Kirjoitukset avainsanalla kieliposkessa

Chuck Norris muistaa mitä rokotuksia ja milloin hänen lapsensa ovat saaneet.

Chuck Norris ei pelkää Legojen päälle astumista. Legot pelkäävät Chuck Norrisin astuvan niiden päälle. 

Chuck Norris ja lapset eivät myöhästy. 

Chuck Norris saa lapset yhtäaikaa päiväunille.

Chuck Norris sanoi kerran ei. Lapsi uskoi.

Chuck Norrisilla ei ole työpisteellään lastensa kuvia. Hänellä on työpisteellään lastensa pukliharsot.

Chuck Norrisin lapset luulevat, että Känkkäränkkä on satuhahmo.

Chuck Norris vaihtaa kakkaroskiksen pussin hengittämättä kertaakaan.

Chuck Norris on aina ylpeä ja iloinen, kun huomaa lapsestaan, että uusi kausi on alkanut.

Chuck Norris ei mene lasten kanssa neuvolaan. Neuvola tulee Chuck Norrisin lasten luo.

Chuck Norris ei pelkää itkupotkuraivareita. Itkupotkuraivarit pelkäävät Chuck Norrista.

Chuck Norris ei koskaan sekoita keitettyä makaronia ja jauhelihaa kutsuen sitä lounaaksi.

Chuck Norrisin lasten kotia ei tarvitse siivota koskaan, koska koti ei koskaan sotkeennu.

Chuck Norris voi syöttää kaurapuuron puolivuotiaalle ilman ruokalappua ja sotkematta vaatteita.

Chuck Norrisin lapsille ruutuaika tarkoittaa päivittäistä tuntien määrää, jonka isä on näkynyt televisio-ohjelmissa.

Chuck Norris onnistuu kakkatarpeen ennakoinnissa ennen toppahaalarin pukemista.

Chuck Norris osaa pestä kaksivuotiaan hiukset suihkussa niin, ettei lapsi itke.

Chuck Norris ei tiedä, mitä koliikki tarkoittaa.

Chuck Norris ei perustele, miksi hän jäi isänä hoitovapaalle. Elämä perustelee sen.

Chuck Norris ei koskaan lisää makaronin ja jauhelihan muodostamaan paniikkipataan herne-maissi-paprikaa uskotellen itselleen tarjoavansa lapsilleen kasviksia.

Mainitse riittämättömyyden tunne ja Chuck Norris kysyy, että anteeksi mikä?

Chuck Norris tarjoaa lapsilleen viikossa kaksi kertaan eettisesti kestävää kalaruokaa. Kalalajeja monipuolisesti vaihdellen.

Chuck Norris osaa vastata, kun lapsi kysyy miksi. Aina.

Kun Chuck Norrisilta kysyy, mikä on hänen kovin saavutuksensa, hän vastaa empimättä: "Lapseni!"

Chuck Norris ei selaa sosiaalista mediaa lapsia syöttäessään. Chuck Norris lukee lapsia syöttäessään Isäkuukausia.

Chuck Norris tykkää Isäkuukausien Facebook-sivusta. Tykkää sinäkin!

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Poika temppuilee voimistelurenkaissa. Hän haluaa näyttää jotakin, mutta kädet ovatkin väsyneet, eikä temppu onnistu. Tulee ehdotus: “Odotetaan vähän, että kädet latautuu!”

Keskimmäinen käy kierroksilla nukutuksen aikana. Olen sanonut jo monta kertaa, että nyt nukutaan. Sanon vähän painokkaammin. Tyttö vastaa: “No, olkoon menneeksi!”

Eskarilaisen kaveri kerää jalkapallokortteja. Poitsilla ei ole pelaajista mitään hajua, mutta tarinaa riittää. Puheessa vilahtelee kaksi pelaajaa ylitse muiden: Tornado ja Messinki.

Ollaan kylässä. Eskarilainen pelaa isäntäperheen ikätoverin kanssa Pleikkaa koko kyläilyn ajan. Käyn sanomassa, että mahtaako harmittaa jälkikäteen, kun koko kyläily tuli pelattua ja muiden lasten kanssa ei tullut leikittyä. Eskarilainen vastaa: “Ei taatusti harmita!”

Keskimmäinen tulee aamulla sänkyymme heräilemään ja kolhii pimeässä hieman itseään. Hän tietää, että pitää olla hiljaa, koska nuorimmainen nukkuu vielä. Mutta kolhiintunutta kättä pitäisi puhaltaa: “Puhalla sinä! Jos minä puhallan, niin tulee vahingossa vihellystä!”

On esikoisen syntymäpäivän aamu. Perhe on herännyt muutamaa minuuttia aikaisemmin. Päivänsankari ei malta enää odottaa, vaan käskee: “Alkakaa jo laulaa minulle!”

Jutellaan esikoisen kanssa siitä, että toisten ulkonäön arvostelu ei ole hyvää käytöstä. Tarkennan, että kehua voi, mutta moittia ei saa. Eskarilainen kysyy: “Voiko sanoa, että sinulla on mahtava ulkonäkö?”

Päivä paloasemalla -tapahtuman jälkeen esikoinen intoutuu “juoksemaan” paloaseman jäisellä pihalla. Liu'uttaa siis jalkojaan jäällä niin, että “juoksee” paikallaan: “Katso iskä, palomiesten juoksumatto!”

“Riita poikki ja voita housujen väliin”, tuumasi keskimmäinen nahistelun päätteeksi.

Edellinen osa lasten ikimuistoisista lohkaisuista: Korkeampi kuin kolmekymmentä papparaista päällekkäin eli lasten suusta - vol.4

ps. Kuvassa keskimmäisen äidilleen tekemä pieni tarkkaavaisuustehtävä: "Etsi viisi eroavaisuutta".

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kahdeksan enemmän ja vähemmän käytännössä huonoimmaksi havaittua sisustusideaa lasten huoneisiin. Näitä saa vapaasti ottaa käyttöön ja mielellään jakaa kuvia somessa epäonnistumisista. Vertaistukihan on parasta tukea ja vahingonilo aidointa iloa.

Jos rehellisiä ollaan, niin ideoita on seitsemän plus yksi, koska viimeistä ei onneksi ole testattu käytännössä.

1)Matto, jota ei voi pestä. Kun kannat sen lastenhuoneeseen, voit olla varma, että noro tulee kylään viikon sisään.

2)Lasten tynkä sänky. Siis sänky, joka ei ole täyspitkä. Tajuat miksi lyhyt sänky on kahjo ostos, kun makaat painajaisesta tärisevän lapsen vieressä mutkalla kuin Lemminkäisen äiti Tuonelan joella. 

Voin vannoa, että 155 cm sängyssä nukuttaminen tuntuu ainakin yhtä pahalta miltä se näyttää!
Voin vannoa, että 155 cm sängyssä nukuttaminen tuntuu ainakin yhtä pahalta miltä se näyttää!

3)Seinähylly. Se näyttää lapsen silmin haasteelta - pystytkö kiipeämään, kauanko roikut. 

4)Kallis valaisin. Joo, se on mukava vauva-aikana. Mutta lapset kasvavat ja leikit muuttuvat. Muistan omasta lapsuudestani vieläkin särkyvän lasin äänen, joka aiheutui sählymailan ja valaisimen nopeasta kohtaamisesta. 

5)Koukkujen tai hyllyjen kiinnittäminen huonosti kipsilevyseinään. Tai no, irti revennyt kiinnitys on kyllä omalla tavallaan modernia sisustusta.

Ei. Kuva ei ole väärin päin. Kuvan koukku vain on kiinnitetty typerästi kipsilevyseinään.
Ei. Kuva ei ole väärin päin. Kuvan koukku vain on kiinnitetty typerästi kipsilevyseinään.

6)Mäntyiset huonekalut. Kuvastossa nättejä. Ajatuksissa hyvää suomalaista puuta. Käytännössä mänty on kuin pehmisjäätelö - pelkillä ikenillä pystyy puremaan siihen hampaan jäljet ja pehmolelunkin osumasta jää kraateri. 

7)Valkoinen seinämaali. En voi kuvitella, että pystyisin pitämään valkoisen hupparin yhden päivän ajan valkoisena. Miten saatoin joskus kuvitella (tai edes myöntyä kuvittelemaan vaimon kanssa), että lasten huoneiden seinät pysyisivät kirkkaan valkoisina?

8)Tappajalipasto. Virhe ei ole ostos, vaan se, että lipastoa ei kiinnitä seinään. Moni lipasto kaatuu oikeasti päälle, kun laatikot vetää auki ja käyttää niitä portaina. Alkuperäinen ja oIKEA tappajalipasto on tietysti Malm, mutta kilpailijoilta löytyy ihan yhtä mustiin uutisiin johtavia huonekaluja.

Bloggaajakollegoilla on tarjota onnistuneempia sisustuspostauksia. En kuvitellut kolmea -blogissa muutetaan lasten huone koululaisen huoneeksi ja Mirvan menomatkoissa esitellään ikuisuusprojektilta tuntunut tytön huone.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 • Olen lähdössä töihin, mutta tällä kertaa etätöihin. Joka aamuiseen tapaan tytsy toivottelee: “Ajele varovasti!” Naurahdan ja sanon, ettei tarvitse ajella, kun teen töitä makkarista. Tyttö jatkaa samaan hengenvetoon: “Kävele varovasti!”
 • Lapset ja vaimo lähtee mummilaan. Jään siis yksin, YKSIN, kotiin. Uumoilen lasten kuullen, että kyllähän tulee kämpässä hiljaista. Vanhin haluaa auttaa: “Mutta voit sinä rääkyä välillä täällä!”
 • Keskimmäisen nimitys kynsilakalle: “syntilakka”.
 • Lapset ja vaimo tulevat vastaan junalle. Autossa viisvee kysyy: “Oliko junassa mukavaa? Teitkö kärrynpyöriä? Seisoitko käsilläsi?”
 • Viisvee on käynyt korvasienessä isovanhempien kanssa: “Ei löytynyt korvasieniä. Löytyi jotain paljon, paljon parempaa. Löytyi ikivanha panostajan räjäytyslanka.”
 • “Tänään on huominen”, totesi keskimmäinen, kun puhuttiin siitä, että huomenna lähdetään kesäpaikkaan.
 • “Olen lapsuuttani vanhempi”, totesi poju ex tempore leikkipuistossa.
 • Kaivan tikkua neulalla pois omasta sormestani. Junnut seuraa toimitusta. Seniori juniori tuumaa: “Niin kuin Holby Cityn sairaala. “
 • “Rasvatintti”, totesi viisvee talitintin nähdessään.
 • Viisivuotiaan toinen irtoava hammas on heilunut reilusti pari päivää. Yhtäkkiä hän ilmoittaa: “Hampaani irtoaa noin puolen tunnin kuluttua!”
 • Äiti toteaa: "Älä muuta sano!" Poika vastaa: "Miksi minä sanoisin muu?"
 • Pesin kiikkua ulkona ja katsoin sivusilmällä, että miten lapsilla oleva iso kastelukannu on niin raskas kannettava, vaikka poju juuri tyhjensi sen. Nopean tutkimisen jälkeen selvisi syy. Kannu lähes täynnä hiekkaa. Tyttö siihen selittämään: "Teimme kaadettavaa mämmiä!"
 • Ollaan lähdössä pojan kanssa lentomatkalle. Selitän ettei turvatarkastukseen saa viedä nesteitä, eikä teräviä esineitä. Keskustelu jatkuu. Sanon, että aamulla herätään, pestään hampaat, sitten puhtaat vaatteet päälle ja lähdetään lentokentälle. Poju kysyy, saako pukea heti herättyään. Totean, että pestään kuitenkin tällä kertaa ensiksi hampaat, ettei vaatteet ainakaan sotkeudu. Poju heittää vitsiksi: “Eikö turvatarkastukseen saa viedä tahrojakaan?”

Lisää lastemme laukomia: Lasten suusta - osa 1 ja Lasten suusta - osa 2.

Muiden Vauvan bloggaajien jälkikasvun välähdyksiä Hurlumhei-blogin Kuukauden tähtihetkissä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Lasten kanssa päivät ovat pitkiä, mutta vuodet lyhyitä. Isäkuukaudet kertoo miksi.

Tämä on isäblogi perhe-elämästä kolmen lapsen kanssa. Täällä kuulostellaan riemunkiljahduksia ja ankeuden parahduksia rivarikämpässä. Kuultavaa riittää, sillä tenavat ovat syntyneet -11, -14 ja -16. Äänekkyyden vastapainoksi perheemme viihtyy keskittymistä vaativan tekemisen parissa sekä ulkona.

Kirjoittaja on univelkainen isä sekä aviomies, jonka luonnehdintaan riittää kolme hashtagia: perhe, liikunta ja kokeilintätäitse.

Isäkuukaudet löytyy myös Facebookista, Instagramissa, Blogit.fi:stä, Bloglovinista ja jossain määrin myös Twitteristä. Olet tervetullut seuraamaan ja ennen kaikkea keskustelemaan!

Blogiarkisto

2017

Instagram