Kaupallinen yhteistyö Fisher Pricen kanssa

Meidän 2,5-vuotiaalla tytöllä on mielestäni melko kohtuullinen määrä leluja kotona. Välillä olen jopa miettinyt, että onko vaihtoehtoja liian vähän, mutta todennut heti perään, että leluja on kuitenkin laidasta laitaan. Lastenhuoneesta löytyy sekä perinteisiä tyttöjen että poikien leluja.

Tyttären lelut koostuvat selkeistä kokonaisuuksista - palikat, duplot, tornit, pehmolelut, eläimet, ponit, keittiöleikit, nukkeleikit, muumitalo asukkaineen, pallot, puulelut ja autot. Mieheni kanssa emme ole halunneet mitenkään rajoittaa millaisia leluja tytölle kertyy, mutta kyllä sen huomaa kuinka ihan huomaamatta omalla lapsuudella ja lapsuudenaikaisilla haaveilla on ollut vaikutusta leluhankintoihin.

Muistan kuinka lapsena haaveilin, että minulla olisi oma autorata. Kylläpä olisi ollut hienoa ohjata autoja ympäri ja ympäri rataa, lisäksi mielestäni parkkitalot olivat tajuttoman mielenkiintoisia leluja. En kuitenkaan koskaan saanut omaa autorataa taikka autotaloa, tämä valtava pettymys (julma lapsuus minulla :) ) on ehkä osasyy siihen, että olen ollut iloinen, että oma tyttöni on saanut pikkuautoja ja muitakin poikien leluja. Tyttäremme uusin suosikkilelu onkin Ficher-Pricen Little People Race and Chase parkkitalo. Kyseessä on pelastusasemarakennus, josta hälytystehtäviin starttaavat sekä palo- että poliisiauto. Tytär bongailee ulkona olleessaan suurella innolla piipaa-autoja, joten en yhtään ihmettele, että hän on tästä hälytysasemasta täpinöissään. Little People pelastusasema on tarkoitettu 1,5-5-vuotiaille lapsille. Pienet lapset oppivat aluksi ajeluttamaan autoja, sitten kuljettamaan niitä ramppia pitkin ylös ja alas ja vanhemmat lapset rupeavat muodostamaan sitten tarinoita talon ympärille. Hissun mielestä on parasta kun paloauto lähtee sammutustöihin ja hän saa vapauttaa auton hurjaan vauhtiin rampin yläpäässä.

Meidän taaperomme taitaa eniten viettää aikaansa leikkikeittiönsä ääressä ja välillä lähtee vaunulenkille Aino-nukkensa kanssa. Hissun keittiöstä löytyy astioita, keittiökoneita ja ruokia. Keittiöleikit käsittävät usein leipomista, kahvinkeittoa ja retkieväiden valmistelua, joka johtaa usein siihen, että lähdemme piknikille olohuoneen sohvalle tai vanhempien makuuhuoneeseen. Kotileikkeihin kuuluu myös ehdottomasti kauppaleikit, jonka keskipisteenä on Fisher-Pricen klassikko kassakone. Pehmolelut ja eläinhahmot ovat olleet pitkään kaksivuotiaamme suosikkileluja. Tyttö järjestelee eläimiä riviin, piilottelee niitä pitkin kotia ja luo erilaisia keskusteluja eläinten keskuudessa. Nyt viime aikoina Hissu on myös innostunut minun vanhoista My Little Ponyista, tästä olen innoissani, sillä itse tykkäsin lapsena leikkiä hirmuisesti poneilla, joten ihana päästä tekemään sitä nyt oman tyttären kanssa.

Perinteisten lelujen lisäksi lastenhuoneesta löytyy oma kirjahylly kirjoineen. Meillä luetaankin satuja päivittäin useampaankin otteeseen. Omien kirjojen lisäksi käymme viikoittain kirjastoautossa ja kirjastossa, näissä paikoissa asiointi onkin hauskaa yhdessätekemistä ja lainatuilla kirjoilla on aina erityinen asema kotona. Kirjastonkirjat pidetään omalla paikallaan kotona ja on aina hauska huomata kuinka laina-ajan aikanakin ehtii tietyistä kirjoista tulla niitä suosikkeja, joita luetaan päivittäin. Palapelit, pelit ja piirustusvälineet kuuluvat myös kaksivuotiaamme päivittäisiin puuhasteluihin lelujen ja kirjojen lisäksi.

Meidän kaksivuotiaamme saa pelata mobiilipelejä älypuhelimillamme maksimissaan pari kertaa päivän aikana, ollaan ladattu puhelimiin Duplon ja Pikku Kakkosen pelejä. Tämän lisäksi lapsemme saa ruutuaikaa katsomalla aamulla piirrettyjä telkkarista ja joinain iltoina Pikku Kakkosen. Olinkin pitkään sitä mieltä, että taaperomme ei tarvitse omaa tietokonetta. Mutta kun tytär sai Fisher-Pricen Laugh & Learn Laptopin niin ei ollut epäselvää, että kannettavasta tuli välittömästi hittijuttu. Läppäriä suositellaan 6kk ikäisestä lähtien, mutta itse kyllä sanoisin, että tämä lelu sopii täydellisesti vasta nyt kun  lapsi rupeaa oikeasti kiinnostumaan ja ymmärtämään aikuisten omien laitteiden perään. Kannettavassa on kolme eri tasoa, jotka ovat suunniteltu eri-ikäisille lapsille ja sisältävät erilaisia opettavaisia juttuja. 2,5-vuotiaamme tykkää vaihdella eri tasojen välillä. Tasoilla 1 ja 2 opetetaan muun muassa numeroita, värejä, muotoja ja kirjaimia. Taso 3 on vaativin ja se kannustaa lasta käyttämään omaa mielikuvitustaan. Nykyään meillä kuuluukin usein Hissun höpöttelevän tietokoneestaan: "Mulla on oma tietokone! Mikä tietokone sinulla äiti on? En osaa etsiä Antti Tuiskua enkä vauvakuvia täältä koneelta! Minulla on tällainen pieni tietokone. Mä teen vähän töitä nyt tässä tietokoneella".

Millä teidän kaksivuotiaat leikkii? Ovatko teidän tytöt kiinnostuneita autoista tai pojat nukeista? Saako teidän taaperot pelata tietokoneilla/tableteilla/puhelimilla?

Kommentit (1)

Maija (StyleC)
1/1 | 

Aika samanmoisia leikkejä meidän kohta 2-vuotiaalla. Tyttö ei juurikaan leiki nukeilla, mutta pehmolelut ja keittiöleikit ovat kenties kaikkein suosituimpia juuri nyt. Hittejä ovat myös autot, joilla päristellään (piipaa -autot on kovaa kamaa täälläkin ja olen myös miettinyt jotain tuollaista autotaloa hänelle..) ja dublot, piirtämisen ja palapelien lisäksi. Kirjoja luetaan myös paljon joka päivä. Telkkaria hän ei vielä katso tai pelaa mobiilipelejä: ainoastaan muumeja hän on muutaman kerran saanut katsoa iskän kanssa tabletilta. Ja valokuvia hän jaksaisi katsoa kännykältä miten kauan tahansa (joten sitä on jouduttu rajoittamaan). Keskittymiskyvyssä on viime aikoina tapahtunut huimaa kehitystä ja hän jaksaa jo kuunnella kokonaisen sadunkin: hän on aina tykännyt hirveästi kirjoista, mutta pitkään se oli sellaista kuvien katselua. Nyt olenkin miettinyt, että myös lastenohjelmat voisi varmaan pian olla hänelle kivoja, kun alkaa jo jaksaa seurata tarinaa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla