Ainu on tuttu tuotemerkki monelle suomalaiselle, sillä brändin tarina on lähtöisin jo 60-luvulta. Ainun tuotteet on kehitetty helpottamaan vauvaperheen arkea ja tuotesarjaan kuuluukin satoja ruokailuun, ihonhoitoon ja leikkiin liittyviä laadukkaita ja turvallisia tuotteita.

Kun tytär syksyllä rupesi syömään kiinteitä oli jotenkin itsestäänselvyys, että hankin hänelle Ainun ruokailuvälineitä.

Alusta alkaen meillä on vauvan ruokailuissa ollut käytössä Ainu MAM lusikka. Ainu MAM Feeding Spoon and Cover -lusikkapakkauksessa on kaksi erikokoista lusikkaa ja suojakotelo. Meillä on kyseiset lusikat päivittäisessä käytössä; jotenkin ne vaan aina tarttuvat käteen lusikkapinosta. Pakkauksen pidempi ja kapeampi lusikka on meidän ehdoton suosikkilusikka, sillä se menee näppärästi pikkuneidin pieneen suuhun. Lusikan pitkän varren ideana on, että vauva ja syöttäjä voivat pitää lusikasta samanaikaisesti kiinni.

Lyhyempään ja leveämpää lusikkaan siirrymme varmasti siinä vaiheessa, kun tytär rupeaa syömään enemmän itse ruokailuvälineillä. Kyseisellä lusikalla tytär onkin silloin tällöin harjoitellut ruokailua itse.

Pehmoisilla lusikoilla on ollut hyvä syöttää vauvaa, sillä ne eivät kolhi vauvan hampaita ja ikeniä.

Lusikoiden uusin ominaisuus on lämpösensori. Suuosa vaihtaa väriä, kun ruoka on liian lämmintä - näppärää. Lämpösensori on kiva arkea helpottava ominaisuus.

Suojakotelossa lusikat on helppo ottaa mukaan hoitolaukkuun ja pysyvät siinä puhtaana. Lusikat suojakotelossa ovat siis vakiovarustus meidän hoitolaukussa.

Nämä seuraavatkin tuotteet ovat meillä päivittäisessä käytössä. Ainu MAM Baby´s Bowl and Plate -kulhoa ja lautasta olemme käyttäneet monella eri tavalla.

Kulhon saa lautaseen kiinni, jolloin yhdistelmä on tukeva, ja vauva pystyy syömään kulhosta itsenäisesti ilman että se kippaa. Kulhoa olemme käyttäneet pelkästään, kun syötämme tyttärelle puuroa tai soseita. Syvästä kulhosta on helppo lastata ruokaa lusikkaan.

Pelkkää lautasta käytämme silloin kun tytär syö itse. Tyttäremme sormiruokailee päivittäin, joten lautaselta hänen on ollut helppo tarttua ruokaan.

Sekä kulhossa että lautasessa on pohja, joka estää niiden liukumisen. Non-slip pohjat ovat yksi iso syy siihen miksi tykkäämme käyttää Ainun lautasia ja kulhoja. Kokonaan pohja ei kuitenkaan meillä estä lautasen liikkumista -  meidän pikkuneiti on ruvennut nimittäin viime aikoina nostamaan lautasta pöydästä. :)

Lautanen ja kulho ovat kestäneet hyvin käytössä sekä mikroa sekä astianpesukonetta.

Ainu MAM Baby´s Cutlery aterimilla vauvan on helppo harjoitella ruokailuväleineiden käyttöä itsenäisesti. Meidänkin tytär hienosti jo pitelee haarukkaa ja lusikkaa kädessä ja vie ruokaa niillä suuhun. Tosin ruoka pitää yleensä vielä lastata välineisiin valmiiksi. Aterimet ovat kivan lyhyitä, joten vauvan on helppo toimia niiden kanssa. Aterimien kaarevasta muodosta vauvan on helppo pitää kiinni ja lisäksi varressa on luistamaton materiaali.

Ainu MAM Baby´s Cutlery -aterimet sopivat sekä vasempaan että oikeaan käteen, mikä on hyvä ominaisuus ainakin meillä, sillä riippuu päivästä kumpaan käteen tytär aterimen ottaa.

Ainu MAM Snack Box - rasia kulkee mukanamme silloin tällöin. Rasian kannen saa tiiviisti kiinni, joten siinä on ollut hyvä kuljettaa vauvan ruoka-annos mukaan.

Kannesta saa myös auki pelkän pienen suuaukon, jonka kautta vauvan on helppo ottaa vaikka hedelmänpalasia itsenäisesti.  Tämän pienemmän kannen saa ruokailun ajaksi kiinni pohjaan. Näppärä ja monikäyttöinen rasia siis kyseessä.

Luotan jatkossakin Ainun tuotteisiin.

Hyvää ruokahalua ja kiireettömiä ruokahetkiä!

 Tuotteet saatu blogin kautta

Kommentit (2)

1/2 | 

Mielenkiintoinen ja kattava selonteko :) Oon aina kuvitellu että lusikat on pitkiä että ne yltää niihin isoihin pilttipurkkeihin :D Huomaa kyllä että en oo liiemmin ottanut selvää. Meillä neidillä on lusikoita sekalainen sarja, Ikeasta, Ainulta jne. mutta aika usein menee kyllä ihan teelusikalla toi syöminen. Aluksi tykkäsin kyllä tosi paljon niistä pehmeistä Ainun ensilusikoista mutta nyt ne muuttuu katapultiksi vauvan käsissä :D

/minski

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014
2/2 | 

Heips Minski

Ei ole kuvitelmasi väärä, sillä kyllä pitkävartista lusikkaa kehitellessä on varmasti aateltu myös niitä isoja lastenruokapurkkeja. Ihan ensimmäinen lusikka meilläkin oli Ainun ensilusikka, se on tosin jäänyt kun on jo vähän liiankin pehmoinen. Teelusikoihin en ole vielä uskaltautunut siiryä, kuulostaa niin pahalta kun kolisee tyttären pieniä hampaita vasten. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla