Kaupallinen yhteistyö Lasten Oman Satukirjaston kanssa. Sain Satukirjaston testikäyttöön bloggausta vastaan.

Flunssakausi on alkanut. Meidän perheessämme Kirppu nappasi ensimmäisenä pöpön ja sitten se olikin menoa. Ihme kyllä puolisoni on vielä säästynyt taudilta – minä taidan parhaillani sairastaa sitä hänenkin puolestaan. Kurkku on niin kipeä, että kerrankin olen hiljaa. Ainakin vähän enemmän kuin yleensä. 

Kuluneella viikolla puolisollani oli iltamenoa, joten minä olin vastuussa lasten iltatoimista. Myönnän, että menimme aidan matalista kohdista. Lapset saivat mm. iltapäivällä kaupassa esittää iltapalatoiveita. Onneksi pyysivät tyyliin juotavaa jukurttia ja karjalanpiirakkaa. Itsehän keskityin syömään sitruunajäätelöä myös iltapalalla. 

Meillä luetaan joka ilta iltasatu, mutta nyt totesin, etten kyllä pysty lukemaan. Kurkkuun sattui liikaa. Sikuriinaa meinasi ruveta harmittamaan ihan todella, koska iltasatu on aivan erityisen tärkeä osa rauhoittumista ennen nukkumaan menoa. Onneksi kuitenkin muistin, että on olemassa Lasten Oma Satukirjasto. Nolottaa vähän myöntää, että saimme sen testiin jo viime kesänä ja siitä asti minun on pitänyt kirjoittaa siitä, miten kätevä se on mökillä... Mutta jotain tapahtui ja se teksti ei ikinä nähnyt päivänvaloa. 

Kuva: Lasten Oma Satukirjasto 

Lasten Oma Satukirjasto on siis palvelu, jossa on aivan valtava valikoima luettavaa ja kuunneltavaa noin 0–9-vuotiaille lapsille. Ja joka viikko julkaistaan jotain uutta! Kirjat ovat digitaalisia e-kirjoja, jotka näyttävät ruudulla aivan samalta kuin alkuperäiset paperiset kirjat. Suurin osa kirjoista on ääneen luettuja. Tarinoissa seikkailevat niin kotimaiset kuin kansainväliset lasten suosikkihahmot, kuten Muumit, Angry Birds, Tomppa, Siiri, Kaisa, Pupu Tupuna, Elsa ja Anna Frozen-elokuvasta, Autot, My Little Pony sekä Disneyn klassikot. (Kappale muokattu Satukirjaston kuvauksesta.)

Meillä on ollut taukoa Satukirjaston käytöstä ja nyt kun aktivoin sen uudelleen, lapset riemastuivat. Me luemme Satukirjastoa tabletilta. Sitä on helppo käyttää, ja Kirppukin osaa valita itselleen luettavaa ja kuunneltavaa painelemalla kosketusnäyttöä. Riita ja käsirysy siitä kyllä meinasi tulla, kun vasta iltasatuaikaan tajusin ottaa Satukirjaston esiin. Onneksi ehdimme kuunnella Kirpun valitseman Autot-sarjan lyhyen tarinan Metalli-Martti ja sen jälkeen Sikuriinan toiveesta pari lukua Lasse-Maijan etsivätoimisto -sarjaan kuuluvasta Elokuvateatterin arvoituksesta

Kun lapset kuuntelivat ääneen luettuja kirjoja tabletilta, minä sain pitää heitä kainalossa ja samalla kuitenkin lepuuttaa ääntäni. Parhautta, sanoisin. Kaikki olimme kovin tyytyväisiä. Pakko kuitenkin lisätä, että en aio jatkossa ihan joka ilta pistää Satukirjastoa lukemaan iltasatua puolestani. Saatamme kuitenkin välillä valita sieltä luettavan kirjan, jonka minä tai puolisoni luemme. Ja aivan varmasti myös kannustan lapsiani välillä valitsemaan piirrettyjen tuijottamisen sijaan Satukirjaston tarinoiden kuuntelemisen. Lastut lastenkulttuuriblogissakin Lasten Oman Satukirjaston on todettu olevan parempaa kuin Pikku Kakkonen

Ja tosiaan, suunnitelmissa oli kesällä kirjoittaa siitä, miten kätevä tuo Satukirjasto on mökkireissulla: lukematon määrä kirjoja, mutta vain vähän kannettavaa. Pidemmillä auto-, bussi- tai junamatkoillakin voi tarinoita kuunnella. Me hankimme vuosi sitten lapsille kuulokkeet, jotka saa liitettyä tablettiin vaikka yhtäaikaisesti. Jos lapset vaan siis malttavat sopia yhdessä, mitä kuuntelevat, niin sen kuunteleminen kyllä sitten onnistuu muita häiritsemättä. 

Loppuun vielä kaksi vinkkiä: 
Vinkki 1: Lasten Oman Satukirjaston saa testiin maksutta kuukauden ajaksi klikkaamalla etusivulla olevaa tilaa-linkkiä (oikea yläkulma). Suosittelen testaamaan!
Vinkki 2: Lasten Omaan Satukirjastoon on tulossa myös joulukalenteri! Joulukuun alusta jouluaattoon asti kalenterin luukusta avautuu kirja, joka on luettavissa maksutta aina sen päivän ajan. Lisäksi kalenterissa on arvonta. Minä en ainakaan malta odottaa!

Iloisia luku- ja kuunteluhetkiä toivottelee,
Saara

PS. Joulukalentereista puheen ollen: Hurlumhein Instagramissa on käynnissä arvonta, jossa voi voittaa Vahvuusvariksen joulukalenterin. Klikkaa ja osallistu!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Olen Saara, kahden alle kouluikäisen lapsen äiti – ja viidesluokkalaisten opettaja. Harjoittelen elämää eli pyrin valinnoillani kohti parempaa elämää. Ammattikasvattajana koen hallitsevani kasvatuksen tieteellistä teoriaa, mutta äitinä harjoittelen edelleen jatkuvasti teoriatietouden käytännön toteutusta. Etsin helpompaa arkea itselleni, mutta myös lapsilleni - etenkin erityislaatuiselle eskarilaiselle, jolla on pikkukäsi (dysmelia). Rakastan myös askartelua, käsitöitä, puuhastelua ja kotoilua, mutta en meinaa millään löytää niille aikaa. Haluan blogissani herätellä itseäni ja samalla muita tutkiskelemaan elämää lasten näkökulmasta, tiedostaen samalla aikuisten oman ajan merkityksen, jopa ruuhkavuosiarjen keskellä.
Tätä kaikkea on Hurlumhei! – lapsiperheen hyvinvointiin keskittyvä blogi. Tervetuloa mukaan!

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat