Minulle ja perheelleni kävi melkein kuin Inception-elokuvassa. Leffassa päähenkilö siirtyy vastustajansa uneen ja pyrkii istuttamaan tämän alitajuntaan ajatuksen. Ideana on, että vastustaja pitää herättyään ajatusta omanaan ja ryhtyy toimimaan sen mukaisesti.

Vietin loppukesästä hersyvän viikonlopun parhaiden kavereideni kanssa poikaporukalla Kalajoella. Jossain frisbee-golfin ja löylyjen välisessä hetkessä kysyin vinkkejä syyslomalle. Yksi ystävistäni mainitsi Ikaalisten kylpylän. Sitten keskustelu jatkui yhdeksänkymmentäluvun musiikkiin, teknologiaan tai yleisesti siihen, kuinka edelleen tuntee olevansa kaksikymppinen.

En edes muista kysyinkö mitään perustelua vinkille. Kuulin sanaparin Ikaalisten kylpylä, mutta se painui samantien unholaan.

Olisimme halunneet syyslomalla lämpimään. Tai edes suomalaista heinäkuuta vastaavaan keliin. Realiteetit olivat tällä kertaa kuitenkin liian kovia vastaväittäjiä. Pari viikkoa ennen syyslomaa Ikaalisten kylpylän nimi pulpahti mieleen kuin rusina siman pintaan pari päivää vapun jälkeen.

Rusinailmiö toistui Tampereen pelimuseon muodossa. Hieman sosiaalista mediaa sivelemällä ja tuttujen kanssa juttelemalla Tampereen alueelta löytyi paljon muutakin kiinnostavaa: Rulla, Muumimuseo, Poliisimuseo, Vapriikki, eläinkahviloita, Pikku Kakkosen -puisto, Pispalanharju, Zones by Särkänniemi, Sorsapuiston leikkikenttä...

Pari päivää Ikaalisten kylpylässä ja pari päivää Tampereella jonkun ystävällisen ihmisen AirBnB-kaksiossa. Ei taida tulla tekemisestä puutetta.

Onko sinulla jokin täsmävinkki Suomen Manchesterissa lomailemiseen?

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Särkänniemessä on upea Karmiva karmivaali päivittäin 19.10. asti! Se on pakollinen, jos Tampereelle suuntaa tällä viikolla. 

Isäkuukaudet
Liittynyt9.11.2016

Kiitos vinkistä - näytti netin perusteella mielenkiintoiselta. Meillä on syysloma vasta viikolla 43, joten tämä jää valitettavasti väliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Lasten kanssa päivät ovat pitkiä, mutta vuodet lyhyitä. Isäkuukaudet kertoo koti-isän näkökulmasta miksi.

Tämä on isäblogi perhe-elämästä kolmen lapsen kanssa. Täällä kuulostellaan riemunkiljahduksia ja ankeuden parahduksia rivarikämpässä. Kuultavaa riittää, sillä tenavat ovat syntyneet -11, -14 ja -16. Äänekkyyden vastapainoksi perheemme viihtyy keskittymistä vaativan tekemisen parissa sekä ulkona.

Kirjoittaja on univelkainen isä sekä aviomies, jonka luonnehdintaan riittää kolme hashtagia: perhe, liikunta ja kokeilintätäitse.

Isäkuukaudet löytyy myös Facebookista, Instagramissa ja Blogit.fi:stä. Olet tervetullut seuraamaan ja ennen kaikkea keskustelemaan!

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017