Vauvanhoidon fyysisyys on ollut toimistomyyrälle kyllä melkoinen yllätys. Tuntuu, että ihan koko ajan pitää olla liikkeessä. Vauvan päiväunetkin menevät usein vaunulenkkeillessä tai sitten siivotessa ja ruuanlaitossa. Meidän hyvin liikkuvaisen ja huomiota vaativan pojan kanssa hyötyliikunnan määrä onkin sellainen, että eipä sitä juuri muuta tarvita, että raskauskilot karisevat ja paino pysyy kurissa.

Tilanne voisi olla varmaan tosi erilainen, jos vauva olisi sellainen pitkiä päiväunia nukkuva ja hieman seesteisempi yksilö. Meidän tapaus ei juuri sylissä tai missään muuallakaan kölli, vaan antaa mammalle jatkuvaa treeniä. Ruoanlaitollekin jää vähän nihkeästi aikaa. Siinä lienee toinen syy laskevalle painolle. Onneksi pojan painokäyrä sentään on pysynyt hyvässä nousussa.

Toisaalta kanteluasennot eivät pidemmän päälle tee kovin hyvää kropalle ja vastapainoksi pitäisi ehtiä tekemään ryhtiä parantavia liikkeitä ja venyttelyjä. Keskivartalotreeni nyt ylipäänsä olisi edelleen raskauden jälkeen hyvästä. Pilatesta ja joogaa ehtii harrastamaan aivan liian harvoin. Jotenkin vähäisille vapaille hetkille löytyy aina jotain muuta käyttöä.

Kesäisten kelien myötä vaunujen kanssa kuljeskelusta on tullut tosi mukavaa. Tunnin parin lenkit eivät tunnu enää missään ja omat suosikkireitit alkavat löytyä. Poikakin viihtyy paremmin kun otettiin matkarattaat käyttöön ja saa katsella maisemia. Helsingin keskustassa pyörimisen lisäksi olen viime aikoina kävellyt Munkkiniemen, Töölönlahden ja Kaivopuiston rantoja. Myös uimastadionille voisi mennä kesällä jonkun mammakaverin kanssa ja käydä vaikka vuorotellen uimassa. Löytyisiköhän teiltä lukijoilta vinkkejä muista kivoista vaunuretki kohteista?

Välillä vaunuilukin voi tosin muuttua aika rasittavaksi, jos lapsi ei jostain syystä viihdykään vaunussa. Viime viikolla kävimme Korjaamon Sushibar+wine:ssa lounaalla. Paikka toimi oikein hyvin lapsen kanssa. Syöttötuoleja löytyy ja sushit voi tarpeen vaatiessa popsia myös yhdellä kädellä. Lounaan jälkeen kanniskelin syystä tai toisesta kitisevän pojan kotiin samalla toisella kädellä vaunuja työnnellen. Sen jälkeen olivat hartiat taas aika kurjassa jamassa. Taidankin alkaa roudaamaan kantoreppua varmuuden vuoksi vaunujen mukana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla