“En tykkää kaupassa käymisestä”, nurisee vanhin lapsemme, kun pitäisi lähteä mutkittelemaan marketin hyllyjen väliin.

“En minäkään. Siellä vain on käytävä, jos meinaa syödä”, lohdutan.

Vaikuttaa tutulta, mikäli olet kaveerannut Isäkuukausien kanssa. Kirjoitin keskustelusta ja sen selättämisestä melko kattavasti maaliskuussa. Postauksen FB-keskustelussa uskollinen Isäkuukausien seuraaja vinkkasi: “Sitten kun osaavat lukea voi tehdä oman helpon kauppalistan per lapsi.” No, kolme- ja viisvee eivät vielä osaa, mutta päivänä muuanna Duploilla leikkiessämme tuo lause ja silmien havaitsemat palikat kolaroivat aivoissani.

Yhteentörmäyksen lopputulos näkyy kuvassa: molemmille pieni kauppalista Duploista. Idean ansiosta muksujen peukut pongahtivat reippaasti pystyyn, kun kauppaanlähtöhalua jälleen kerran tiedustelin. Seniorijuniori itse asiassa ideoi merkityksiä noille kuvattomille palikoille: “Vihreä on salaattia, vaalean sininen vichyä, punainen makkaraa!”

Kaupassa keräsin palikat sitä mukaa taskuuni, kun nassikat olivat nostaneet palikkaa vastaavan tuotteen rullilla ja työntökahvalla varustettuun kanihäkkiin.

Tytsyn listalla oli siis omppuja, kaurahiutaleita, kalapuikkoja ja vichyä. Pojalla puolestaan porkkanoita, salaattia, banaaneita ja maitoa. Ja kuten molempien listojen ensimmäisestä rivistä näkyy, vaimo sai erikoisen kauppalistan ansiosta rehuja, vaikka kukkaähky käsittääkseni häntäkin edelleen vaivaa. Rehellinen ollakseni kukkien lisääminen listaan oli lasten idea.

Jälleen sai huomata, kuinka pienet asiat ovat (lapsille) isoja. Tyttö jutteli vielä nukkumaan mennessään listastaan ja muisti omat tuotteensa.

ps. Kesäkuun ensimmäisenä päivänä ja kyllä, pipot päässä kauppaan. Puolenkymmentä astetta lämmintä, pohjoistuuli ja päivällä jopa räntää. Erikoinen kesän alku.

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Lasten kanssa päivät ovat pitkiä, mutta vuodet lyhyitä. Isäkuukaudet kertoo koti-isän näkökulmasta miksi.

Tämä on isäblogi perhe-elämästä kolmen lapsen kanssa. Täällä kuulostellaan riemunkiljahduksia ja ankeuden parahduksia rivarikämpässä. Kuultavaa riittää, sillä tenavat ovat syntyneet -11, -14 ja -16. Äänekkyyden vastapainoksi perheemme viihtyy keskittymistä vaativan tekemisen parissa sekä ulkona.

Kirjoittaja on univelkainen isä sekä aviomies, jonka luonnehdintaan riittää kolme hashtagia: perhe, liikunta ja kokeilintätäitse.

Isäkuukaudet löytyy myös Facebookista, Instagramissa ja Blogit.fi:stä. Olet tervetullut seuraamaan ja ennen kaikkea keskustelemaan!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Instagram