Ajattelin esitellä mitä kaikkea tyttäreni sai 2v-syntymäpäivälahjaksi. Toivottavasti joku saa tästä ideoita, jos tuskailee mitä hankkisi parivuotiaalle lahjaksi.

Duplo kahvila

Duplo palikoita

muumi-kylpyleluja

taikahiekkaa muotteineen

cupcake-hiekkaleluja

puinen kääretorttu

puisia korvapuusteja

kokkiasu

prinsessamagneetteja

katuliituja ja suojakotelo liidulle

Hapen puinen paloauto

palapeli

 

Kaikki lahjat olivat sekä tyttären mieleen, mistä osoituksena on se, että näillä on jo oikeasti leikitty valtavasti. Ehdottomat suosikkijutut tuntuvat kuitenkin tyttären käytöksen mukaan olevan taikahiekka ja muumi-kylpylelut. Tytär pyytää, että taikahiekka otetaan esille kaapista ja sitten tehdään yhdessä hiekkakakkuja. Hiekkakakkujen teko taikahiekasta on jotenkin terapeuttista ja tästä leikistä nautin siis itsekin. Taikahiekan mukana tuli tosiaan pieni hiekkalaatikko, sekä erilaisia pieniä muotteja, olemme käyttäneet myös tyttären saamia cupcake-hiekkaleluja ennen kuin ne viedään Joukolaan omalle hiekkalaatikolle. Muumeista on tosiaan tullut ihan hittijuttu kylpyilloissa ja ne ovat syrjäyttäneet jopa kylpyankat. Omasta mielestäni nämä muumit ovat niin sympaattisia ja mukavan kokoisia, että ne voitaisiin ottaa mukaan muihinkin leikkeihin.

Synttäreiden jälkeen ollaan pitkästä aikaan rakenneltu Duploja, meillä oli nimittäin pitkään taukoa, että Duplot eivät tyttöä kiinnostaneet. Nyt kun leikit ovat menneet uudelle tasolle ja niissä on jonkinlainen juonikin, niin tuo lahjaksi saatu kahvila on ollut erityisen mieleen. Itse olen ehkä hiukan huono leikkimään, mutta nyt tällaisiin leikkeihin minäkin pystyn, joissa tarjoillaan kahvia ja kakkua, patongit laitetaan uuniin, aurinkovarjo asennetaan asiakkaille estämään paahdetta ja muistetaan välillä rahastaa. Eli kivoja, hiukan jopa opettavaisia, leikkejä ollaan tytön kanssa puuhasteltu.

Puiset pullat ja kääretorttu on herkullinen lisä tyttären leikkikeittiöön. Nykyään saankin päivittäin tyttären valmistamaan pullakeittoa ja kahvia. Herkullista. Ja päälle puetaan tietysti uusi kokkiasu.

Magneetit on edelleen tyttären mieleen ja nuo prinsessa-aiheiset magneetit on kivan tyttömäiset, pitäähän parivuotiaalla ruveta jo olemaan prinsessajuttuja. :) Tyttö asettelee magneetteja pääasiassa magneettiselle puputapetille, mutta usein prinsessat pääsevät mukaan vaunulenkeille ja muihin leikkeihin.

Uusi palapeli oli vähän must-juttu sillä nuppipalapelit rupesivat olemaan aivan liian helppoja. Rupesinkin pohtimaan, että missä vaiheessa taaperoni oikein oppi tekemään palapelejä, kun vielä vuoden vaihteessa jopa nuppipalapelit olivat hänelle haastavia ja palat eivät menneet paikoilleen ja nyt tietää heti mihin pala kuuluu ja saa sen laitettua paikoilleen. Tämä uusi palapeli on sitten kylläkin melko vaikea, tyttö ei vielä osaa etsiä palan oikeaa paikkaa, mutta kun oikea paikka löytyy, niin osaa laittaa tällaisen nupittoman palan kiinni toiseen palaan. Tällaisia palapelejä meillä siis harjoitellaan.

Lisäksi tytär sai mummiltaan jo perinteeksi tulleen Thomas Sabon Charm Club korun, joka tällä kertaa oli suloinen pupu. Lisäksi Hissu sai rahaa lahjaksi ja ne talletettiin hänen omalle tililleen odottamaan jotain tärkeää hankintaa.

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 | 

Tänäkin vuonna ihmettelen suuresti lahjamäärää, todella hyviä lahjoja, mutta että tuo määrä on jotain valtavaa! Ei ihme, et nykyajan lapsista tulee materialismeja ja vaativia kun saavat synttäreillä ja jouluna valtavat määrät lahjoja. Mitä se on sitten isompana, kun osaavat jo vaatia kaikkea, 2-vuotiashan ei vielä osaa vaatia tiettyjä tavaroita itelle, mut kun on tottunut saamaan paljon niin vaatimukset iän karttuessa vain kasvaa! Mutta edelleen totean, että ehkä täällä meillä maalla ollaan sen verran vaatimattomomia, että monesti tuntuu et täällä tyydytään paljon vähempään ja realistisempiin juttuihin kuin mitä kaupungissa on totuttu!

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Ja itse totean jälleen tänäkin vuonna, että mielestäni on ihan ok, että lapsi saa uusia leluja kaksi kertaa vuodessa, jouluna ja syntymäpäivänä. Lapsi kasvaa ja sen myötä myös tarpeet leluja kohtaan kehittyvät, mikä näkyy esimerkiksi näissä syntymäpäivälahjoissa: on kotileikkeihin sopivia juttuja, haastavampia palapelejä ja kädentaitoja kehittäviä juttuja. Lisäksi on ihan ymmärrettävää, että vieraat tuovat lahjoja syntymäpäivänä päivänsankarille ja itse olen siitä todella iloinen ja kiitollinen. Luulenpa, että lapsesta tulee materiaalin perään siinä vaiheessa, jos uusia leluja saisi aina kun niitä haluaa ja lastenhuone olisi jo täynnä hylättyjä rikkinäisiä leluja. Meillä ainakin lelujen määrä on pysynyt todella kohtuudessa, niillä leikitään ja ovat kaikki pysyneet ehjinä. Ja valitettavasti kaupungissa ei koko ajan voi olla ulkona leikkimässä kivillä, kepeillä ja lehdillä - jotka ovat ainakin meidän taaperon mielestä ihan parhaita juttuja.

Vierailija

Todella hyvä kommentti! Aikuiset luovat tarpeita, lapsen tarpeet aivan muuta kuin materiaalisia. Paras lahja lapselle on kotihoito, sitä ei lahjoilla voi voittaa.

Tinzugo
2/10 | 

En kyll antaisi 2 vuotiaalle lahjaksi taikahiekkaa... Meillä ainakin olis mennyt sitä suuhun ihan kokeilun vuoksi vaikka vieressä olis vahtimassakin :D oletko nyt ihan varma mitä varten tuo kineettinen hiekka on? Ei sitä kuulu laittaa tavallisen hiekan sekaan, ihan turhaan mennyttä rahaa siinä vaiheessa jos sinne sen sekaat :/ kineettinen hiekka on tarkoitus olla vähän niin kuin muovailuvahan korviketta. Vai laitatko myös muovailuvahatkin hiekkalaatikkoon?

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Meidän tyttö on sen verran fiksu, että ei laita mitään muuta suuhunsa kuin ruokaa ja juomaa. :)

Ei tuohon taikahiekkaan tarvitse mitään joukkoon sekoittaa, se oli valmista käytettäväksi heti. Taikahiekka näyttää tavalliselta hiekalta, mutta on koostumukseltaan ennemminkin muovailuvahaa, eli pysyy hyvin kasassa ja siitä on sen vuoksi kiva tehdä hiekkakakkuja. Ja me ollaan kyllä leikitty taikahiekalla sisätiloissa, eikä viety sitä ulos.

Vierailija
3/10 | 

Häiritsee suunnattomasti jos joskus tänne eksyy ja lukee näitä harvoja kommentteja, ettei blogin kirjoittaja osaa ottaa kyseenalaistavia ja moittivia kommentteja sivistyneesti, vaan vastaukset ovat luokkaa "loukkaannuin". Miksi näin? Jos leikkiin ryhtyy, leikin kestäköön ja muiden mielipiteistä voi oppia.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Eli sinun mielestä bloggaajien pitäisi niellä kaikki kommentit pureskelematta? Meinaatko, että loukkaannuin tuosta kun joku kommentoi, että lapseni on saanut liikaa syntymäpäivälahjoja, mielestäni vastasin siihen samaan asiaan taas ihan ystävällisesti. Tottakai perustelen omia näkemyksiäni ja mun mielestä on vaan jotenkin naurettavaa, kun näin pienistä asioista ja kevytmielisestä postauksesta  nousee tavallaan haloo.  Toki keskusteluista ja kommenteista voi oppia, en vaan näe nyt tilannetta, että lapseni leikkisi pelkästään käpylehmillä ja  tuohiveneillä. Olisi muuten kiva, että uskaltaisit kommentoida muutenkin kuin anonyymisti. :) Aurinkoista kevättä sinullekin.

Vierailija
4/10 | 

Hei,

Älä välitä muutamista kommentoinneista.

Aivan aluksi haluan sanoa, kiitos postauksesta. Aivan loistava, toivottavasti jatkat muinakin vuosina. Kaivan tämän listauksen esiin kun kummityttöni 2 v synttärit lähenee.

Toisekseen mielestäni lahjamäärä on aivan kohtuullinen, eikä siinä varsinkaan ole mitään turhaa. Kineettinen taikahiekka on aivan loistava juurikin 2 vuotiaalle. Ei meidänkään 2 vuotias ole kertaakaan kyllä suuhunsa laittanut (sai joululahjaksi) ja toisekseen tätä samaa hiekkaa käytetään paljon myös päiväkodeissa.  Tässä aivan loistava lahja, jota jatkossa voi täydentää ja jonka mielenkiinto riittää pitkälle kun taidot karttuvat.

Ja loppuun vielä olet mielestäni kommentoinut perustellusti ensimmäiselle lahjamäärän kritisoijalle, lahjojen tarpeellisuutta. Kyllähän lapset kasvaa ja tarpeet sitä mukaan. Luonnonmateriaalit ovat aivan parhaita leluja myös pienelle, mutta sen lisäksi on kiva olla kunnon lelut. Kumpikaan näistä ei sulje toisiaan pois.

Vielä kysymys; uskallatko luvata koska päiväkoti postaus tulee ulos? =)

Mukavaa alkanutta kesää koko teidän perheelle!

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Aamen ja kiitos! :)

Toinen vaihtoehto kineettiselle hiekalle olisi muovailuvaha. Mutta haiseekohan ne edelleen edelleen yhtä pahalta kuin omassa lapsuudessa?

Päiväkotipostaus etenee hitaasti, mutta varmasti. Olen jo saanut listattua ajatuksiani ranskalaisilleviivoille, nyt vaan pitäisi ehtiä jäsentämään ne lauseiksi ja joku kuvakin olisi postaukseen kiva. Mutta jos lupaisin, että toukokuun aikana juttu päiväkotielämämme plussista ja miinuksista olisi julki.

Vierailija

Meillä on pojilla myös muovailuvahaa ja ainakin ne tuoksuvat oikein miellyttävälle. Itsekin aikanaan mietin sitä järkyttävää muovailuvahan hajua, jonka lapsuudesta muistaa. Kaikki kehittyy niin myös nämäkin näköjään. =)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla