Viime viikko jäi kuntoiluprojektin osalta aika laihaksi. Reissusta selvittyämme halusin toiveikkaana kokeilla laajentaa imetysdieettiäni maitotuotteisiin. Parin kuukauden maitoproteiinin välttämisen jälkeen söin parina päivänä vuohenjuustoa, jota seurasikin sitten useamman päivän kitinä ja itkeskely. Ihan varmahan en voi olla, johtuiko se tuosta kokeilusta, mutta loppui kyllä kokeiluinto vähäksi aikaa.

Alan kyllä olemaan todella kypsä tuohon tosi rajoitettuun dieettiin (maito, viljat, soija, maissi, naudan liha pois), mutta en toisaalta haluaisi vielä imetystäkään lopettaa. Täytyy haeskella uusia ruokaohjeita ja etsiä sallittuja herkkuja, että jaksaa vielä jatkaa tätä kituutusta. Onneksi pääsiäisenä on sentään tiedossa kaikenlaisia herkkuja! Ainakin lammasta, blinejä, ihanaa mantelijauhoista tehtyä suklaakakkua ja jotain hyvää punaviiniä. Laitan suklaakakun ohjeen postauksen loppuun kanssadiettaajille ja muillekin hyvän suklaakakun ystäville!

Ja sitten siihen kuntoiluun....ja sehän jäi jälleen vaunulenkkeilyyn. Olisin kyllä kovasti halunnut vähän tuulettumaan, vaikka joogasalille, mutta miehellä oli loman jälkeen tosi tiivis työputki ja olin kiinni vauvan hoidossa. Päivät ovat kyllä tuntuneet välillä kovin pitkiltä ja monenlaiset selviytymiskeinot ovat olleet tarpeen.

Kaikkein eniten treeniä saavat edelleen käsivarret. Poika kasvaa vauhdilla ja on nyt toden teolla keksinyt hyppimisen mahtavuuden. Kahdeksan kiloinen sätkyukko saa onneksi treenauttaa myös sukulaisten käsivarsia nyt pääsiäisenä. Mummo viritti innokkaalle jumppaajalle myös hyppykiikun.

Ruokakokeilujen jälkeen vauvan olo on onneksi taas tasoittunut ja ukkelia hymyilyttää päivä päivältä enemmän. Pikkuhiljaa alkaa myös onnistua lattialla jumppailu vauvan kanssa seurustellen. Erityisesti pilates/jooga asennot, joissa voin olla kontallaan vauvan päällä toimivat. Äiti palkitaan hörönaurulla kun kasvot välillä kääntyvät muualle ja välillä ollaan naamakkain. Samalla niska ja selkä saavat paljon kaivattua vetreytystä ja syvät vatsalihakset jumppaa.

Suklaakakku mantelijauhoista

(maidoton ja viljaton)

6 munaa

150g maidotonta margariinia (tai voita)

250g/3dl sokeria

150 g tummaa suklaata (maidotonta

300g mantelia jauhettuna

3rkl kahvia tai 2 rkl rommia tms

1. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset

2. Sekoita vaahdoksi keltuaiset + sokeri + margariini

3. Sulata suklaa

4. Sekoita taikinaan suklaa + mantelijauhot + kahvi/rommi

5. Valkuaiset vaahdoksi

6. Lisää valkuaisvaahto taikinaan varovasti käännellen

7. Kaada taikina voideltuun, mantelijauhotettuun vuokaan (irtopohjavuoka toimii parhaiten)

Paista 180°C uunissa 50-60min (kokeile kypsyys tikulla)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla