Huuhkajat kirjoitti suomalaista jalkapallohistoriaa marraskuun viidentenätoista. Voitto Liechtensteinista varmisti Suomelle paikan jalkapallon EM-kilpailuihin - ensimmäistä kertaa ikinä!

Jos haaveemme toteutuvat, hengittelemme tulevanakin kesänä alppi-ilmaa. Niin vahvat positiiviset tunnelmat edellisestä matkasta jäi. Keski-Euroopan reissun ja EM-kisojen yhdistäminen olisi aikamoinen jackpot.

Mutta onko mitään järkeä viedä 3-, 6-, ja 8-vuotiaita EM-kisojen katsomoon? Ohuen jalkapallotuntemukseni perusteella ainakin lajin seurajoukkueiden matseissa on joskus ollut liikaakin tunnelmaa.

Ensiksi pitää tietenkin miettiä, mihin kaupunkiin ylipäätään haluaisi pienten lasten kanssa turismoimaan. Suomi pelaa alkulohkossa B yhden pelin Kööpenhaminassa ja kaksi Pietarissa. Kumpikaan näistä ei toki ole kirjaimellisesti Keski-Eurooppaa, mutta varsin saavutettavissa kuitenkin.

Tämän palkinnon saajankin voi EM-kisoissa nähdä ihan elävänä.
Tämän palkinnon saajankin voi EM-kisoissa nähdä ihan elävänä.

Jos kaupunki on omasta mielestä ok, ei lasten kanssa osallistumiselle ole esteitä. Olettaen toki, että lapset kestävät ympärillä huutavat kymmenet tuhannet ihmiset. Tätä mieltä ovat sekä Suomen Palloliiton tiedottaja Mikael Erävuori että Byyrille jalkapalloa analysoiva ja arvokisakatsomoissakin kannustanut Juuso Sallinen.

Itse asiassa molemmat asiantuntijat linjaavat, että arvokisakatsomo on jopa seuraotteluiden lehtereitä turvallisempi ja ystävällisempi paikka.

“Stadionin turvallisuus ja järjestelyt ovat huippuluokkaa ja kannattajaryhmien sijoittaminen eri katsomolohkoihin on itsestään selvä asia. Toki yleisesti myynnissä olevilla pääsylipuilla katsomoissa on myös kannattajia, mutta myös paljon muita. Etenkin jos vastakkain ei osu maat, joilla ja joiden kannattajilla (á la Venäjä & Puola) ei ole tietynlaista historiaa takanaan, niin en jaksa uskoa, että mitään ongelmaa lasten kanssa otteluun menemisestä syntyy”, Erävuori vastaa sähköpostikyselyyni.

Hän lisää, ettei muista kuulleensa, että EM- tai MM-turnauksista olisi koskaan ollut katsomohäiriöitä.

Täysin samoilla linjoilla on Sallinen: “Arvokisapelit harvoin aiheuttavat samanlaisia ongelmia ja tunteita itse stadionilla kuin seurajoukkueiden pelit, koska paikalla on ihmisiä sieltä sun täältä, iso osa ei kannata kumpaakaan ja kaikki ovat enemmän lomalla kuin jalkapallopelissä.”

Jos kannattajien välille syntyy kahakkaa, se tapahtuu mitä todennäköisemmin kaukana stadionilta. Näin muistuttavat molemmat herrat.

Helppo uskoa. Tällaisten tilanteiden välttäminen ei pitäisi olla kovin vaikeaa. Varsinkaan, kun aamulla ennen herätyskelloa kukkuvat perheenjäsenet vaativat myös aikaisen nukahtamisen.

Olisihan se mahtavaa! Täytyy tosin muistaa, että lippujen saaminen otteluihin on onnen kauppaa. Maakohtaisissa kiintiöissä Suomelle on varattu Köpiksessä 5000 ja Pietarissa 8000 lippua. Näistä kiinnostuneeksi voi rekisteröityä joulukuun alun ajan ja sen jälkeen liput arvotaan ilmoittautuneiden kesken.

Me olemme Kööpenhaminan arvonnassa luultavasti mukana, vaikka tapahtumaan ei erikseen lasten lippuja myydäkään.

Ps. Pääkuva tähänastisen elämäni hienoimmasta futiskokemuksesta: Werder Bremenin kotipeli kaveriporukan kanssa koettuna.

Edit 30.11.2019: Muokattu illan lohkoarvonnan jälkeen tekstiin mukaan Suomen pelipaikat.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Lasten kanssa päivät ovat pitkiä, mutta vuodet lyhyitä. Isäkuukaudet kertoo koti-isän näkökulmasta miksi.

Tämä on isäblogi perhe-elämästä kolmen lapsen kanssa. Täällä kuulostellaan riemunkiljahduksia ja ankeuden parahduksia rivarikämpässä. Kuultavaa riittää, sillä tenavat ovat syntyneet -11, -14 ja -16. Äänekkyyden vastapainoksi perheemme viihtyy keskittymistä vaativan tekemisen parissa sekä ulkona.

Kirjoittaja on univelkainen isä sekä aviomies, jonka luonnehdintaan riittää kolme hashtagia: perhe, liikunta ja kokeilintätäitse.

Isäkuukaudet löytyy myös Facebookista, Instagramissa ja Blogit.fi:stä. Olet tervetullut seuraamaan ja ennen kaikkea keskustelemaan!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017