Kirjoitukset avainsanalla kieliposkessa

Selailin puhelimeni kuvia. Alkoi huvittaa. Onhan siellä lapsiperheen arjesta monenlaisia otoksia. Hyvin monenlaisia. Tässä TOP5-erikoisuudet!

Pääkuvan tilanne on klassikko - kenkien suojapussit ovat jääneet riisumatta eskarin eteisessä. Tuollaisen kuvan kun lähettää puolisolle, saa vastaukseksi lakonisen kysymyksen: "Huomasitko eskarin vai työpaikan pihalla?"

Nämä ovat niitä kuvia, joiden merkitystä perheettömän saattaa olla vaikea käsittää. Vauvan ensimmäinen pottalirihän se siinä WhatsAppin läpi fiilisteltynä. Voin kertoa, että puhelimeeni on piipannut joskus jäykempääkin tavaraa.

Kämpän sotkusta lienee kuvia jokaisella isällä tai äidillä. Tämä on piristävä poikkeus. Otoksen juju on siinä, että syöttötuoli on puhdas. Meillä tällainen omituisuus toistuu säännöllisesti puolen vuoden välein ja kummallisuutta kestää maksimissaan kaksi tuntia.

Ei, se ei ole pölypallo. Ei mannaryyni. Ei edes lasten kevyen liikenteen väylältä löytämä aarre. Se on kiireessä otettu dokumentaarinen kuva irronneesta hampaasta. Ehkä vähän kaukaa otettuna. WhatsApp-viestin saate on simppeli: "Nyt se irtosi!"

Paita väärinpäin! Mikäs tämän uutuusarvo on? Tietenkin se, että lapsi on pukenut itse!

Tässä kuvassa ei ole ulkovaatteita sikin sokin. Tässä kuvassa on tsemppipyyntö. Kun tällainen kuva ravistaa puhelinta kesken työpäivän, oikea vastausviesti kuuluu jotenkin näin: "Kävitte ulkona, vaikka oli tuollainen pakkanen? Arvostan!"

Tällaista ja muuta arkeamme pääset seuraamaan, kun tykkäät Isäkuukausien Facebookista tai Instagramista. Myös suomalainen blogit.fi on ihan kätevä alusta Isäkuukausien stalkkaamiseen.

Kommentit (8)

Isäkuukaudet
Liittynyt9.11.2016

Jep! Nämä ovat tosiaan sellaisia todellisia arkimuistoja.

Siinä mielessä WhatssApp (tai mikä tahansa pikaviestinsovellus) on hyvä, että siellä lähetettäväksi tulee kuvattua tällaisia asioita, joita välttämättä muuten ei kuvaisi lainkaan. Ja kuitenkin kuva kuljettaa nopeasti takaisin tilanteeseen, jopa tunteeseen, kun jälkikäteen selaa kuvia.

ShittySarianna
Liittynyt9.1.2018

Hahah, tää on kyllä ihan loistava! Omasta puhelimesta löytyy paljon kuvia vauvasta, joissa pää rajattu pois. Eli siis hänen vaatteistaan, jotka isi pukenut aamulla ja yhdistelmät on aina aika.....mielenkiintoisia ;)

Isäkuukaudet
Liittynyt9.11.2016

Tuo on varmasti yksi yleinen kategoria lisää tähän liittyen! Mutta silti mun sympatiani menevät tässä tapauksessa kyllä miehesi suuntaan ;)

Isäkuukaudet
Liittynyt9.11.2016

Kiitos! Heh, kuten vihjailin, minullakin on puhelimessa sellainen kuva, mutta valitsin "häveliäisyyssyistä" tuon nestemäisen kuvan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Jouluaattoyönä poju tulee vessaan puolen yön aikaan. Mielessä pyörii unenpöpperöstä huolimatta lahjaksi saatu autorata. “Siihen näytti olevan laatikossa niitä sähkönjohtimia varaosina. Ne pitää vaihtaa, kun entiset kuluu.” Myöntelen ja kysyn, että mistähän se nyt tuli mieleen. Uninen vastaus: “En minä kuule sitä tiedä!”

Tyttö katsoo tiputtavia jääpuikkoja mummilan räystäässä ja toteaa: “Jääpuikot tyhjenee!“

Poju pelaa läpi Pikku-Kakkosen tablettipelin, jossa Ritari pelastaa prinsessan lohikäärmeen häkistä. Pelin viimeisestä kohtauksesta kuusivuotias kertoo: “Sitten häkki aukeaa ja prinsessa ja se ukko sydämöivät!” (Häkistä tulvii sydämiä ruudulle prinsessan vapautuessa.)

Keskimmäinen on väsynyt, kun menemme nukkumaan. Meillä on tapana puhua päivän tapahtumista ja seuraavan suunnitelmista ennen iltalaulua. Tällä kertaa neiti toteaa: “Olen niin väsynyt, että aletaan heti laulamaan. Huominen on sellainen kuin se on.”

“Kutsu minua nelivuotiaaksi”, pyysi keskimmäinen eräänä iltana noin kuukausi ennen neljättä syntymäpäiväänsä!

Kuunneltiin lasten kanssa kerran jääkiekkojoukkueiden maalilauluja. Myös turkulaisten: “Hunajata, hunajata, hunajata sulle. Soi viulu!” 3v lauloi biisiä monet kerrat kuuntelun jälkeen. Koska pari konsonanttia on vielä Puolasta saapumatta, niin hän kuulosti tilanteesta riippuen laulavan joko “jumalauta, jumalauta, jumalauta sulle” tai “junarata, junarata, junarata sulle!” Lopuksi onneksi muisti lisätä: “Soi basso!”

"Haluaisin olla X", totesi kuusvee oltuaan X:llä puolitoista tuntia kylässä. "X elää niin hyvää elämää!" Katsoin kysyvästi junioria, joka jatkoi: "Sillä on oma pleikkari!"

6v on kateellinen toimistotyöstäni: "Sinä teet koko päivän töitä tietokoneella. Saat ihan koko päivän ruutuaikaa!"

3v pohtii viikonpäiviä: “Huomennapa on huomentai!”

Täältä löytyy edellinen lasten suusta -postaukseni. Ja siellä on linkki edelliseen. Ja siellä edelliseen. Ja siellä edelliseen....

Ps. Isäkuukaudet on saanut sekä Facebookissa että Instagramissa viime aikoina mukavasti uusia seuraajia. Se on mahtavaa!

Kuva: Lorie Shaull on Visualhunt.com / CC BY-SA

Kommentit (2)

Isäkuukaudet
Liittynyt9.11.2016

Kyllä! Tuon luovuuden tason kun saisi säilytettyä, niin tulevaisuudessa voisi odottaa isoja hoksauksia moniin asioihin :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Chuck Norris muistaa mitä rokotuksia ja milloin hänen lapsensa ovat saaneet.

Chuck Norris ei pelkää Legojen päälle astumista. Legot pelkäävät Chuck Norrisin astuvan niiden päälle. 

Chuck Norris ja lapset eivät myöhästy. 

Chuck Norris saa lapset yhtäaikaa päiväunille.

Chuck Norris sanoi kerran ei. Lapsi uskoi.

Chuck Norrisilla ei ole työpisteellään lastensa kuvia. Hänellä on työpisteellään lastensa pukliharsot.

Chuck Norrisin lapset luulevat, että Känkkäränkkä on satuhahmo.

Chuck Norris vaihtaa kakkaroskiksen pussin hengittämättä kertaakaan.

Chuck Norris on aina ylpeä ja iloinen, kun huomaa lapsestaan, että uusi kausi on alkanut.

Chuck Norris ei mene lasten kanssa neuvolaan. Neuvola tulee Chuck Norrisin lasten luo.

Chuck Norris ei pelkää itkupotkuraivareita. Itkupotkuraivarit pelkäävät Chuck Norrista.

Chuck Norris ei koskaan sekoita keitettyä makaronia ja jauhelihaa kutsuen sitä lounaaksi.

Chuck Norrisin lasten kotia ei tarvitse siivota koskaan, koska koti ei koskaan sotkeennu.

Chuck Norris voi syöttää kaurapuuron puolivuotiaalle ilman ruokalappua ja sotkematta vaatteita.

Chuck Norrisin lapsille ruutuaika tarkoittaa päivittäistä tuntien määrää, jonka isä on näkynyt televisio-ohjelmissa.

Chuck Norris onnistuu kakkatarpeen ennakoinnissa ennen toppahaalarin pukemista.

Chuck Norris osaa pestä kaksivuotiaan hiukset suihkussa niin, ettei lapsi itke.

Chuck Norris ei tiedä, mitä koliikki tarkoittaa.

Chuck Norris ei perustele, miksi hän jäi isänä hoitovapaalle. Elämä perustelee sen.

Chuck Norris ei koskaan lisää makaronin ja jauhelihan muodostamaan paniikkipataan herne-maissi-paprikaa uskotellen itselleen tarjoavansa lapsilleen kasviksia.

Mainitse riittämättömyyden tunne ja Chuck Norris kysyy, että anteeksi mikä?

Chuck Norris tarjoaa lapsilleen viikossa kaksi kertaan eettisesti kestävää kalaruokaa. Kalalajeja monipuolisesti vaihdellen.

Chuck Norris osaa vastata, kun lapsi kysyy miksi. Aina.

Kun Chuck Norrisilta kysyy, mikä on hänen kovin saavutuksensa, hän vastaa empimättä: "Lapseni!"

Chuck Norris ei selaa sosiaalista mediaa lapsia syöttäessään. Chuck Norris lukee lapsia syöttäessään Isäkuukausia.

Chuck Norris tykkää Isäkuukausien Facebook-sivusta. Tykkää sinäkin!

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Poika temppuilee voimistelurenkaissa. Hän haluaa näyttää jotakin, mutta kädet ovatkin väsyneet, eikä temppu onnistu. Tulee ehdotus: “Odotetaan vähän, että kädet latautuu!”

Keskimmäinen käy kierroksilla nukutuksen aikana. Olen sanonut jo monta kertaa, että nyt nukutaan. Sanon vähän painokkaammin. Tyttö vastaa: “No, olkoon menneeksi!”

Eskarilaisen kaveri kerää jalkapallokortteja. Poitsilla ei ole pelaajista mitään hajua, mutta tarinaa riittää. Puheessa vilahtelee kaksi pelaajaa ylitse muiden: Tornado ja Messinki.

Ollaan kylässä. Eskarilainen pelaa isäntäperheen ikätoverin kanssa Pleikkaa koko kyläilyn ajan. Käyn sanomassa, että mahtaako harmittaa jälkikäteen, kun koko kyläily tuli pelattua ja muiden lasten kanssa ei tullut leikittyä. Eskarilainen vastaa: “Ei taatusti harmita!”

Keskimmäinen tulee aamulla sänkyymme heräilemään ja kolhii pimeässä hieman itseään. Hän tietää, että pitää olla hiljaa, koska nuorimmainen nukkuu vielä. Mutta kolhiintunutta kättä pitäisi puhaltaa: “Puhalla sinä! Jos minä puhallan, niin tulee vahingossa vihellystä!”

On esikoisen syntymäpäivän aamu. Perhe on herännyt muutamaa minuuttia aikaisemmin. Päivänsankari ei malta enää odottaa, vaan käskee: “Alkakaa jo laulaa minulle!”

Jutellaan esikoisen kanssa siitä, että toisten ulkonäön arvostelu ei ole hyvää käytöstä. Tarkennan, että kehua voi, mutta moittia ei saa. Eskarilainen kysyy: “Voiko sanoa, että sinulla on mahtava ulkonäkö?”

Päivä paloasemalla -tapahtuman jälkeen esikoinen intoutuu “juoksemaan” paloaseman jäisellä pihalla. Liu'uttaa siis jalkojaan jäällä niin, että “juoksee” paikallaan: “Katso iskä, palomiesten juoksumatto!”

“Riita poikki ja voita housujen väliin”, tuumasi keskimmäinen nahistelun päätteeksi.

Edellinen osa lasten ikimuistoisista lohkaisuista: Korkeampi kuin kolmekymmentä papparaista päällekkäin eli lasten suusta - vol.4

ps. Kuvassa keskimmäisen äidilleen tekemä pieni tarkkaavaisuustehtävä: "Etsi viisi eroavaisuutta".

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Lasten kanssa päivät ovat pitkiä, mutta vuodet lyhyitä. Isäkuukaudet kertoo miksi.

Tämä on isäblogi perhe-elämästä kolmen lapsen kanssa. Täällä kuulostellaan riemunkiljahduksia ja ankeuden parahduksia rivarikämpässä. Kuultavaa riittää, sillä tenavat ovat syntyneet -11, -14 ja -16. Äänekkyyden vastapainoksi perheemme viihtyy keskittymistä vaativan tekemisen parissa sekä ulkona.

Kirjoittaja on univelkainen isä sekä aviomies, jonka luonnehdintaan riittää kolme hashtagia: perhe, liikunta ja kokeilintätäitse.

Isäkuukaudet löytyy myös Facebookista, Instagramissa, Blogit.fi:stä, Bloglovinista ja jossain määrin myös Twitteristä. Olet tervetullut seuraamaan ja ennen kaikkea keskustelemaan!

Blogiarkisto

2018
2017