Joku on sanonut osuvasti, että brunssi on ihmisen parasta aikaa. Olen asiasta samaa mieltä. Olen lasten kanssa käynyt paljon brunsseilla, enkä ole onneksi kohdannut Helsingissä montakaan brunssipaikkaa, jonne en lasten kanssa mieluusti toiste menisi. Mutta sillä minulta kysellään usein lapsiystävällisiä brunsseja, niin ajattelin listata takuuvarmat paikat. Tässä siis minun mielestä viisi lapsiystävällistä brunssia Helsingissä bonusvinkkeineen, joissa jollakin tapaa on otettu lapset kivasti huomioon. Sorry, näissä paikoissa ei ole leikkipaikkaa.

Fazer Kluuvikadun Fazerin brunssi on klassikko. Brunssilla on tarjolla perusjuttuja, joten tämä on aamiaisrakastajalle täydellinen paikka. Brunssin kakkupöytä saa erityismaininnan. Fazerille kokoontuu viikonloppuisin brunssille perheet, ystäväseurueet ja iäkkäämmätkin porukat, pöytävarausta suositellaan. Lapsista on varmasti hauska tulla "karkkikauppaan" brunssille ja Fazerin näyteikkunoissa on aina paljon ihmeteltävää lapsille. Vaunuilla on helppo tulla tilavaan kahvilaan, syöttötuoleja löytyy ja hoitohuone löytyy kahvilan perältä. Bonusvinkkinä mainittakoon Vantaalla sijaitsevan Fazerin vierailukeskuksen brunssi, täällä pääsee samalla käymään iiisossa karkkikaupassa ja halutessaan mennä maksulliselle näyttelykierrokselle.

La Torrefazione (Kamppi) Kampin Kortteliin on todella näppärä tulla lastenvaunujen kanssa, sillä tilaa on, hisseille on tosin valitettavan usein jonoa. Torren brunssi on kiva - siihen sisältyy alku- ja jälkiruokapöytä, valinnainen kahvi tai tee, mehu ja pääruoka-annos. Olen itse aina onnellinen paikoista, joiden brunsseihin kuuluu erikoiskahvi. Syöttötuoleja on ja hoitohuone on samassa kerroksessa ravintoloiden kanssa. Bonusvinkkinä annettakoon, että Korttelissa on myös Sandro, jonka brunsseja monet rakastavat.

Ursula Nyt kesän tullen merenrantapaikat nousevat lemppari brunssipaikoiksi. Kaivariin on kiva tehdä kävelylenkki ja istahtaa välissä brunssille. Merenrannalla lapsille riittää varmasti katseltavaa. Ursulan brunssilla on tarjolla mm. salaatteja, leikkeleitä ja pieniä lämpimäisiä, jälkkäripöytä oli erityisen kiva. Ystävällien palvelu. Vaunuilla pääsee sisälle, mutta sisällä on ruuhkaisea hetkenä hieman ahdasta liikkua vaunuilla. Hoitopöydät ja syöttötuolit löytyy. Paikka ei ota vastaan pöytävarauksia kuin yli 8 hengen seurueille. Tiesitkö muuten, että Ursula laittaa tuottonsa hyväntekeväisyyteen? 

Faro Ruoholahdessa sijaitsevan Faron viikonloppubrunssi on sellainen, jonne mieluusti menisin useastikin. Täällä homma on toiminut moitteettomasti. Paikka on mukavan rauhallinen, joten tänne on miellyttävä tulla lastenkin kanssa, eikä tarvitse pelätä millainen seurue viereiseen pöytään istahtaa. Ravintolan sijainti kanavan varrella on uniikki. Brunssi tarjoillaan kattauksissa. Oivallinen paikka muuten sen jälkeen, kun ensiksi on käynyt kuluttamassa kaikki energiat Ruoholahden HopLopissa.

IPI Kallion IPIssä vallitsee ihana tunnelma ja sisustus kahvilassa on täydellinen. Lauantaibrunssi käsittää herkullisia salaatteja, muutaman lämpimän vaihtoehdon ja ihania makeita. Paikka on todella suosittu, eikä brunssille voi tehdä pöytävarauksia, joten kannattaa toivoa, että löydät vapaan pöydän. Syöttötuoleja ja hoitohuone löytyy. Vaunut voi jättää kahvilan isojen ikkunoiden ulkopuolelle tai tarvittaessa yrittää kiskoa muutaman portaan yli sisälle kahvilaan, hyvä huomioida kuitenkin, että kahvila on kolmessa eri tasossa. Tää on kuitenkin tosi kiva paikka!

Loppuun vielä bonusvinkkinä, että hotellien yhteydessä olevien ravintoloiden brunssit ovat sellaisia takuuvarmoja paikkoja mennä lasten kanssa, näissä ravintoloissa on kuitenkin mietitty monesti asioita lastenkin kannalta. Varmasti hyviä paikkoja ovat esimerkiksi Bro, Krog Roba ja Klaus K. Hienompaa sunnuntaibrunssia kaivatessa, suosittelen Kämpiä, eikö olisikin hienoa päästä vaikka äitienpäiväbrunssille tänne.

Herkullisia ja leppoisia brunssihetkiä teidän perheelle!

Kommentit (4)

Vierailija
2/4 | 

Hyvä hyvä! Sitä vaan, että brunssihan on eri asia kuin aamiainen (esim. hotelleissa).

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Sitä vaan, että ainakin monessa helsinkiläisessä hotellissa, kuten Klaus K, Kämp ja Krog Roba jne., on brunssi tavallisen aamiaiskattauksen jälkeen.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla