Hoksasinpa viimein huoltaa vauvansiirtimen uutta tulokasta varten (lue: vaimo on puhunut asiasta ainakin kuukauden, mutta huomenna on ollut hyvä päivä). Puoliso on hoitanut vaunujen korin entrauksen, joten minulle jäi vain runkoon ja alustaan liittyvät jutut.

Vauvansiirtimemme on Mutsyn 4Rider. Kevyttä, eturenkaistaan kääntyvää rynnäkköpanssarivaunua on käytetty paljon. Ja mitä erilaisimmissa olosuhteissa. Sen kyllä huomasi, kun laite haettiin varastosta sisälle: renkaat nuljusivat, mekanismit takeltelivat ja pari mutteriakin oli samassa pisteessä kuin omat ruuvini.

Ähersin rungon ja alustan kanssa tunteroisen. Kylläpä tuli hyvä mieli! Aivan kuin vermeen käyttötunneista olisi pyyhitty puolet pois. Kyllä nyt pienokaisen kelpaa ratsastaa unen maahan mustalla hevosellaan. Ja mikä vielä tärkeämpää: siirrintä on jälleen mukava käyttää. Turvallisuuskin saattoi parantua.

Check list ei-kangasosien huoltoon:

1) Tarkista laakerit. Jos välystä löytyy, niin kiristä tai lisää vaseliinia mikäli mahdollista. Jotkin laakerit voi myös vaihtaa, mutta se vaatii jo hieman perehtymistä. Mutsyissä on eturenkaissa valetut liukulaakerit (halpa ja huono ratkaisu). Pahasti väljäksi päässeet laakerit sai kuitenkin kiristettyä. Vaunut kulkevat suorempaan seuraavalla käyttökerrallaan.

2) Tarkista mahdolliset vaijerit. Jos kulku on tahkeaa, rasvaa ja liikuttele edestakaisin.

3) Lisää hienovaraisesti rasvaa niveliin ja mekanismeihin. Käytä rasvattua kohtaa muutama kerta. Pyyhi ylimääräinen rasva pois. Huomaa myös irrotettavien rattaiden mekanismit! Mutsyn työntöaisan pituussäädön salpa takelteli. Kaksi suihkaisua ohutta rasvaa korjasi vian. Eturenkaiden irrotusmekanismi nuortui samalla huollolla neljä vuotta.

4) Tsekkaa jarrut. Toimivathan edelleen luotettavasti?

5) Jos ja kun kopan voi irrottaa rungosta, tarkista että kiinnitys on edelleen tolkuissaan.

6) Tarkista kaikkien pulttien ja muttereiden kireys.

Bonus) Mieti, voisiko vaunuihin lisätä heijastimia vaikkapa heijastinteipin avulla. Vaunuissa on luvattoman huonosti alkuperäisasennettuna näitä tuiki tärkeitä varusteita! Tämän tajusin vasta kuvia ottaessani ja skarpata pitää.

 

Vaunujen vuosihuoltoon ei ainakaan 4Riderin tapauksessa tarvittu pakillistakaan työkaluja:

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Lasten kanssa päivät ovat pitkiä, mutta vuodet lyhyitä. Isäkuukaudet kertoo koti-isän näkökulmasta miksi.

Tämä on isäblogi perhe-elämästä kolmen lapsen kanssa. Täällä kuulostellaan riemunkiljahduksia ja ankeuden parahduksia rivarikämpässä. Kuultavaa riittää, sillä tenavat ovat syntyneet -11, -14 ja -16. Äänekkyyden vastapainoksi perheemme viihtyy keskittymistä vaativan tekemisen parissa sekä ulkona.

Kirjoittaja on univelkainen isä sekä aviomies, jonka luonnehdintaan riittää kolme hashtagia: perhe, liikunta ja kokeilintätäitse.

Isäkuukaudet löytyy myös Facebookista, Instagramissa ja Blogit.fi:stä. Olet tervetullut seuraamaan ja ennen kaikkea keskustelemaan!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Instagram