Välillä sitä tarvitsee omaa aikaa. Aikaa pois syöttöppaleikkipukemisnukuttamis-rumbasta. Ennen kaikkea on välillä kivaa tehdä asioita mistä itse nautin, olenhan muutakin kuin äiti. Olen siitä kiitollisessa asemassa, että olen näiden seitsemän kuukauden aikana, kun olen ollut äiti, saanut omaa aikaa riittävästi - olen mm. nauttinut aamiaisista rauhassakäynyt saunassa yksin, käynyt treffeillä tai lukenut hömppäkirjaa. Kiitos siitä kuuluu miehelleni, äidilleni, tyttären kummeille sekä tyttären vara-mummille.

Rakastan joulunaikaa, joten nyt viime aikoina on ollut ihanaa päästä lähtemään jouluisiin tapahtumiin.

Vanhat blogini lukijat ehkä muistavatkin, että olen Antti Tuisku fani. Aatella, että olen jo yli kymmenen vuotta kiertänyt Antin keikkoja. Antin joulukonsertti on kuulunut jouluperinteisiini niin kauan kuin Antilla on niitä ollut. Eli nyt kolmatta kertaa kävin kuuntelemassa joululauluja Antin esittämänä, tällä kertaa Helsingin Vanhassa kirkossa. Mikä voisikaan olla parampaa kuin kaksi suosikki asiaani yhdistyvät samaan aikaan - joulu ja Antti. Tykkäsin ja joulufiilis vaan nousi.

Helsingin keskusta on nyt hämärän tultua tunnelmallinen kaikkine jouluvaloineen. Mikä sen parempaa kuin piipahtaa johonkin tunnelmalliseen kahvilaan nauttimaan lämmintä glögiä. Samalla saa nauttia hyvästä aikuisesta seurasta ja ihanasta Helsingistä. Kämpin glögi on muuten kivaa ja lasiveranta aina yhtä tunnelmallinen.

Lauri Tähkästä ja hänen musiikistaan tykkään myös. Olinkin iloinen, että häneltä ilmestyi tänä vuonna Jouluni Laulut-albumi. Oletko muuten jo kuullut hänen "Joulu tuo luoksein rakkaat" kappaleen? Kaunis kappale. Kävin viime viikolla kuuntelemassa Lauria Espoon Tuomiokirkossa. Upea tunnelmallinen kirkko (pohdittiin muuten aikanaan mieheni kanssa, että olisimme menneet kyseisessä kirkossa naimisiin) ja upeita joululauluja Tähkän esittämänä.

Yleensä käytän kuitenkin oman vapaa-aikani treenaamiseen. Vähintään kolme kertaa viikossa olen pyrkinyt käymään jumpassa. Liikunta tekee hyvää ja jaksan fyysisesti ja henkisesti paremmin. Ihaninta Satsissa käymisessä on kuitenkin nykyään se, että treenin jälkeen pääsee vielä rauhassa nauttimaan saunan löylyistä.

Nykyään on kuitenkin monesti tullut tilanne, että en ole hyödyntänyt minulle tarjottua omaa aikaa. Varsinkin kun odottamassa olisi hikinen spinning tai Body Pump tunti, hih. Mieluummin olen halunnut jäädä kotiin yhdessä perheeni kanssa. Varsinkin nyt kun tytär on sosiaalisempi ja ymmärtää ympärillä olevasta elämästä enemmän kuin kesällä, niin halu olla yhdessä on suuri. Yhteistä aikaa koko perheen voimin on arkisin loppujen lopuksi kovin vähän, ennen tyttären nukkumaan menoa, neljä tuntia. Mieluusti tämän ajan kuluttaisi aina yhdessä. Toisaalta tuntuu, että iskä ja tytär ovat tykänneet, kun ovat viettäneet aikaansa kaksin. Heillä kahdella on niin lystiä keskenään ja asiat tuntuvat sujuvan aina hyvin. Tälle viikolle olen taas varannut muutaman jumpan, katsotaan maltanko mennä.

Vinkki sinulle vauvan vanhemmalle! Torstaina 11.12 aamupäivällä Sanomatalossa järjestetään Valoa äideille - tapahtuma. Tapahtuman facebook sivut kertovat, että Valoa äideille -tapahtumassa Mediatorilla on tarjolla teetä, rentouttavaa pää- ja niskahierontaa, vauvamuskarituokio, hauskoja esityksiä ja päteviä neuvoja vauva-arjen helpottamiseksi. Paikalle on järjestetty ammattitaitoista lastenhoitoapua, joten vanhemmilla on vapaata olla ihan itsekseen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Kuten todettu - tauko tekee hyvää, joten torstaina Sanomataloon!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla