Muistan, että ensimmäinen kosketukseni Michelin-tason ravintolaan oli reilut seitsemän vuotta sitten Helsingin Esplanadilla, kun juhlin 25v-syntymäpäiviäni Ravintola Postresissa. Kyseinen ilta ja ravintolaelämys on jäänyt ikuisiksi ajoiksi mieleeni. Ravintola Postres lopetti kuitenkin toimintansa jokunen vuosi sitten ja olinkin iloinen kun kuulin, että huippukokki Samuli Wirgentius on avannut samannimisen kahvilan Porvoon Vanhaan kaupunkiin yhdessä ravintoloitsija Riku Stenrosin kanssa.

Lukemieni juttujen mukaan Café Postresin ideana on tarjota asiakkailleen Michelin-tasoinen ravintolaelämys kahvilaympäristössä, kuulostaa hyvältä. Café Postres sijaitsee keskellä Vanhaa kaupunkia, Gabriel Hagertinkujalla, siinä vanhassa vihreässä suojeluksessa olevassa rakennuksessa, löydät kyllä. Kun kahvilaan astui sisään ihastuin välittömästi paikan sisustukseen. Ei näkynyt perinteisiä kahvilavitriinejä, vaan tuotteet ovat herkullisesti esillä takaseinällä olevalla tarjoilupöydällä. Mageet portaat keskellä kahvilaa, vanha takka, rustiikkiset astiat, leivinuuni, kuparia ja marmoria. Tarjoilupöydällä on esillä Postresin kuuluisaa Tarte tatinia, leivoksia, leipiä ja croisantteja.

Loppuviikosta (pe-su) Postresissa on aamuisin tarjolla aamiaista. Vaihtoehtoina on pienehkö aamiainen (kahvi/tee/mehu+2 valinnaista tuotetta), hieman suurempi aamiainen (kahvi/tee/mehu+3 valinnaista tuotetta) ja suuri aamiainen (kahvi/tee/mehu+4 valinnaista tuotetta). Vaihtoehtoina ovat hedelmäsalaatti, jogurtti& granola, smoothie, croissant&hillo, suolainen piirakka tai leipä sekä päivän makea. Mieheni kanssa päädyttiin kahteen hieman suurempaan aamiaiseen, jotta saatiin maisteltavaksi kaikkia haluamiamme vaihteohtoja. Pöytä oli lopulta täynnä kivoja juttuja. Kaksivuotiaamme herkkua oli smoothie, jugurtti sekä croissant, joista ei paljoa jäänyt meille vanhemmille. Itse kiittelin minulle valmistettua lattea ja palaa croissantia, jonka tytär suostui minulle antamaan. :) Miehelleni maistui erityisesti valitsemansa pekonipiirakkaa. Jälkkäriksi isi-ihminen valitsi vielä annoksen paikan omassa jäätelötehtaassa valmistettua hunajajätskiä. Me tykkäsimme!

Kyllä kannatti ajaa aamiaiselle Porvooseen! Mahat täynnä kuljeskelimme vielä onnellisina vanhan kaupungin kauniilla rauhallisilla kujilla ja tunsimme, että olisimme suloisella kaupunkilomalla.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla