KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Joulukuu! Nyt voi laskea jo öitä jouluun.

Tervetuloa katsomaan miltä meidän kaupunkikolmiomme näyttää tällä hetkellä. Aarikan tontut ovat tuoneet kotiimme hauskaa jouluista tunnelmaa.

Heti eteisessä Aarikan uutuustontut Helistäjä Pakkanen ja Helistäjätonttu ottavat kotiväen ja vieraat iloisesti vastaan. Suukko Pakkanen ja Suukkotonttu ovat pusuttelemassa keskenään lipaston päällä.

Onko teillä asioita jotka kuuluvat ehdottomasti jouluun? Aarikan tontut ovat minulle sellainen juttu. Nimittäin jo lapsuudenkodissani Aarikan tontut olivat asetelmina esillä jouluisin ja ilostuttivat kattausten koristeina, erityisesti Joukolan maalaisjouluihin nämä kotimaiset tuotteet ovat kuuluneet yli kolmenkymmen vuoden ajan. Perheemme joulukuusia on aina koristaneet Aarikan kuusenkoristeet.

Nämä sydämelliset ja sympaattiset tontut ja enkelit olivatkin ehdoton joulukoriste kun muutin aikoinani omaan kotiini, nämä jotenkin kuuluvat jouluun. Olenkin nyt vuosien ajan keräillyt uutuustonttuja ja meidän kolmiossamme onkin jouluisin jo melkoinen tonttujoukko. Lisäksi tietyt läheiseni saavat joka joulu pienen pikkujoulupaketin, josta paljastuu aina jokin Aarikan uutuus joulukoriste.

Mutta jatketaanpa matkaa meillä.

Yöpöydälläni on kaunis joulunpunainen ruusukimppu. En ole aikaisemmin ostanutkaan ruusuja ajatuksella, että ne sopisivat jouluun, mutta viikonloppuna näin tein ja voi että miten punaiset ruusut ovatkin upea yksityiskohta muuten melko valkoisessa makuuhuoneessa. Yöpöydälle ruusujen viereen sopivat täydellisesti suloisesti rakastuneet Suukkotontut.

Makuuhuoneen lipaston päällä on ehtinyt olemaan jo monenlaista asetelmaa. Valkoinen pakkasperhe on tyylikäs kokonaisuus vaaleassa ympäristössä ja Helistäjä- ja Avaintonttujen joukko on iloisella metsäretkellä. Nuo yksinkertaiset "joulukuuset" hankin muuten Ikeasta, tykkään.

Olohuoneessa tonttujoukko onkin levittäytynyt laajalle. Ikkunalaudalla tontut ovat tepastelemassa kuusten lomassa ja sohvapöydälle on kiva asetella tonttuja hyasinttien joukkoon. Taaperommekin tykkää muuten katsella ja leikkiä näillä tontuilla, uusi opittu sana hänellä onkin "tonttu".
Tälläista meillä nyt. Itse nautin suunnattomasti jouluvalojen ja kynttilöiden luomasta valosta, joulukukkien tuoksusta ja pikkuisista tonttukavereista.

Onko lukijoiden joukossa muista tonttukeräilijöitä?

Tällä viikolla on luvassa kiva Aarikkaan liittyvä arvonta, joten seuraileppa blogiani. Joulumieltä sinulle!

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 | 

Tontut ovat tosi sieviä ja ihanaa kun tunnelmoit joululla. Mulle tuli vaan heti mielikuvia siitä, millaista meillä olisi jos yrittäisin ripotella tonttuja asuntoon. Ensinnäkin voisi olla vähän vaikeaa löytää hyviä paikkoja tontuille, kun joka puolella on keskeneräisten asioiden läjiä. Sitten jos tontut saisi jonnekin paikoilleen niin lapset nappaisivat ne heti leikkeihinsä ja sen jälkeen niitä löytyisi vielä juhannuksenakin ties mistä :D

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

:D

Meidän tyttö puolestaan kanniskelee tonttuja mukanaan ympäri kotia, mutta sitten (yleensä) asettelee ne takaisin siisteihin riveihin, tai enemmänkin ne on vielä kasoja, mutta silti. :) Suloista. Varmaankin ottanut musta mallia, kun olen asetellut tonttuja eri paikkoihin. Yleensä Hissu vaan osottelee tonttuja ja huutelee "tonttu, tonttu".

Aikku10
2/5 | 

Ihana Aarikka, rakastan näitä tonttuja vaikkei minulla olekaan niitä, pitäisin sen itse hyllyn päällä.

pv
3/5 | 

Nyt kun olen ollut jo pitkä aikainen lukija. Ja luin myös viimekin vuoden joulu postausta tontuista, on tullut himo hankkia näitä tonttuja. Olisi kiva juuri samalla tavalla ostaa joka joulunaika aina yksi tai pari :) toivottavasti onni arvonnassa suosii ja saisin jo ensimmäisen tontun asuntoomme :)

Mummotonttu
4/5 | 

Pieni hiihtäjätonttu täydentäviä ensimmäisen lapsenlapseni tonttukokoelmaa, kun ensimmäinen vauvatonttu tuli ostettua hänen odotusjouluna 2015. Nyt oma pikkutonttumme on elävänä joulussamme.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla