvä, sillä näitä tuotteita meillä ainakin käyttiin pitkään/edelleen, tai hammasharja oltaan kyllä jo jouduttu vaihtamaan pariin kertaan. :)

Mihin muihin juttuihin ihastuinkaan vuoden 2016 äitiyspakkauksessa? Ruokalapun materiaali vaikutti laadukkaalta ja se on helppo pyyhkiä siistiksi. Minulla on nimittäin huono muisto vuoden 2013 ruokalapusta, joka meni aivan pilalle ensimmäisessä pesussa. Viime vuoden uutuus kuolalappu on mukana tänäkin vuonna, tämä tuote on nimittäin saanut kuulemma paljon kiitosta. Itse en sitä ymmärrä, tällaisen lapsen, joka ei koskaan kuolannut, vanhempana. :)

Uusi pussilakana on ihanaihanaihana! Tämän petaisin kyllä mieluusti pinnasänkyyn tai äitiyspakkauslaatikkoon. Itse äitiyspakkauslaatikko on sama kuin viime vuonna, eli Reetta Ekin suunnittelema ankkaperhe, joka tepastelee talvisessa maisemassa. Tuosta pussilakanasta ja laatikosta tuli mieleen, että äitiyspakkauksessa mukana tuleva peite on ihan paras, se on meilläkin edelleen käytössä. Peite onkin minun mielestä haalareiden, makuupussin ja itse laatikon kanssa ne tärkeimmät syyt ottaa äitiyspakkaus. Meidän tyttö nukkui muistaakseni yli puolivuotta äitiyspakkauslaatikossa.

Loppuun täytyy vielä kehua yökkärin kaunista vaaleansinistä kuosia, hempeenä se sopii mielestäni ihan hyvin myös tytöille.

Kelan sivuilta löytyy kaikki yksittäiset kuvat 2016 äitiyspakkauksen tuotteista. Vauva-lehden video pakkauksen tuotteista on myös informatiivinen.

Yli 90% ensisynnyttäjistä valitsee äitiyspakkauksen rahan sijasta. Enkä ihmettele laisinkaan, pakkaus on täynnä hyviä ja tarpeellisia tuotteita. Uutta äitiyspakkausta ruvetaan jakamaan myöhemmin keväällä, sitten kun edellinen pakkaus on jaettu loppuun. Tämä riippuu siis äitiysavustushakemusten määrästä.

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 | 

On kyllä hieno äitiyspakkaus tänä vuonna. Käyttäisin ehdottomasti vauvalla näitä vaatteita, sukupuolesta riippumatta.

Mielestäni toppapukuun tullut uudistus (saa pussiksi) on aivan loistava. Meillä on esikoinen syntynyt 2012 ja pienen kokonsa vuoksi häneltä jäi kokonaan käyttämättä toppapuku. Jos silloin olisi sen saanut jo toppapussiksi niin olisi varmasti ollut käytössä. Makuupussi, sisävaatteet, peitto, lakanat, kynsisakset sekä kylpypyyhe meillä oli ahkerasti käytössä joten kattoi todellakin pakkauksen rahallisen arvon. Peitto, kynsisakset sekä pussilakana meillä on edelleen käytössä kuopuksella (syntyi vuonna 2013), jolle emme ottaneet äitiyspakkausta.

Meillä kyllä sama kokemus vuoden 2012 ruokalapusta oli, että hajosi melko pian pesussa. Oli siis mukava kuulla, että tämän vuoden lappu olisi kestävämpää.

Ainut "turhakkeet" meille olisi juurikin kuolalappu, laatikon patja sekä kestovaippa. Toisille ne ovat kuitenkin tärkeimpiä tuotteita, joten mukavaa että kaikille löytyy jotakin.

Meille ei ole vauvaa tulossa, mutta toivotan onnea kaikille tuleville uusille vanhemmille!

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

No niinpä, minunkin mielestä tämän vuoden pakkaus on oikein onnistunut kokonaisuus!

Tuo mahdollisuus muokata haalaria on iso edistys, sillä aikaisemmin varsinkin talvivauvoilla haalari saattoi olla aivan liian iso.

Kelalla on kyllä melkoinen tehtävä vastata asiakkaisiin toiveisiin, sillä jotkut vanhemmat tykkäävät jostain toisesta ja toisille joku juttu jää aivan käyttämättä. Mutta nyt pakkaus on oikein kiva kokonaisuus. Äitiyspakkaus on kyllä mieletön juttu!

Vierailija
2/3 | 

Mun mielestä parhaat tuotteet äippiksessä on aina ollut tuo makuupussi ja ulkoilupuvut.

Ihan kiva tuo tänkin vuoden äp, varsinkin toppahaalari on kiva tänä vuonna. Haluisin kuitenkin enemmän neutraaleja sävyjä pakkaukseen/vaatteisiin esim. keltainen, valkoinen, beige, harmaa. Jotkut vaateista ovat mielestäni hiukan enemmän poikamaisempia (tai pojan värisiä, oon aika perinteinen näissä asioissa ;))

Kyllä silti ottaisin tämän pakkauksen mielelläni jos ois vauva tulossa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla