Pikaterkut täältä Joukolasta. Jäätiin viikonlopun jälkeen pikkuneidin kanssa tänne viettämään aikaa yhdessä, sillä meillä ei ollut Helsingissä mitään sovittuja menoja. Iloksemme saimme vielä tiistaina ystävättäreni ja hänen puolitoista vuotiaan poikansa meille kylään.

Pari päivää heidän seurassaan menivät todella leppoisasti ja mukavasti. Tälläiset pari päivää kestävät mammatreffit tekivät hyvää.

Parasta tietysti oli, että lapsista oli toisilleen seuraan ja heillä sujui keskenään asiat lungisti. Leikkivät sulassa sovussa samoilla leluilla ja höpöttelivät keskenään. Välillä halailivat tai kutittivat toisiaan jalkapohjista - niin suloista. Asiaa helpotti valtavasti, että lapsilla on melko samanlainen päivärytmi, minkä vuoksi kaikki sujui mielekkäästi.

Itse toki nautin, että läsnä oli koko ajan aikuista seuraa. Tehtiin yhdessä ruokaa, syötiin, ulkoiltiin, saunottiin, käytiin paikallisessa leikkipuistossa ja lasten mentyä nukkumaan valvottiin ja höpöteltiin. Oli ihanaa, että oli toinen luotettava silmäpari seuraamassa, että näillä kahdella vipeltäjällä asiat sujuvat hyvin.

Ystävättäreni on melko viimeisillään raskaana ja itsekin rupesin siinä hiukan kaipailemaan vauvamasua. Pohdittiinkin yhdessä, että millainen hänen arjestaan tulee kahden pienen kanssa, mutta kaikki menee varmasti helposti ja omalla painollaan, sillä hän on mieletön äiti. Meidän perheessä on kyllä todellisuudessa vielä niin paljon vielä opittavaa tyttären kanssa, että ajatus raskaudesta tässä tilanteessa tuntuu kaukaiselta. Mutta kun ei noista vauvoista ikinä tiedä, että milloin suosivat tulla... Nyt olen kiitollinen omasta ainokaisestani ja onneksi pääsen varmasti pian sitten nuuhkimaan ystävän vastasyntynyttä.

Vieraat lähtivät ajelemaan lounaan jälkeen takaisin pääkaupunkiseudulle ja minä nautin nyt kupillisen lattea ja olisin katsonut netistä Ensitreffit alttarissa USA, mutta se ilmestyykin sinne katsottavaksi vasta illalla. Siivoilin ja pesin pyykkiä, samanlaiset ovat kotihommat täällä mökillä kuin kaupungissa. Nyt toivon, että saan kirjotettua tämän postauksen loppuun ennen kuin tytär herää päikkäreiltä. Ulkona tuli juuri taas mieletön sadekuuro, mutta luulenpa, että kohta taas paistaa aurinko ja päästään tytön kanssa hiekkalaatikolle ja keräämään juhannuskukkia päikkäreiden jälkeen. Kovasti on vaihdellut tämä sää, on ollut sadetta, aurinkoa, tuulta, pilvilä ja jopa rakeita.

Illalla saadaan isä-ihminenkin mökille, kunhan selviää ruuhkasta. Olen niin helpottunut, että voin aloittaa juhannuksen vieton ilman autossa istumista. Mitäköhän sitä tekisi ruaksi juhannuksena? Ja suostuisikohan joku sukulaistatäti tulla vahtimaan nukkuvaa tyttöämme, että päästäisiin mieheni kanssa katsomaan juhannuskokkoa?

Olen nauttinut näistä viimeisistä hoitovapaapäivistä täysin rinnoin (paitsi eilen, kun yritän saada itkevää lasta rauhoittumaan ja nukkumaan keskellä yötä parin tunnin ajan). Luulen, että en ole oikein vieläkään käsittänyt, että palaan lähiaikoina takaisin työelämään. Olinhan ajatellut nauttivani vielä koko kesän tällaisista mökki- ja kaupunkipäivistä tytön ja ystävien kanssa. Olen onnellinen, mutta samalla kateellinen, miehelleni joka pääsee viettämään aikaa tyttären kanssa nyt kesällä. Olen kyllä intoa täynnä kun pääsen uusien haasteiden pariin työelämässä. Päivät kotona kun pienen lapsen kanssa ovat pitkälti samanlaisia ja toistavat samaa kaavaa, vaikkakin olisin voinut hyvin jatkaa kotiäitiyttäkin, mutta kun hyvä työtarjous tuli vastaan uralla, oli siihen ilo tarttua. Onni, että mieheni pystyy jäämään kotiin kokemaan kokoaikaisen kotielämän.

Nyt pyykit kuivumaan ja toinen kuppi lattea.

Leppoisaa ja toivottavasti aurinkoista juhannusta sinulle ja perheellesi!

ps. tytär ei ole vieläkään herännyt, vaikka takana jo 2h unta.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla