"Henkinen hyvinvointi on yhtä tärkeää kuin liikunta ja ravinto. " todetaan uusimmassa Vauva-lehdessä, joka löytyy nyt kaupoista. Lehden kuva Kaisu Jouppi

Heippa pitkästä aikaa!!! Nyt on paljon asiaa!!!

Lätkän MM-kisat sotki täällä pakkaa oikein urakalla ja toisena tekijänä aurinko eli se aika mitä ei olla sohvalla Suomea kannustettu, ollaan vietetty ulkona. Kisaevästä, grillajaisia eli liikunta on ollut vain normaalia hyötyliikuntaa. Sen avulla on sentäs paino pysynyt kurissa, mutta tuloksetta. Lisää liikuntaa ja Nike+ taas ahkeraan käyttöön, ehkä nämäkin tulokset paranevat. Pian taas odotettavissa niitä miinusmerkkisiä tuloksiakin!!!

"Paina, paina Suomen poika, ettei Ruotsi meitä voita..." Näin meillä kannustettiin Suomea 4, 3 ja 1veen toimesta, mutta se ei ihan riittänyt.

Lupasin teille otteita ruokapäiväkirjastani. Ajatuksesta innostui projektissa mukana oleva ravitsemukseen perehtynyt personal trainer Jenni Salo. Muistatteko kun tässä vanhassa postauksessa -5kg odotin pääseväni haastamaan Jenniä ja nyt oli sen aika... Painon pudotus junnaa paikallaan -6kg, okei viimeiset pari viikkoa on liikuntakin ollut vähäistä. Jenniltä sainkin muutaman kullan arvoisen vinkin liittyen ravintoon, jotka ajattelin jakaa teillekin.

RUOKAPÄIVÄKIRJA, otteita (nämä siis sellaisilta päiviltä joihin pyrin):

Päivä 1.

8.00 Kulhollinen luonnonjugurttia, pakastemarjoja, leseitä ja pellavarouhetta, 4dl vettä, iso kuppi kahvia lorauksella rasvatonta maitoa.

12.00 Iso lautasellinen kanakeittoa (n. 4dl) (perunaa, porkkanaa, sipulia, kanaa, inkivääriä, currya, valkosipulia ja kookosmaitoa. 3dl rasvatonta maitoa.

15.00 hedelmiä ja luonnonjugurttia

17.00 banaani

18.30 proteiini patukka tai juoma

19.30 Grillattu kalafile, parsakaalia ja raejuustoa. 2dl rasvatonta maitoa.

21.30 rasvatonta luonnonjugurttia ja mehukeittoa.

Päivä 2.

8.00  Kulhollinen puuroa, loraus sokeritonta mehukeittoa ja raejuustoa. Iso kuppi kahvia lorauksella rasvatonta maitoa.

12.00 Täysjyväpastaa ja lohta + salattia, maitoa 2dl

14.30 Omena ja rahkaa

17.30 Kaksi Real-leipää, päälle paistettua kanamunaa, salaattia, kurkkua ja tomaattia, maitoa 2dl

20.30 Raejuustoa ja mehukeittoa

Päivä 3.

8.00  Kulhollinen puuroa, pakastemarjoja ja raejuustoa. Iso kuppi kahvia lorauksella rasvatonta maitoa.

11.00 Proteiinipatukka ja  päärynä

14.00 Munakas, salaattia ja ruisleipä siivu.

16.30 banaani

19.30 Paistettua jauhelihaa, hernemaissipaprikaa ja raejuustoa. Siivu Real-leipää.

21.30 Raejuustoa ja sokeritonta mehukeittoa.

Jokaisena päivänä vettä n. 2l, jos kovempia urheiluruorituksia niin helposti litra enemmän.

Hedelmiä, hedelmiä enemmän hedelmiä.

JENNIN KOMMENTIT JA ENNEN KAIKKEA NE VINKIT:

"Ateriavälit on tosiaan ok ja proteiiniakin tulee kivasti. Seuraavaksi voisi kiinnittää huomiota pehmeisiin rasvoihin ja niitä vielä hiukan lisää. Joka päivä voisi mukana olla siemeniä/pellavansiemenrouhetta? En muista juteltiinko avokadosta? Kanamunaa ja kalaa sulta löytyykin, hyvä!"

Lisäksi selvisi, että noista kolmesta tässäkin julkaisemissani esimerkki päivistä, kahdessa viimeisessä päivässä meinaa energiaa tulla melkein jo liian vähän. Ja tiedättekö mitä se tarkoittaa??? "Liian vähäinen energiansaanti taas saattaa helpostikin jumittaa painon, toisaalta enemmän terveellistä rasvaa kiihdyttää rasvanpolttoa, niin hassulta kuin se kuulostaakin. ;)" Jenni, All4Fit

Että sellaista, siinä tuli itselleni paljon muistutusta ja uuttakin asiaa. Ruokavalioon sitten vaan lisäämään hyviä rasvoja, pellavansiemenrouhetta ja avokadoa. Miltä kuulostaisi myöhemmin uus tsekkaus ruokapäiväkirjan muodossa? Toki Jennin kommenteilla höystettynä.

Nyt pihahommiin. Pihahommat ovatkin sitä parasta hyötyliikuntaa, kun saa lapion varressa heilua. Ja miten hyvä olo sen jälkeen niin henkisesti kuin fyysisestikin, kun pihalla taas astetta valmiimpaa ja hikeäkin valutettu ;) Mites siellä muilla painon pudottajilla sujuu?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

1/2 | 

Moi! Noi ruokapäiväkirja otteet on tosi hyviä. Itse yritän kans merkata syömisiäni, mutta pieleen menee silti kun ei selkärankaa ole ja kiloja vaan karttuu.. ihan ärsyttää. Liikuntakin jäänyt aika minimiin... 

2/2 | 

Jos siitä laihdutuksesta alkaa aiheutua hirveä stressi ja kidutustila, niin varmaan jokin hommassa menee pieleen? Parhaiten painonpudotus onnistuu heillä, jotka eivät turhia murehdi ja antavat projektille aikaa... Pitäähän lapsen saamistakin odottaa se 9kk, niin voihan sen painonlaskuakin odottaa vaikkapa sen 9kk eikä kituuttaa millään -10kg/kk tahdilla... =D

Sisältö jatkuu mainoksen alla