Sikuriina sai pappalaan ison nukkekodin. Se on tehty vanhasta keittiönkaapista ja on osittain vasta rakennusvaiheessa. Mm. kaikki sisäseinät puuttuvat vielä. Se on kuitenkin riittävän valmis, jotta sillä voi jo leikkiä. Ja voi että, kyllä sillä onkin jo leikitty! 

Taloa asustaa nykyään kaksi Pikkarais-perhettä (Sylvanian families): suklaapuput ja valkoiset hiiret. Kuvassa perheet ovat kokoontuneet katsomaan elokuvaa, joka luonnollisestikin on Frozen. ;)

Hiihtolomalla kudoin taloon kolme mattoa käyttäen kananmunakennosta tehtyjä kangaspuita. 

Nyt viime viikonloppuna Pikkaraiset saivat pari viherkasvia. Teimme ne lankarullista ja kangaskukista. Ne jäivät edelleen talon katolle, koska suklaapupuäiti oli kertonut Sikuriinalle, että perheen pienimmät ovat niin innokkaita kukkien kastelijoita, että katselevat niitä vielä liikaa, jos ne tuodaan olohuoneeseen. Jäimme pohtimaan, mitä kasveille tehdään. 

Valmistimme Pikkaraisille myös ruokaa: nappilautasille koottiin mm. salaattia ja tomaattia (rosépippureita – Pepin mamman huikea idea) ja korkkikulhoon tehtiin tomaattikesäkurpitsapata. Nam! Näiden ruokien väkertäminen oli niin kivaa, etten meinannut malttaa lopettaa. 

Seuraavaksi lupasin tehdä keinun kattoterassille, petivaatteet sänkyyn ja pöytäliinan ruokapöydälle. Paljon muutakin tarvitaan. Pappa ja mamma tapetoivat ja laittavat väliseinät kuntoon. Olemme kaikki innoissamme! 

Hyviä (askartelu)vinkkejä otetaan mieluusti vastaan! :)

-Saara

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Olipa kerran kahden alle kouluikäisen lapsen äiti – ja viidesluokkalaisten opettaja, joka pyrki valinnoillaan kohti parempaa elämää. Ammattikasvattajana hän hallitsi kyllä kasvatuksen tieteellistä teoriaa, mutta äitinä harjoitteli edelleen jatkuvasti niiden käytännön toteutusta. Hän etsi helpompaa arkea itselleen, mutta myös lapsilleen, etenkin erityislaatuiselle eskarilaiselle, jolla on pikkukäsi (dysmelia). Tämä äiti rakasti myös askartelua, käsitöitä, puuhastelua ja kotoilua, mutta ei meinannut millään löytää niille aikaa. Ja vaikka äiti halusikin herätellä muitakin tutkiskelemaan elämää myös lasten näkökulmasta, hän tiedosti myös aikuisten oman ajan merkityksen, jopa ruuhkavuosiarjen keskellä.
Tästä kaikesta syntyi Hurlumhei! – lapsiperheen hyvinvointiin keskittyvä blogi. Tervetuloa mukaan!

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram