Meillä oli tällä viikolla tyttären 5 kk neuvolakäynti.

Olen aina tykännyt käydä neuvolassa.. Jo raskausaika oli mielestäni ihana päästä neuvolaan kuulemaan ohjeistuksia ja tarkistamaan vauvan ja omaa vointia. Olin jotenkin haltioissani Suomen neuvolatoiminnasta, sillä varsinkin ensisynnyttäjälle neuvolakäyntejä oli mielestäni paljon. Nyt tyttären synnyttyä neuvolakäynnit ovat olleet odotettuja juttuja. Onhan se kiva tietää miten vauva on kasvanut ja päästä juttelemaan ammattilaisen kanssa tunniksi omasta rakkaastaan. Toki ensimmäisen kuukauden aikan oli raskasta, tai ehkäpä enemminkin turhauttavaa, juosta avoimessa neuvolassa ylimääräisissä punnituksissa, sillä tyttäremme paino ei neuvolan kriteerien mukaan noussut riittävästi. Mutta nyt nämä kerran kuussa olleet neuvolakäynnit ovat olleet kivoja.

Tällä kertaa neuvolatädin kanssa keskusteltiin aluksi vauvan ruokailuista ja nukkumisesta. Tyttärenihän syö nyt kiinteitä kaksi kertaa päivässä ja illalla saa puuroa. Lounaaksi vihanneksia ja päivälliseksi hedelmiä ja marjoja. Terveydenhoitoja vinkkasi, että kotona vauvalle voi hyvin tehdä "aikuisten" puuroa ja samalla hän rohkaisi tekemään myös itse hedelmäsössöjä, sillä hedelmäsoseet me ollaan ostettu valmiina toisin kuin vihannessoseet isä-ihminen on tehnyt itse. Terveydenhoitaja kannusti imettämään edelleen kiinteiden rinnalla.

Tytär nukkuu yöllä klo 21-08. Alkuviikosta oli öitä, että heräilin syöttämään tytärtä kahden tunnin välein, mutta syynä siihen taisi olla joko vauvan flunssa tai juuri puhjenneet hampaat. Kaksi viimeisintä yötä on mennyt jo paljon paremmin ja viime yönä tytär ei herännyt kertaakaan. Nukkui siis klo 21-08, ihan mahtavaa!!

PAINO 6840g

PITUUS 63,8cm

Tyttären pituus on tähän asti mennyt -2 käyrällä, mutta nousi nyt -1 käyrälle. Paino menee edelleen 0 käyrällä.

Terveydenhoitaja katsoi miten vauvani nousee selältään ylös istumaan kun häntä vedetään käsistä, ja hyvinhän se pää tulee jo pikkuneidillä mukana. Meillä on tyttöni kanssa tapana aina nousta hoitopöydältä kyseisellä tyylillä. Lisäksi neuvolatäti seisotti tytärtä, kuulemma 5 kuukauden iässä vauvan pitäisi ruveta varaamaan painoa jaloille. Tyttäreni sai myös leikkiä lelulla, jolloin terveydenhoitaja näki miten tyttö käsittelee lelua ja vaihtaa kätisyyttää. Lopuksi hoitopöydällä tyttöni kääntyi vatsalleen ja neuvolatäti katsoi miten hän liikkuu vatsallaan ollessaan.

Ikävimmät jutut jätettiin ihan viimeiseksi, kun tytär sai kolme rokotetta: viitosrokote DTaP-IPV tehoste, PCV ja rotavirus. Pistokset toki hiukan itkettivät tytärtä, mutta rauhoittui pian päästyään rinnalle.

Neuvolakorttiin tuli teksti: "Suloinen tyttö. Jokeltelee, hymyilee. Kääntyy, akselin ympäri liikkuu. Tartuu leluun, vaihtaa kätisyyttä. Varpaat löytyneet. 2 hammasta alhaalla. Soseita syö hyvin, viljat, marjat ja kasvikset. Imetys+korvike. Pituutta tullut hienosti."

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla